تفکراثربخش ممیزه نفاق از وفاق
محمدعلی نویدی (استاد دانشگاه)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2484
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


چشم انداز

تاکید فراکسیون مستقلین مجلس بر رای قاطع به وزرای پیشنهادی
عضو فراکسیون مستقلین مجلس گفت: اعضای فراکسیون مستقلین در جلسه روز یکشنبه بر رای قاطع به تمامی وزرای کابینه پیشنهادی آقای پزشکیان تاکید کردند.  احمد فاطمی با اشاره به نشست فراکسیون مستقلین مجلس گفت: جلسه اصبح یکشنبه با حضور وزرای پیشنهادی آموزش و پرورش و صنعت معدن و تجارت برگزار شد.عضو فراکسیون مستقلین مجلس اظهار داشت: در این جلسه ضمن گفت وگو و سوال و جواب اعضای فراکسیون و وزرای پیشنهادی اعضای فراکسیون بر رای قاطع مجلس به تمامی وزرای پیشنهادی کابینه آقای پزشکیان تاکید کردند.وی افزود: این موضوع در این جلسه مورد تاکید قرار گرفت که کابینه وفاق ملی زمانی در عرصه اجرا نیز دولت وفاق ملی خواهد بود که تمام اعضای آن از مجلس رای اعتماد بگیرند و در غیر این صورت و در شرایطی که تمامی کابینه از مجلس رای اعتماد نگیرد از معنا و مفهوم وفاق ملی تهی خواهد بود.

پزشکیان برای دعوا نیامده
سخنگوی دولت اصلاحات نوشت: ‏پزشکیان از اول هم گفته بود که “برای دعوا” نیامده است. ترکیب کابینه اش هم این را نشان می‌دهد. او فرصت می‌خواهد تا به وعده هایش عمل کند و نشان دهد که مسیر آشتی ملی کارآمدترین مسیر برای توسعه کشور است. این آشتی شامل آن ۵۱ درصد رای نداده‌ها هم می‌شود. به او فرصت می‌دهیم؟

آقای ثابتی! فهم کج از آموزه‌ها، سرآغاز انحطاط است
وزیر ارتباطات دولت دوازدهم با کنایه به صحبت‌های امیرحسین ثابتی، مشاور سعید جلیلی و نماینده مجلس نوشت: برادر گرانقدر جناب آقای ثابتی، فهم کج از آموزه‌ها، سرآغاز انحطاط است.
محمدجواد آذری جهرمی، وزیر پیشین ارتباطات در کانال تلگرامی خود نوشت: «درباره صحت و سقم ادعای آقای ثابتی اطلاعی ندارم و کاش رئیس محترم مجلس در این خصوص اظهارنظر می‌کردند. اما ظاهرا در سقیفه بنی ساعده هم عده‌ای گفتند حالا «یک نفری» یک حرفی زده، پس ما چه‌کاره‌ایم؟ مگر خدا نگفت «وامرهم شوری بینهم»؟!
ثابتی دیروز در نطقی در مخالفت با وزیر پیشنهادی گفت: «برخی موافقان عراقچی می‌گویند حتما به او رای بدهید چون یک نفری گفته او رای بیاورد، این چه بازی خطرناکی است که یک عده شروع کرده‌اند؟ مجلس باید مستقل باشد.»

رای اعتماد مجلس، گام اول برای وفاق ملی است
رئیس جبهه اصلاحات نوشت: رأی اعتماد مجلس به وزرای پیشنهادی دکتر پزشکیان می‌تواند اولین گام برای حرکت در مسیر وفاق ملی باشد. هر چند تا رسیدن به معنای حقیقی این وفاق فاصله بسیار است. ‏این اظهارات در حالی بیان می‌شود که جبهه اصلاحات در نخستین واکنش به انتخاب کابینه جنبه نقد وزرا و عملکرد پزشکیان را مورد نظر داشت. اما بعد از اظهارات سیدمحمد خاتمی به نظر می‌رسد اصلاح‌طلبان فتیله نقد را پایین کشیده‌اند و وارد بازی تفرقه از سوی تندروها نشدند. البته فعلا حمایت همه جانبه از سمت اصلاحات در دستور کار است و معلوم نیست که عملکرد آینده دولت جبهه اصلاحات را بر همین صندلی خواهد نشاند یا در ادامه باب انتقاد از پزشکیان باز خواهد شد.

باید منتظر لابی‌های روز آخردولت در مجلس باشیم
“هدایت‌الله خادمی” در گفت‌وگو با نامه‌نیوز درباره احتمال رأی‌آوری وزرای پیشنهادی گفت: معمولا همان روز آخر مشخص می شود که کدام وزرا احتمالا از مجلس رأی اعتماد نمی گیرند چون تا آن روز لابی‌های زیادی انجام می شود که قوی ترین و موثرترین لابی مربوط به روز آخر خواهد بود.وی افزود: قرائن و شواهد تا امروز حکایت از آن می کند که 2 گزینه معرفی شده می افتند و از تصدی کرسی وزارت بازمی مانند اما همین هم قطعی نیست. باید منتظر ماند و دید تا 4 روز آینده معادلات به چه سمت و سویی خواهد رفت. نماینده ادوار مجلس تأثیر معاون پارلمانی رئیس جمهور، مراجع نظارتی و تصمیم مجامع استانی را بر روند اخذ رأی اعتماد پررنگ خواند و اظهار کرد: واقعا از حالا معلوم نیست که در نهایت چه اتفاقی می‌افتد بنابراین هم احتمال دارد شرایط سخت شود و حتی تا 4 وزیر پیشنهادی رأی نیاورند، هم ممکن است اوضاع به نفع دولت رقم بخورد و تمام گزینه های رئیس جمهور بتوانند نصاب رأی را بگیرند.وی درباره تحلیل‌هایی که می گوید «کشور 3 ماه در بی دولتی به سر می‌برد و مجلس به کل وزرای پیشنهادی رأی دهد تا بعد در صورت لزوم اقدام به ترمیم کابینه کند» ادامه داد: متأسفانه دهه هاست که همین را می گوییم «فعلا شایسته سالاری نکنیم و بگذاریم تا بعداً» اما بعداً هم هیچ اتفاقی نمی افتد. اتفاقی که در ابتدای دولت سیزدهم افتاد و وزرا به رغم وعده های آنچنانی، بعد از اخذ رأی اعتماد هیچ کاری نکردند.خادمی درباره احتمال عدم رأی اعتماد سیاسی مجلس به برخی وزرای پیشنهادی گفت: نه آقای پزشکیان اصلاح طلب تند و رادیکالی است و نه آقای قالیباف اصولگرای افراطی است. نگاهی به فهرست وزرای پیشنهادی نیز نشان می دهد که جز یکی دو نفر، بقیه همواره رویه میانه داشتند. بنابراین براساس گرایش سیاسی انتخاب نشدند.