هفت سنگ دکتر پزشکیان
دکتر رحمن پاداش( استاد دانشگاه)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2481
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


هاشور

آغاز موج دوم تردد زائران اربعین
ثبت ۳۱ میلیون تردد در جاده‌ها
سردار سید تیمور حسینی در این‌باره گفت: بر اساس آخرین آمار سامانه ترددشمار از ابتدای ماه صفر تا صبح امروز ۲۷ مرداد ماه، ۳۱ میلیون تردد وسیله نقلیه در محورهای مواصلاتی استان‌های مرزی ثبت شده که این عدد نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۷ درصد افزایش داشته است. این آمار نشان‌دهنده استقبال گسترده زائران از سفر اربعین و لزوم برنامه‌ریزی دقیق‌تر برای تسهیل تردد در مرزها است.وی با بیان اینکه در این مدت تا صبح امروز دو میلیون و ۷۵۰ هزار زائر برای زیارت اربعین در سامانه سماح ثبت‌نام کرده‌اند، گفت: یک میلیون و ۹۰۰ هزار زائر از مرزهای زمینی و هوایی خارج شده‌اند. این آمار نشان می‌دهد که ما از روز گذشته ۲۶ مردادماه وارد پیک دوم تردد زائران برای رفتن به زیارت عتبات عالیات شده‌ایم. همچنین آمارهای ما نشان می‌دهد که ۴۵ درصد از زائران نیز به کشور بازگشته‌اند.رئیس پلیس راهور فراجا با اشاره به توزیع نامتوازن زائران در میان مرزها از زائران درخواست کرد تا از سایر مرزها مانند شلمچه نیز استفاده کنند، البته با توجه به ظرفیت بالای پارکینگ‌های مرز مهران و تسهیلات فراهم شده، زائران می‌توانند با خیالی آسوده به این مرز مراجعه کنند.

استقرار تیم پاسخ سریع و ستاد غربالگری انستیتو پاستور ایران در مرز مهران
به منظور خدمت رسانی به زائرین اربعین حسینی، تیم پاسخ سریع و ستاد غربالگری انستیتو پاستور ایران در مرز مهران آغاز به کار کرد.عملیات تیم پاسخ سریع انستیتو پاستور ایران و مانورهای مرتبط در تجمعات انبوه مراسم اربعین حسینی جهت غربالگری عفونت‌های تنفسی و تب‌های خونریزی دهنده ( نمونه‌گیری، تکمیل پرسشنامه و سایر امور مرتبط با انجام آزمون‌ها)، با حضور اعضای تیم و سایر همکاران داوطلب و همکاری معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایلام و جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران از تاریخ ۲۶ مرداد ماه در پایانه مرزی مهران آغاز شد.این عملیات، اولین و بزرگترین مانور غربالگری انستیتو پاستور ایران در تجمعات گروهی کشور است.

آغاز طرح کنترل کنار جاده‌ای پایش وضعیت آلایندگی خودروها
مدیرعامل ستاد معاینه فنی خودروهای تهران گفت: نتایج پایش تاکسی‌های پایتخت در طرح کنترل کنار جاده‌ای نشان می‌دهد بالغ بر۹۰ درصد از تاکسی‌های دارای معاینه فنی پایتخت، معاینه فنی خود را خارج از شهر تهران اخذ کرده‌اند.سید محمد مهدی میرزایی قمی با بیان اینکه طرح کنترل کنار جاده‌ای پایش وضعیت آلایندگی خودروها از ابتدای مرداد ماه پیش از تشدید آلودگی هوا در شهر تهران جهت پایش وضعیت آلایندگی خودروهای سنگین و سبک راه اندازی شده است، اظهار کرد: بنا بر تدبیر پلیس و مدیریت شهری در این طرح ناوگان عمومی شامل تاکسی‌ها و اتوبوس‌های شرکت واحد مورد کنترل و بررسی قرار می‌گیرند. البته در سنوات گذشته با شروع فصل سرما و تشدید بحران آلودگی هوا این واحدها برای پایش خودروهای سنگین فعال می‌شد که امسال بنا بر تدبیر پلیس و مدیریت شهری پیش از آغاز تشدید آلودگی هوا این طرح به صورت اقدامی پیشگیرانه آغاز و برای نخستین بار ناوگان عمومی سبک نیز به موارد کنترلی این طرح اضافه شد.وی ادامه داد: در این طرح حسب هماهنگی انجام شده با پلیس راهور تهران بزرگ چهار دسته از خودروها مورد پایش قرار می‌گیرند. اول وضعیت آلایندگی خودروهای سنگین مورد کنترل قرار می‌گیرند. ناوگان سنگین به علت فرسودگی و عدم پایداری در حفظ شرایط مورد تأیید در مراکز معاینه فنی که در بحث آلایندگی حدود آن توسط سازمان حفاظت محیط زیست تعیین می‌شود نیاز به کنترل مضاعف دارند. دوم خودروهای دودزا که دارای دود مشهود هستند ارزیابی می‌شوند. سوم ناوگان حمل و نقل عمومی که با توجه به پیمایش زیاد این خودروها در سطح شهر داشتن شرایط مورد تأیید از منظر آلایندگی این خودروها برای مدیریت شهری حائز اهمیت است و چهارم وضعیت آلایندگی خودروهای غیر مشمول پایش می‌شود.

تاکنون موردی از آبله میمونی در ایران شناسایی نشده است
معاون فنی مرکز مدیریت بیماری‌‌های واگیر وزارت بهداشت با اشاره به شناسایی مواردی از آبله میمونی در پاکستان، از عدم شناسایی این بیماری در کشورمان خبر داد.بابک عشرتی با بیان اینکه آبله میمونی یک بیماری پوستی است که علائم آن در ابتدا تب و بدن درد و در ادامه ظاهر شدن لکه‌‌های قرمز رنگ بر روی بدن است، گفت: لکه‌‌های قرمز رنگ ناشی از آبله میمونی اول بر روی صورت و بعد بر روی گردن، بدن و دست‌ها ظاهر می‌شود و این ضایعات حالت تاولی همانند آبله مرغان به خود می‌گیرند.وی افزود: اندازه ضایعات پوستی آبله میمونی از تاول‌‌های آبله مرغان بزرگتر است و مقداری نیز غدد لفناوی گردن متورم می‌شود. راه انتقال آبله میمونی بیشتر از طریق تماس با پوست است و اگر ترشحات ضایعات تاولی با پوست تماس داشته باشد، این بیماری منتقل می‌شود.معاون مرکز مدیریت بیماری‌‌های واگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه آبله میمونی در حال حاضر درمان خاصی ندارد و فرد بیمار بهبود می‌یابد، گفت: افرادی که ضعف سیستم ایمنی و یا بیماری زمینه‌‌‌‌ای دارند ممکن است دچار فرم شدید آبله میمونی شوند و کمتر از یک درصد از مبتلایان به این بیماری، فوت می‌کنند.در موج قبلی این بیماری که دو سال قبل بود، در ایران نیز یک مورد بیمار آبله میمونی که از خارج از کشور آمده بود را گزارش کردیم اما موج جدید این بیماری عمدتا در کشورهای آفریقایی است.