غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


«همدلی» از دور جدید اختلال‌های اینترنتی در ایران و جهان گزارش می‌دهد:

جمعه بدون اینترنت

همدلی| گروه اجتماعی:  روز جمعه  هزاران کاربر مایکروسافت از جمله شرکت‌‌های رسانه ای، بانک‌ها و خطوط هوایی به دلیل اختلال با قطعی سرویس روبرو شدند. اختلالی که کاربران ایرانی نیز از آن بی نصیب نماندند. گرچه مسئولان اعلام کردند که این اختلال تاثیری در اینترنت ایران نداشته اما، روز جمعه قطعی‌‌های پی در پی و کندی سرعت اینترنت کاربران هموطن امان را کلافه کرد. این اختلال سایبری سراسری به لغو پروازهای بسیاری از کشورها، اختلال در شرکت‌‌های مخابراتی و مختل شدن کسب و کارهای اینترنتی منجر شده است.براساس گزارش‌‌های واصله اولین اشکالات فنی در اواخر روز پنجشنبه در آمریکا دیده شد که علت آن اختلال در خدمات مایکروسافت از جمله آزور و ۳۶۵ بود. خطوط هوایی فرونتیر که در دنور مستقر است، پروازها را به مدت بیش از دو ساعت متوقف کرد و مشکلات مربوط به خدمات آنلاین مایکروسافت را مقصر خواند. این شرکت هواپیمایی توقف پروازهای سراسری را لغو کرد و روند از سرگیری پروازها را از ساعت ۱۱ شب به وقت نیویورک آغاز کرد.
 گروه LSE که بازار بورس لندن را اداره می‌کند نیز اعلام کرد با یک مشکل فنی جهانی مواجه است که از انتشار اخبار جلوگیری می‌کند. در آسیا، کاربران ژاپنی در بعدازظهر، گزارش اشکالاتی در سرویس‌هایی از جمله  مجموعه نرم‌افزار اداری مبتنی بر اینترنت مایکروسافت ۳۶۵ را آغاز کردند. خطوط هوایی در فرودگاه‌‌های بمبئی و هنگ کنگ به بررسی دستی اطلاعات مسافران روی آوردند.
براساس گزارش رویترز، خطوط هوایی بزرگ آمریکا روز جمعه با اشاره به مشکلات ارتباطی، زمین گیر شدند. همزمان، شرکتهای رسانه ای، بانک‌ها و شرکتهای مخابراتی در سراسر جهان، اختلال فعالیتهای خود را گزارش کردند.
جدیدترین اختلالات درست پس از آن رخ داد که مایکروسافت اعلام کرد که قطعی سرویس ابری آزور را حل کرده است. صفحات وضعیت این شرکت قبلا نشان داده بود که آزور و مایکروسافت ۳۶۵ برای چندین ساعت با مشکل مواجه شده بودند.
بر اساس گزارش بلومبرگ، یکی از سخنگویان مایکروسافت اعلام کرد این شرکت در حال بررسی اشکالات فنی و مشکلات گزارش شده است.اختلال سایبری مربوط به مشکلات در شرکت امنیت سایبری کرود استرایک (Crowdstrike) و مایکروسافت، فعالیت رسانه ها، خرده فروش ها، خطوط هوایی و شرکت‌های مخابراتی در استرالیا و نیوزیلند را در روز جمعه تحت تاثیر قرار داد.
بانک کامن ولث که بزرگترین بانک استرالیاست، اعلام کرد بعضی از مشتریان این بانک به دلیل اختلال خدمات، قادر به انتقال پول نبوده اند. ایرلاین ملی کانتاس و فرودگاه سیدنی اعلام کردند هواپیما‌ها دچار تاخیر شده اند، اما همچنان پرواز می‌کنند.
پلیس ایالت ویکتوریا اعلام کرد برخی از سیستم‌های داخلی دچار اختلال شده اند، اما خدمات اضطراری به طور عادی، عمل می‌کند. تولید شماری از شرکت‌های رسانه‌ای هم مختل شد.
سخنگوی شرکت مخابراتی تلسترا روز جمعه اعلام کرد: درست مانند شماری از سازمان‌های دیگر، مسائل‌ جهانی که بر خدمات کرود استرایک و مایکروسافت تاثیر گذاشته، برخی از سیستم‌های ما را مختل کرده است.
در تماس رویترز، شرکت کرود استرایک روز جمعه، در یک پیام تلفنی ضبط شده اعلام کرد از گزارش‌های اختلال در سیستم عامل ویندوز مایکروسافت مرتبط با حسگر فالکون، مطلع است، اما به استرالیا اشاره‌ای نکرد.
سخنگوی پارلمان نیوزلند گفت سیستم‌های رایانه‌ای پارلمان هم دچار اختلال شده است.
همچنین شبکه رادیو تلویزیون دولتی ABC نیز بدون اشاره به دلیلی اعلام کرد در حال تجربه یک اختلال بزرگ شبکه است. تام کانل، خبرنگار این شبکه، در پیامی از پیش ضبط شده که در اسکای نیوز استرالیا با مختل شدن برنامه‌های عادی پخش شد، گفت تصور نمی‌شود این قطعی در نتیجه هک باشد.گفتنی است در پی این اختلالات سهام مایکروسافت و Crowdstrike در معاملات اروپا سقوط کرده است.
اعتراف
این اختلال‌‌های به حدی گسترده بود که مایکروسافت را وادار کرد تا بیانیه ای صادر کند .دفتر میشل مک گینس، هماهنگ کننده امنیت سایبری ملی استرالیا در شبکه ایکس اعلام کرد هیچ اطلاعاتی که نشان دهد این اختلال، یک واقعه امنیت سایبری بوده است، وجود ندارد.در این بیانیه که اشاره‌ای به کرود استرایک نشده است، آمده است: من از یک قطعی فنی در مقیاس بزرگ که امروز بعدازظهر بر تعدادی از شرکت‌ها و خدمات در سراسر استرالیا تاثیر گذاشته است مطلع هستم. اطلاعات فعلی ما این است که این قطعی مربوط به یک مشکل فنی یک پلتفرم نرم افزاری شخص ثالث است که توسط شرکت‌های آسیب دیده استفاده می‌شود.
یک به‌روز رسانی امنیتی
دان کارت، کارشناس امنیت سایبری، از BCS، مؤسسه خبره فناوری اطلاعات، گفت: مردم «باید آرامش خود را حفظ کنند» در حالی که کسب‌وکارها به قطع جهانی فناوری اطلاعات واکنش نشان می‌دهند، که ممکن است ناشی از «اشکال به‌روزرسانی منظم امنیتی» باشد.
به‌نظر می‌رسد به‌جای هر نوع «حمله سایبری مگا»، یک اشکال برای یک به‌روزرسانی امنیتی معمولی است، اما این همچنان چالش‌هایی در سراسر جهان ایجاد می‌کند و احتمالاً به تعداد زیادی از افراد نیاز دارد تا اقدامات اصلاحی دستی را انجام دهند.
شرکت‌ها باید مطمئن شوند که تیم‌های فناوری اطلاعات آنها به خوبی پشتیبانی می‌شوند، زیرا می‌تواند یک آخر هفته سخت و بسیار پر استرس برای آنها باشد زیرا به مشتریان کمک می‌کنند.
مشکلی نداریم
در چنین شرایطی و در حالیکه بسیاری از کاربران ایرانی، روز گذشته از کندی و قطعی‌‌های پی در پی اینترنت گلایه داشتند و بسیاری از کشورها با اختلال سایبری در خطوط هوایی،کسب وکارهای اینترنتی و شرکتهای مخابراتی مواجه بودند،  معاون وزیر ارتباطات می‌گوید تاکنون گزارشی از اختلال سایبری در کشور نداشته ایم.
 به دنبال این اختلال سراسری از امیر محمدزاده لاجوردی معاون وزیر ارتباطات و رئیس سازمان تنظیم مقررات ارتباطات رادیویی در پاسخ به این سوال که آیا این اختلال در سرویس‌‌های فناوری اطلاعات کشور تاثیر گذاشته است یا خیر؟ به خبرنگار مهر گفت: تاکنون اختلالی در سرویس‌‌های فناوری اطلاعات در کشور نداشته ایم و گزارشی در این خصوص ارائه نشده اما همچنان در حال بررسی هستیم.
 وی افزود: این موضوع از آنجا که مربوط به سیستم عامل است، هنوز ابعادش مشخص نشده است.
در همین راستا اخیرا عیسی زارع پور -وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- در دیدار با رئیس جمهور منتخب به چالش‌های دسترسی مردم به اینترنت اشاره کرد و گفت: بیشتر گله کاربران از سرعت اینترنت ناشی از دو موضوع محدودیت در دسترسی به برخی سرویس‌ها و تحریم‌های ظالمانه غرب در ایجاد محدودیت در دسترسی به سایت‌های مورد نیاز کاربران است. چراکه برخی از کاربران برای دور زدن این محدودیت‌ها مجبور به استفاده از فیلترشکن هستند که این امر ضمن کاهش سرعت دسترسی، باعث ناامنی گوشی و رایانه کاربران و آسیب پذیر شدن آنها در مقابل حملات سایبری می‌شود.   
تیر آخر
این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که شنبه - ۲۳ تیرماه ۱۴۰۳، سخنگوی دولت سیزدهم از ابلاغ مصوبه تشکیل منطقه بین‌المللی نوآوری ایران، خبر داد. بر اساس ماده ۳۷ این مصوبه که در تاریخ ۲۴ تیر ماه ۱۴۰۳ امضاء شد، وزارت ارتباطات موظف است با همکاری معاونت [علمی و فناوری ریاست جمهوری] نسبت به تدوین و ارائه پیشنهاد لازم به کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه برای اخذ مجوز جهت رفع دسترسی به اینترنت پرسرعت و تامین اینترنت پایدار برای واحدهای فناور منطقه [پارک پردیس] اقدام کند.
 اگرچه ایده طبقاتی کردن دسترسی به اینترنت اولین بار در زمان دولت دوازدهم مطرح شد، اما با ابلاغ مصوبه هیات وزیران دولت سیزدهم عملا ایده «اینترنت طبقاتی» و بدون فیلتر در مسیر اجرا قرار گرفته است.
 مصوبه دولت سیزدهم که به امضای محمد مخبر، کفیل ریاست جمهوری رسیده است، به تشریح مقررات ایجاد «منطقه بین‌المللی نوآوری ایران» در پارک فن‌آوری پردیس پرداخته است.
 مصوبه اخیر دولت سایر دستگاه‌های اجرایی را نیز به تحقق اهدافی مانند استقرار سرمایه‌گذاران خارجی، صادرات محصولات تولیدی پارک پردیس به حداقل ۶۰ کشور جهان، به‌‌کارگیری اساتید ایرانی دارای تابعیت کشور دیگر و تاسیس شعبه دانشگاه‌ها و بانک‌های خارجی در منطقه یاد شده، موظف کرده است.