غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


بازار

بهره‌گیری دوسوم مشترکین همراه اول از فیلترشکن
اپراتورها مخالف فیلترینگ هستند
مدیرعامل همراه اول می‌گوید: فیلترینگ چندین اثر منفی روی سیستم ما می‌گذارد که اثر منفی اول آن روی کیفیت اینترنت کشور است. یک قسمتی از گلایه به‌حق مشترکین درباره کیفیت اینترنت نتیجه پیاده‌سازی سامانه‌های فیلترینگ هست که باعث کاهش و افت کیفیت شبکه اینترنت کشور شده و اپراتورهای کشور دست به گریبان این موضوع هستند.
به گزارش همدلی، مهدی اخوان بهابادی در جلسه مجمع سهامداران همراه اول گفت: موضوع دیگر، فراگیرشدن فیلترشکن‌هاست. الان تقریبا در شبکه همراه اول حداقل دوسوم مشترکین همراه اول دارند از فیلترشکن استفاده می‌کنند.
مدیرعامل همراه اول گفت: مشکل دیگری که فیلترینگ ایجاد می‌کند، مشکل امنیتی است. فیلترشکن گوشی مردم را آلوده می‌کند و گوشی مشترک را به بدافزار آلوده می‌کند. هر کدام از این گوشی‌ها، به عنوان یک حمله‌کننده سایبری به شبکه ارتباطی کشور عمل می‌کند و هزینه بسیار بالایی از نظر فنی به اپراتورها تحمیل می‌شود تا امنیت شبکه را بتوانند دوباره برقرار بکنند.
وی گفت: موضوع دیگری که حادث می‌شود این است که وقتی فیلترشکن کار می‌کند، منابعی را از شبکه اپراتور اشغال می‌کند چون نحوه اتصال از طریق فیلترشکن با نحوه اتصال عادی متفاوت است. اپراتورها دارند بخشی از منابع سخت‌افزاری و نرم‌افزاری خود را صرف این می‌کنند که مردم با فیلترشکن متصل می‌شوند.
مدیرعامل همراه اول تصریح کرد: وقتی دوسوم مشترکین از فیلترشکن استفاده میکنند، تنها برنده این ماجرا و غائله دوستانی هستند که دارند فیلترشکن می‌فروشند.
اخوان گفت: معتقدیم که بالاتر از درآمد دیتایی که وارد اپراتورها می‌شود، چندین برابر دارد بابت هزینه فیلترشکن پرداخت می‌شود و غائله و ماجرای فیلترینگ به عقیده ما، بازی دو سر باخت است. استمرار وضعیت موجود قطعا اوضاع را نابه‌سامان‌تر می‌کند. امیدواریم که در این حوزه در کشور تدابیری اتخاذ شود. آقای پزشکیان هم در شعارهای انتخاباتی اشاره کرد که در مورد فیلترینگ بازنگری خواهند داشت. به نظر من سیاست‌ها در دولت بالاخره باید یک بار دیگر حلاجی و حل و فصل شود که اثر منفی روی اپراتور نداشته باشد.
وی در پایان تصریح کرد: به غلط گفته می‌شود که درآمد اپراتورها با فیلترینگ بالا می‌رود که اصلا اینطور نیست و برای اپراتور جز هزینه، هیچ فایده‌ای ندارد لذا به شدت مخالف هستیم.

نزول رتبه ایران در شاخص جهانی کیفیت زندگی دیجیتال
مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی با تاکید بر اینکه محدودیت در فضای مجازی با خشم انباشته کاربران ارتباط مستقیم دارد، به مطالعه متغیرهای اصلی اثرگذار بر نابه‌سامانی‌های فضای مجازی پرداخت.
به گزارش همدلی در این گزارش آمده است: امکان حضور در فضای مجازی برای درصد بالایی از مردم وجود دارد اما کیفیت پایین اینترنت، وجود اختلال، محدودیت در اینترنت، سرعت پایین آن و همچنین ضعف در امنیت الکترونیکی، حضور در اینترنت را با چالش مواجه کرده است.
در بخشی از این گزارش آمده است: براساس گزارش سال 2023 شاخص کیفیت زندگی دیجیتال که توسط شرکت سورفشارک منتشر شده، ایران رتبه 95 را از میان 121 کشور جهان در شاخص کیفیت زندگی دیجیتال داشته و امتیاز آن نیز 0.34 بوده است. زیرشاخصهای مورد نظر در این شاخص شامل مقرون به صرفه بودن اینترنت، کیفیت اینترنت، زیرساخت اینترنت، دولت الکترونیک و امنیت الکترونیک است.
بر این اساس، رتبه ایران در شاخص جهانی کیفیت زندگی دیجیتال از سال 2020 تا سال 2023 روند نزولی داشته و در تمام زیرشاخصها این وضعیت به چشم می‌خورد که می‌تواند منجر به نقض حریم خصوصی و افزایش احساس عدم امنیت، محدودیت دسترسی، کاهش انباشت داده و کاهش جذابیت حضور در فضای مجازی شود.

رشد 7 برابری خروج سرمایه از بورس در روز شنبه
روز گذشته خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی برای هشتمین روز متوالی منفی شد و 208 میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سهام خارج شد که نسبت به روز چهارشنبه 7 برابر معادل 617درصد افزایش یافته است.
به گزارش همدلی، در معاملات دیروز، شاخص کل بورس تهران 10هزار و 251 واحد نسبت به روز کاری گذشته پایین‌تر ایستاد و به سطح 2 میلیون و 192هزار و 428 واحد رسید. شاخص کل هم‌وزن بورس نیز با ریزش 2 هزار و 459 واحدی در رقم 701 هزار و 793 واحدی ایستاد. شاخص کل فرابورس 76 واحد افت کرد و به رقم 22 هزار و 570 واحد رسید و همچنین شاخص هم‌وزن فرابورس با کاهش 592 واحد به سطح 123هزار و 372 واحد رسید.
دیروز ارزش معاملات کل بازار سهام به 10 هزار و 668 میلیارد تومان رسید. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه هزار و 693 میلیارد تومان بود که 16درصد از ارزش کل معاملات بازار را در این روز تشکیل می‌دهد. ارزش معاملات خرد نیز با کاهش 3درصدی به نسبت روز معاملاتی قبل به رقم 2 هزار و 776 میلیارد تومان رسید.
در معاملات دیروز، 26 نماد صف خرید داشتند و 79 نماد با صف‌ فروش مواجه بودند. مجموع ارزش صف‌های خرید با افت 18درصدی نسبت به روز کاری قبل به 115 میلیارد تومان کاهش یافت و مجموع ارزش صف‌های فروش نیز با افزایش 325درصدی به رقم 642 میلیارد تومان رسید.