غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


بازار

آمار بانک مرکزی نشان می‌دهد
تورم تولید بخش درمان در بالاترین  رقم در 26سال گذشته
 آمارهای بانک مرکزی از تورم تولیدکننده سالانه بخش بهداشت و درمان نشان می‌دهد تورم سالانه این بخش در سال ۱۴۰۲ به بالاترین سطح در ۲۶ سال گذشته رسیده است.به گزارش اکوایران، آمارهای تورم تولیدکننده سالانه بانک مرکزی نشان می‌دهد تورم پیشران بخش بهداشت بالاترین سطح را از سال ۱۳۷۶ تاکنون داشته است. بررسی روند تورم تولیدکننده این بخش نشان‌دهنده تغییر چشمگیر این شاخص در پیش و پس از توافق برجام بوده است.
بررسی این آمار پیش از شروع تحریم‌های ایالات متحده آمریکا گویای این موضوع است که تورم تولیدکننده سالانه بخش بهداشت همواره بین ۱۵ تا ۲۵درصد در نوسان بوده اما با آغاز تحریم‌های آمریکا قاعده بازی در بخش بهداشت تغییر کرد و دامنه نوسانات گسترده‌تر شد.
آمارها نشان می‌دهد تورم تولیدکننده سالانه بهداشت در سال ۹۱ به قله رسیده و رقمی معادل ۳۵.۹درصد را ثبت کرد. این روند صعودی پابرجا نبوده و در سال ۹۴ با شروع توافقات برجام کاهش یافته و در سال ۹۶ حداقلی‌ترین سطح خود را در ۲۶ سال گذشته به ثبت رساند. براساس آمارهای این مرکز، تورم پیشران این بخش در سال ۹۶ معادل ۱۰.۷درصد بوده است.با خروج آمریکا از برجام این شاخص به سطوح پیش از توافق نزدیک شده و دو سال پس از خروج آمریکا از برجام یعنی سال ۱۳۹۹ کشور درگیر همه‌گیری کرونا شد. طی این همه‌گیری روند تورم تولیدکننده سالانه بهداشت تغییر و افزایش شدیدی را تجربه کرد. این روند افزایشی به سطحی رسید که در سال ۱۴۰۰ از ۴۵درصد گذشت و رکورد ۲۶ ساله را شکست اما داستان تورم پیشران بهداشت به اینجا ختم نشد. با وجود اتمام این همه‌گیری در سال ۱۴۰۱، روند افزایش تورم سالانه این بخش به قوت خود باقی ماند طوریکه در سال گذشته در سطح ۴۵.۹درصد ایستاد و به ایستگاه ۴۶درصدی خود نزدیک شد.

کرایه تاکسی در مرز مهران به ۲میلیون تومان رسید!
به دلیل افزایش تعداد زائران کربلا در مرز مهران و نبود اتوبوس برای بازگشت آنها به شهرهایشان، کرایه تاکسی‌ها به سه برابر قیمت مصوب رسیده است.
خبرگزاری فارس نوشت: سال گذشته نیز بسیاری از زائران پس از بازگشت از عزاداری دهه اول محرم در مرز مهران با مشکل وسایل حمل و نقل عمومی‌ مواجه بودند. در آن زمان مسئولان گفتند که «پیش‌بینی این تعداد زائر را نداشتیم».در ادامه این گزارش آمده است: هر لحظه بر تعداد زائران در مرز مهران افزوده می‌شود اما خبری از اتوبوس نیست. البته در شهر مهران تعداد محدودی تاکسی و اتوبوس وجود دارد که کرایه‌ آنها با قیمت‌های بالاتر از نرخ مصوب عرضه می‌شود طوری‌که قیمت تاکسی به تهران با ۳ مسافر که نفری ۹۰۰هزار تومان است، با ظرفیت ۴ نفره به قیمت نفری ۲ میلیون تومان عرضه شده است. بلیت اتوبوس ۴۴ نفره هم به قیمت اتوبوس ۲۵ نفره VIP بیش از ۸۵۰هزار تومان است.

زیان 7 بانک ایرانی به ۴۶۰ همت بالغ شد
بانک‌ها می‌توانند با زیان‌ده بودنشان برای اقتصاد مشکلات عظیمی را به وجود آورند. بررسی‌ها نشان می‌دهد بخش عمده زیان انباشته نظام بانکی کشور مربوط به عملکرد هفت بانک می‌شود.به گزارش اقتصاد آنلاین، بخش عمده زیان انباشته نظام بانکی کشور مربوط به عملکرد هفت بانک می‌شود. این بانک‌ها شامل بانک‌های آینده، سرمایه، ایران زمین، دی، شهر، پارسیان و ملل هستند که مجموع زیان انباشته آنها به 463هزار میلیارد تومان می‌رسد. براساس گزارش صورت‌های مالی تلفیقی منتهی به پایان اسفند ماه سال 1402 در سایت کدال، بانک آینده به تنهایی با 301هزار میلیارد تومان زیان انباشته، بیشترین سهم را در این بحران دارد. این ارقام نشان‌دهنده وضعیت بحرانی در سیستم بانکی کشور است.بانک آینده که بیشترین میزان زیان انباشته را دارد در پروژه‌های مختلفی نظیر پروژه ایران‌مال سرمایه‌گذاری کرده که حدود 31درصد از دارایی خود را وارد این پروژه کرده است. در واقع بانک آینده برای تامین این میزان از هزینه پروژه به خود وام پرداخت کرده؛ پروژه‌ای که شاید بیشترین میزان سود آن به علت افزایش ارزش ملک آن است.براساس گزارش صورت‌های مالی تلفیقی منتهی به پایان اسفند ماه سال 1402 در سایت کدال، پس از بانک آینده، بانک سرمایه با 54هزار میلیارد تومان، بانک ایران زمین با 52هزار میلیارد تومان، بانک دی با 26.5هزار میلیارد تومان، بانک شهر با 14.5هزار میلیارد تومان، بانک ملل با 12هزار میلیارد تومان و بانک پارسیان با 3 هزار میلیارد تومان در رتبه‌های بعدی زیان‌ده‌ترین بانک‌های ایران قرار می‌گیرند.

ارز دولتی برنج هم حذف می‌شود
رئیس سازمان برنامه و بودجه در نامه‌ای خطاب به سرپرست ریاست جمهوری خواهان حذف ارز ترجیحی برنج شد. این درخواست پیرو مکاتبه پیشین خبرگان رهبری در استان مازندران انجام شده است.به گزارش همدلی، اردیبهشت سال جاری نمایندگان خبرگان رهبری در استان مازندران خواهان حذف ارز ترجیحی برنج از سوی دولت شدند. در نهایت 17 تیر ماه سال جاری داود منظور در نامه‌ای خطاب به محمد مخبر خواهان حذف ارز دولتی برنج شد.در بخشی از این نامه نوشته شده است: قیمت برنج وارداتی بعد از حذف ارز 28500 تومانی به قیمت برنج هندی در بازار آزاد خواهد رسید. همچنین حذف ارز ترجیحی تاثیر زیادی در تغییر قیمت برنج داخلی نخواهد داشت.در انتهای این مکاتبه آمده است حذف ارز ترجیحی واردات برنج عملا نباید تاثیر چندانی بر افزایش قیمت بر بازار داخلی داشته باشد