غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


موسسه نظرسنجی گالوپ:

بدبینی 50 درصد ایرانیان با آینده اقتصاد

همدلی| نتایج نظرسنجی اخیر موسسه گالوپ نشان می‌دهد که 61درصد مردم ایران با فشار مالی مواجه هستند و 43درصد جوانان ایرانی مایلند برای همیشه به کشور دیگری مهاجرت کنند.
به گزارش اکوایران، نظرسنجی‌های موسسه گالوپ گویای آن است که بدبینی مردم ایران نسبت به مسیر اقتصاد کشور نسبت به چند سال قبل اندکی بهبود یافته ولی در حالت کلی بیشتر آنها به جای بهتر شدن شرایط (33درصد) بدتر شدن (50درصد) آن را می‌بینند.
اکثریت مردم ایران (80درصد) معتقدند که اکنون زمان بدی برای یافتن شغل در جایی است که زندگی می‌کنند، طوری‌که این مساله سبب شده ایران در میان کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا یکی از بدبین‌ترین کشورها نسبت به بازار کار باشد، درحالی‌که 67درصد مردم عربستان سعودی معتقدند زمان خوبی برای یافتن شغل در کشورشان است.
نرخ تورم در ایران برای چندین سال بالاتر از 40درصد بوده و اقتصاد ایران همچنان تحت فشار پایدار تحریم‌های غرب باقی مانده و قیمت مواد غذایی بالاخص در مقایسه سایر کشورهای منطقه بالاست. از آنجایی‌که تورم بالا به بودجه خانوارها فشار وارد می‌کند، از هر پنج ایرانی سه نفر (61درصد) می‌گویند درآمد فعلیشان به سختی کفاف زندگی را می‌دهد. موسسه گالوپ مدعی شده از زمانی‌که نظرسنجی در ایران را آغاز کرده، تعداد ایرانی‌هایی که به سختی با درآمدشان گذران زندگی می‌کنند، اینچنین بالا نبوده است.
نظرسنجی موسسه گالوپ همچنین نشان داده که ایرانی‌ها احتمالا چین را به عنوان یک راه نجات اقتصادی می‌بینند. طبق این نظرسنجی، 51درصد ایرانی‌ها در سال 2023 رهبری چین را تایید کرده‌اند، درحالی‌که تنها 31درصد رهبری روسیه را تایید کرده‌اند که از زمان شروع جنگ در اوکراین با افت مواجه بوده است. نظرسنجی گالوپ همچنین نشان می‌دهد که تنها 10درصد از ایرانی‌ها رهبری آمریکا را تایید ‌می‌کنند.
بررسی‌های گالوپ همچنین نشان می‌دهد که با توجه به چشم‌انداز اقتصادی و فشارهای سیاسی داخلی کشور، تعداد بیشتری از مردم ایران می‌گویند اگر بتوانند کشور را ترک می‌کنند. طبق داده‌های OECD هم ایران سریع‌ترین افزایش در نرخ رشد مهاجرت را به کشورهای عضو این سازمان در فاصله 2020 تا 2021 داشته است.
داده‌های گالوپ از سال 2023 نشان می‌دهد که بیش از یک‌چهارم (26درصد) از ایرانی‌ها مایلند به‌طور دائم به کشور دیگری نقل مکان کنند که نسبت به آمار سال 2014 (12درصد) دو برابر شده است. بیش از دو نفر از هر پنج ایرانی 15 تا 29 سال (43درصد جوانان) نیز مایل هستند به طور دائم به کشور دیگری نقل مکان کنند.