غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


با حضور رأی‌دهندگان پای صندوق‌ها رقم خورد

چهره آینده دو مجلس

همدلی| گروه سیاسی: ایران جمعه(دیروز) سراسر چهره‌ای انتخاباتی به خود گرفت. انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و خبرگان ششم، در فضایی توام با دیدگاه‌های متفاوت و گاه متعارض میان مردم و سیاسیون برگزار شد؛ برخی نگاهی تحریمی داشتند، برخی حضور با رأی اعتراضی و برخی دیگر با امید به آینده و تغییراتی که بتواند کشور را با تغییرات راهگشا در قانونگذاری و نظارت بر امور اجرایی از مشکلات مبتلابه بیرون آورد.
هرچه بود دیروز انتخابات برگزار شد؛ آن هم با حضور رهبر معظم انقلاب در نخستین ساعات شروع رأی گیری و دو توصیه ایشان به مردم.
توصیه‌های رهبر انقلاب
دو توصیه رهبر انقلاب به ملت ایران عبارت بود از : نخست؛ در اولین ساعات ممکن رأی بدهید. دوم؛در هر حوزه‌ای به تعداد لازم آن حوزه رأی بدهید.
 رهبر انقلاب گفتند: «من دو تا توصیه عرض می‌کنم؛ توصیه اول من به مردم عزیزمان این است که قرآن به ما فرمود فاستبقوا الخیرات، در کارهای نیک مسابقه بگذارید و پیشی بگیرید از دیگران. من در انتخابات‌های گذشته هم گفتم، امروز هم تأکید می‌کنم هرچه زودتر از این فرصت استفاده کنید، در اولین ساعات ممکن بروید رأیتان را در صندوق‌ها بیندازید.توصیه دوم این است که در هر حوزه‌ای به تعداد لازم برای آن حوزه رأی بدهید، به کمتر رأی ندهید؛ مثلاً در تهران برای خبرگان ۱۶ نفر را احتیاج هست که رأی بدهیم، به ۱۶  نفر رأی بدهید نه کمتر. یا در تهران برای مجلس شورای اسلامی به ۳۰ نفر بایستی رأی بدهیم به کمتر رأی ندهید، این توصیه‌ی مؤکد من است.»
سیاسیون پای صندوق‌های رأی
در این‌حال حسینیه ارشاد، حسینیه جماران، مسجد لرزاده، ستاد انتخابات وزارت کشور و...دیروز میزبان سیاسیونی بودند که برای رأی دادن در انتخابات مجلس دوازدهم و خبرگان ششم پای صندوق‌های رأی رفتند.
به گزارش خبرآنلاین، بعد از چند ماه بروبیاهای سیاسی و گعده‌های انتخاباتی در اردوگاه اصولگرایان و با شدت بسیار کمتر در اردوگاه اصلاح‌طلبان و اعتدالیون، از ساعت 8 صبح دیروز (۱۱ اسفندماه) زنگ آغاز دوازدهمین دوره انتخابات مجلس و ششمین دوره انتخابات خبرگان به صدا در آمد. یک ماراتن انتخاباتی که تکلیف ۲۹۰ نماینده کرسی پارلمان دوازدهم و ۸۸ کرسی مجلس خبرگان با رأی مستقیم مردم مشخص می‌کند.
دعوت برای حضور
از همان دقایق اولیه آغاز انتخابات، برخی چهره‌های سیاسی فارغ از چپ یا راست بودن، با حضور در پای صندوق‌های آرا، از مردم برای شرکت در انتخابات دعوت کردند. «غلامحسین محسنی اژه‌ای» رئیس قوه قضائیه، با حضور در مسجد جامع لویزان، رأی خود را به صندوق انداخت و در سخنانی کوتاه بیان کرد: «بدون تردید حضور پرشور و حداکثری مردم در انتخابات امروز، علاوه بر افزایش اعتبار کشور و خوشحالی و مسرّت دوستان ایران اسلامی سبب یأس و ناامیدی بیشتر دشمنان و شیاطین خواهد شد.»
آیت الله احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان، نیز درباره مشارکت مردم در انتخابات گفت: «مردم علی‌رغم مشکلات، صادقانه در صحنه‌ها حضور پیدا می‌کنند و پیروزی به دست می‌آورند که نمونه آن پیروزی در هشت سال جنگ تحمیلی است.»
سرلشکر باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، هم تاکید کرد: « مردم عزیزمان بایستی مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری توانمندی را تشکیل دهند که این کار با حضور در پای صندوق‌های رای امکان‌پذیر است. آینده این کشور ۴ سال در مجلس شورای اسلامی و ۸ سال در مجلس خبرگان رهبری امروز تعیین می‌شود و ما بایستی بهترین‌ها را انتخاب کرده و نام آن‌ها را در صندوق بیاندازیم تا این مجالس تشکیل شود.»
محمدرضا عارف، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام که با همسر خود در پای صندوق‌های رأی حاضر شده بود، گفت: «این حق طبیعی و ملی ما است که قانون اساسی به ما داده و باید از آن استفاده کنیم. همچنین در یک خانواده به نام کشور زندگی می کنیم که نسبت به آن مسئولیت مشترک داریم و باید مسئولیت مان را انجام داده و در انتخابات حضور پیدا کنیم منتها باید شرایط حضور در انتخابات هم فراهم شود. منظور از شرایط حضور، وجود کاندیداهای متنوع و شایسته است تا مردم با آرامش بتوانند فرد مورد نظر خود را انتخاب کنند.»
آخرین توصیه‌ها و رقابت میان جریان‌ها و طیف‌های سیاسی
هر چند که در چند روز گذشته فضای سرد انتخابات، محور توجه سیاستمداران بود و حتی برخی از آنان تاکید داشتند که مردم در انتخابات مشارکت کنند و رای اعتراضی به صندوق‌ها بی‌اندازند، دیروز نیز بار دیگر بر ضرورت حضور و نفی قهر با صندوق رأی تاکید کردند. فهرست «صدای عدالت» که از سوی «علی مطهری» تهیه و به عنوان ائتلافی میان اصلاح طلبان طرفدار حضور در انتخابات و نیز اصولگرایان معتدل به مردم ارائه شده بود، روز گذشته با استقبال رأای دهندگانی که با حفظ انتقادهایشان پای صندوق‌های رأی حاضر شدند. روبرو شد. چنین گمان می‌رود که این لیست با استقبال چهره‌هایی چون حسن روحانی رئیس جمهور پیشین و دیگر چهره‌های نزدیک به اصلاح طلبان و میانه‌روها از هر دو جناح اصلاح طلب و اصولگرا همراه بوده است.
در میان اصولگرایان اما رقابتی سخت میان طیف‌های رقیب جریان داشت. در واقع این دور از انتخابات، نوعی وزن کشی میان طیف‌های اصولگرا در صف این جریان بود.
 آیت الله مکارم شیرازی، مرجع تقلید درباره این موضوع تاکید کرد: «مردم خوب ما با اینکه مشکلات را احساس می کنند، حضور را فراموش نمی کنند، قهر مشکلی را حل نمی کند.»
سردار حاجی زاده هم نیز خطاب به مرددین حضور در انتخابات، گفت: «کسانی که هنوز تردید دارند و هنوز تصمیم نگرفته‌اند که بیایند، غفلت نکنند. ما یک روز باید با سلاح مقابل دشمنان می‌ایستادیم و در دفاع مقدس، داعش و تهدیدات مختلف این‌گونه عمل شد؛ امروز با آمدن پای صندوق رأی همان کار را می‌کنیم و حضور مردم پر کردن خشاب و مشت نیروهای مسلح است و این کار، امنیت‌زاست.»
اسحاق جهانگیری، معاون اول دولت های یازدهم و دوازدهم نیز تاکید کرد: « نمی‌توان همین انتخابات را خالی از فایده دانست؛ مشارکت در انتخابات آثار مستقیم و غیر مستقیمی بر امور کشور، از جمله مسائل داخلی و بین‌المللی، دارد. معتقدم علی‌رغم تلاش برخی جریانات برای کم اثر کردن نقش مجلس در امور کشور، همچنان نهاد مجلس را باید مهم و جدی تلقی کرد. به همین دلیل و برای صیانت از صندوق رای، امروز در انتخابات رای دادم چرا که معتقدم: به راه بادیه رفتن به از نشستن باطل اگر مراد نیابم به قدر وسع بکوشم.»
محمود واعظی هم گفت: « هیچ راهی جز صندوق رای نداریم؛ کسانیکه تردید دارند بدانند سرنوشت کشور با صندوق رای رقم می‌خورد و با صندوق رای قهر نکنند باید بدانیم اگر بخواهیم مشکلات کشور و سیاست خارجی حل شود این امر با مشارکت بالا بدست می‌آید.»
روزهای آینده چهره مجلس دوازدهم و خبرگان ششم رونمایی خواهد شد؛ این رونمایی محصول انتخابی است که حاضران پای صندوق‌های رأی آن را رقم زده‌اند.