غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


وضع جیب مردم خوب نیست

فروش پیراهن مردانه با چک کارمندی

همدلی| با نزدیکی به روز‌های پایانی سال، جنب و جوش به بازار تهران بازگشته است اما امسال برخلاف سال‌های گذشته، خبری از افزایش تقاضا در بازار نیست. برای مثال بازار پوشاک مردانه که یکی از پرتقاضا‌ترین کالا‌های شب عید نوروز است امسال با توجه به افزایش نرخ تورم مواد اولیه جهت تولید پوشاک و حتی گرانی کالا‌های وارداتی به دنبال رشد قیمت دلار، چندان رونق ندارد. «رحمتی» تولیدکننده پیراهن مردانه فعال در یکی از شهرک‌های صنعتی استان تهران به اقتصاد ۲۴ می‌گوید: امسال با توجه به گرانی دلار و افزایش نرخ تورم، تولید پیراهن مردانه نسبت به سال گذشته شرایط مطلوبی ندارد و تولید حداقل ۲۰درصد کاهش یافته است.وی گفت: گرانی حدود ۶۰درصدی پیراهن‌های تولیدی دلیل اصلی کاهش تولید است که به موجب آن تقاضا نیز براساس ادامه کاهش قدرت خرید مردم، بسیار کم شده است.به گفته این تولیدکننده، مردم توان خرید لوازم اصلی و مایحتاج سفره خود را کمتر دارند چه برسد به خرید پیراهن! اما با این حال این کالا یکی از ضروریات است و همچنان در سبد خانوار‌ها جا دارد.رحمتی با اشاره به اینکه تقاضا در بازار به دلیل گرانی و تورم بسیار کم شده، گفت: در بازار، معاملات عمده و خرید و فروش کالا به صورت چکی، موضوع عجیب و تازه‌ای نیست اما فروش چکی پیراهن مردانه به مشتریان خرد جای سوال دارد! وی تصریح کرد: براساس اظهارات برخی از توزیع‌کنندگان پیراهن مردانه در سطح شهر، مردم برای تامین لباس حداقل دو تا سه نفر از اعضای خانواده خود درخواست خرید چکی پیراهن مردانه دارند. این موضوع نشان از وضعیت نامناسب این کالا در بازار دارد.
30درصد تولیدکنندگان پیراهن، تعطیل شده‌اند
این تولیدکننده با تأکید بر اینکه حداقل قیمت یک پیراهن مردانه در بازار ۴۰۰هزار تومان است، گفت: شاید تبلیغات زیادی درباره جنس و کیفیت لباس‌ها در بازار دیده و شنیده باشید اما واقعیت این است که مواد اولیه پارچه اکثر پیراهن‌های مردانه در تهران ایرانی و چینی است.
رحمتی گفت: واردات نخ و حتی پارچه‌های بی‌کیفیت وضعیت تولید پیراهن مردانه را در داخل بسیار سخت و گران کرده است. از طرف دیگر موضوع مالیات و سخت‌گیری‌ها در دریافت وام، فشار‌های چندجانبه‌ای به تولیدکنندگان وارد کرده است.وی تصریح کرد: تولید این کالا چندان مقرون به صرفه نیست و حدود ۳۰درصد تولیدکنندگان که به طور رسمی و با مجوز در حال فعالیت بودند به تعطیلی کشانده شده‌اند و اکثر تولیدکنندگان به طور زیرزمینی فعالیت می‌کنند.