غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


با قیمت کیلویی 600 هزارتومان

مصرف گوشت نصف شد

همدلی| مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک گفت: سرانه مصرف گوشت قرمز در کشور باید به 12 کیلو در سال بازگردد. نصف شدن سرانه مصرف به دلیل کاهش قدرت خرید مردم و حذف شدن گوشت از سبد خرید دهک‌هایی از جامعه و کاهش خرید دهک‌هایی دیگر اتفاق افتاده است.
افشین صدر دادرس به ایلنا گفت: در شرایط کنونی نمی‌توان انتظاری برای کاهش قیمت گوشت قرمز داشت. هر چند مقامات مسئول پیوسته در رسانه‌ها وعده تحقق این امر را می‌دهند اما همان‌طور که می‌بینیم اتفاق جدیدی رخ نداده است.وی افزود: قیمت هر کالایی در کشور به اندازه نرخ تورم افزایش پیدا می‌کند. در شرایطی که تورم کشور بنا بر گزارش مرکز آمار 44.3درصد است قیمت گوشت نمی‌تواند تابع این تورم نباشد.
کاهش تولید گوشت قرمز
مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور اظهار کرد: علاوه بر نرخ تورم، شاخص قیمت تولیدکننده که هزینه‌های تولید را نشان می‌دهد نیز موید تداوم افزایش قیمت است. نگاهی به هزینه تمام‌شده تولید گوشت قرمز گویای این است که این کالا نمی‌تواند با قیمتی کمتر از 600هزار تومان در هر کیلو عرضه شود.
صدر دادرس خاطرنشان کرد: آمارهای مرکز آمار همچنین حکایت از کاهش کشتارها دارد. دولت هم برای جبران کاهش تولید گوشت قرمز به واردات متوسل شده در حالی‌که ارزان شدن گوشت در شرایطی رقم می‌خورد که تولید داخل تقویت شود.
وی قیمت کنونی دام زنده پروار نر را به طور میانگین 230 تا 250هزار در هر کیلو اعلام کرد و ادامه داد: سرانه مصرف گوشت قرمز در کشور به 6 تا 7 کیلو در سال کاهش یافته و برای این میزان از مصرف، عرضه کنونی کافی است اما سرانه مصرف گوشت قرمز در کشور باید به 12 کیلو در سال بازگردد.
مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور تاکید کرد: تنها راهی که می‌تواند به تعدیل قیمت گوشت بیانجامد تسهیل شرایط خرید گوشت قرمز تولید داخل است. این اتفاق به افزایش تقاضا و در پی آن رشد تولید می‌انجامد. با اتخاذ این سیاست قیمت گوشت در سال آینده می‌تواند به کانال 500هزار تومان در هر کیلو وارد شود و تداوم سیاست تقویت واردات پیامدی جز تضعیف تولید نخواهد داشت.