غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


تحلیل

کنفرانس امنیتی مونیخ در غیبت ایران و روسیه
شصتمین کنفرانس امنیتی مونیخ برای دومین سال پیاپی در غیاب روسیه و ایران جمعه( ۱۶ فوریه) آغاز به کار کرد و تا بعد از ظهر امروز(یکشنبه )  ادامه دارد.
کنفرانس امنیتی مونیخ برای دومین سال پیاپی از دعوت جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه خودداری کرده است. به گزارش رسانه های محلی مونیخ، در سه روزه برگزاری کنفرانس، ۱٩ نمایش اعتراضی از سوی گروه‌های مختلف در مونیخ برگزار می شود. مخالفان صنایع تسلیحاتی و گروه های مدافع محیط زیست در شمار این گروه‌ها هستند، در عین حال حزب راستگرا و بیگانه ستیز “آلترناتیو برای آلمان” و طرفداران اسرائیل نیز اعلام حضور کرده اند.شصتمین کنفرانس امنیتی مونیخ که به وسیله «گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد افتتاح شده بیش از هر موضوع دیگری به جنگ اوکراین، تهدیدهای روسیه علیه ناتو و سرنوشت غزه می‌پردازد. با توجه به بحران های عمیق جهانی و تهدیدهای امنیتی موجود، امسال تدابیر بسیار شدیدتری برای حفظ امنیت ۵٠ رئیس کشور و ۱٠٠ وزیر و صدها نماینده نهادهای غیردولتی اتخاذ شده است و ۵هزار پلیس آلمانی مسئولیت این کار را به عهده گرفته اند.

رهبران اروپا: پوتین متهم است
دقایقی پس از اعلام خبر مرگ «آلکسی ناوالنی» در زندان روسیه، رئیس جمهوری لتونی، صریحاً رئیس جمهوری روسیه، ولادیمیر پوتین،  را متهم به قتل آلکسی ناوالنی کرد و گفت : “صرف نظر از این که چه عقیده‌ای دربارۀ ناوالنی داشته باشیم، او به طرز بی رحمانه‌ای توسط کرملین به قتل رسیده است. این واقعیت گویای ماهیت حقیقی رژیم فعلی روسیه است.”امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه نیز گفت که در روسیه امروز آزاداندیشان را روانه گولاک می‌کنند. در اظهاراتی جداگانه، وزیر امور خارجۀ فرانسه، استفن سژورنه، گفت : “مرگ ناوالنی تاوان مقاومت او در مقابل یک نظام سرکوبگر بود و این مرگ در عین حال یادآور ماهیت رژیم ولادیمیر پوتین است.”
اتحادیۀ اروپا نیز در واکنشی جداگانه رژیم روسیه را تنها مسئول مرگ آلکسی ناوالنی معرفی کرد. شارل میشل، رئیس شورای اروپا، گفت : “آلکسی ناوالنی در دفاع از ارزش‌های آزادی و دموکراسی جنگید. او جان خود را در راه آرمان هایش فدا کرد.”شارل میشل ضمن ابراز مراتب تسلیت خود به خانواده ناوالنی و مبارزان راه دموکراسی در جهان گفت : “مبارزان می‌میرند، اما، مبارزه برای آزادی هرگز متوقف نمی‌شود.”
وزیر امور خارجۀ سوئد، توبیاس بیلستروم، در اظهاراتی کم سابقه مرگ ناوالنی را در زندان “جنایت وحشتناک جدید رژیم پوتین” توصیف کرد و افزود : “سرکوب و بی رحمی‌های اعمال شده علیه ناوالنی بار دیگر نشان می‌دهد چرا لازم است به مبارزه علیه تمامیت‌خواهی ادامه بدهیم.”
بعد از دو قرن سیاست بی‌طرفی، سوئد در پی حملۀ پوتین به اوکراین به پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو، پیوست.
ژرار آرو، سفیر پیشین فرانسه در سازمان ملل، آمریکا و اسرائیل، مرگ ناوالنی را نتیجۀ قدرت مطلقۀ پوتین و روان‌پریشی او به عنوان یک دیکتاتور تازه به دوران رسیده توصیف کرد و افزود : “پوتین از بنیاد اوباش و افسر دست چندم اطلاعاتی است که تصادفاً به قدرت دست یافته و با بی رحمی و بی شرمی تمام همۀ مخالفانش را اینگونه از سر راه برمی‌دارد.” سفیر پیشین فرانسه در ادامه افزوده است که هر چقدر زمان می‌گذرد، پوتین بیش از هر زمان هر انتقادی را تهدید تلقی می‌کند. وی در ادامه افزوده است که “پارانویا جزء لاینفک دیکتاتوری است و ناوالنی بهای این بیماری را پرداخت.”
اولیگ اورلوف، از مدافعان حقوق بشر، در خروج از جلسۀ داگاه خود در مسکو، مرگ آلکسی ناوالنی در زندان را جنایت رژیم ولادیمیر پوتین و تراژدی بزرگ برای همگان توصیف کرد. گاری کاسپاروف، قهرمان پیشین شطرنج، ولادیمیر پوتین را قاتل مستقیم ناوالنی معرفی کرد. او گفت : “ناوالنی به قتل رسید زیرا از پوتین و نظام مافیایی فاسدان و غارتگران او پرده برداشت.” کاسپاروف آدم کشی پوتین در سطح جهانی و حمایت او از رژیم‌های دیکتاتوری را روش منحصربفرد رهبر کرملین خواند و افزود که پوتین تا زمانی که متوقف نشود، آدمکشی را متوقف نخواهد کرد.مرگ ناگهانی ناوالنی بهت همگانی را برانگیخته است، به ویژه این که وی دیروز پنجشنبه پانزدهم فوریه در سلامت کامل به نظر می رسید و از طریق ویدیو در دادگاه خود حضور یافت.

شمار شهدای خبرنگار به 130 شهید رسید
دفتر اطلاع رسانی دولت در نوار غزه با صدور بیانیه ای تأکید کرد که شمار خبرنگارانی که از هفتم اکتبر تا کنون در نوار غزه به شهادت رسیدند در پی شهادت 4 خبرنگار در بمباران مناطق مختلف نوار غزه به 130 شهید رسید.
خبرگزاری آناتولی عربی،  دفتر اطلاع رسانی دولت در نوار  غزه اعلام کرد که 4 خبرنگار فلسطینی در بمباران مناطق مختلف نوار غزه به شهادت رسیدند.در این بیانیه آمده است همکاران رسانه ای که به شهادت رسیدند عبارتند از: زید ابو زاید مدیر رادیو قرآن کریم، یاسر ممدوح خبرنگار  خبرگزاری کنعان، محمد رسلان شنیوره و محمود مشتهی خبرنگاران  خبرگزاری الساحل.رسانه های فلسطینی و بین المللی بارها نسبت به  حمله ارتش اسرائیل به تیم های خبری هشدار دادند و خواستار حمایت از آنها شدند اما رژیم اشغالگر به این خواسته ها بی تفاوت است.