غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


تحلیل

حمله سایبری آمریکا علیه کشتی ایرانی
شبکه «ان‌بی‌سی نیوز» به نقل از سه مقام آمریکایی گزارش می‌دهد که دولت این کشور اخیرا علیه یک کشتی ایرانی در دریای سرخ و خلیج عدن که مشغول جمع‌آوری اطلاعات درباره کشتی‌های باری بود یک حمله سایبری انجام داده است. به گزارش ان‌بی‌سی این عملیات سایبری یک هفته پیش به عنوان بخشی از واکنش دولت بایدن به کشته شدن سه سرباز آمریکایی در اردن انجام شد.به گزارش «انتخاب»؛ روزنامه نیویورک تایمز هم به نقل از یک مقام آمریکایی که از او نام نبرد گزارش مشابهی منتشر کرد.آن سه سرباز اواخر ماه قبل در حمله پهپادی در عراق علیه یک پایگاه آمریکا در شمال اردن کشته شدند. در آن حمله ده‌ها سرباز دیگر مجروح شدند که حمله تلافی‌جویانه آمریکا به نقاطی در عراق و سوریه را به دنبال داشت.ان‌بی‌سی گزارش داد که عملیات سایبری با هدف محدود کردن توانایی کشتی ایرانی برای به اشتراک گذاشتن اطلاعات با حوثی ها انجام شد.یکی از مقامات آمریکایی با اطلاع از این حمله سایبری گفت که این عملیات بر روی یک کشتی ایرانی به نام «ام وی بهشاد» انجام شده است. سایر مقام‌ها از افشای نام کشتی خودداری کردند.پیشتر در روز پنجشنبه یحیی سریع، سخنگوی نظامی حوثی‌ها، گفت که این گروه موشک‌هایی را به سوی کشتی بریتانیایی «لیکاویتوس» در خلیج عدن شلیک کرده‌اند.

آرزو داشت خلیفه رم شود!
نخستین همسر «ابوبکر البغدادی» سرکرده کشته شده گروه تروریستی داعش در اولین ظهور علنی، با شبکه تلویزیونی سعودی «الحدث» گفت‌وگو کرد و به شرح جزئیاتی درباره اسرار زندگی شخصی و سازمانی البغدادی و آخرین روزهای حیاتش پرداخت. «أسما محمد» در این مصاحبه گفت: ابوبکر البغدای پس از اینکه مسئولیت خلافت اسلامی را به عهده گرفت، دچار غرور شد. من تا قبل از خطبه مشهور البغدادی در مسجد جامع موصل از انتخاب او به عنوان خلیفه داعش اطلاع نداشتم. او آرزو داشت دامنه خلافتش به رم برسد.نیروهای آمریکایی هنگامی که دنبال البغدادی بودند، به خانه‌اش حمله و برادر بزرگ او را بازداشت کردند. شرایط داعش پس از کشته شدن «ابو سیاف» در سال ۲۰۱۵ فاجعه‌بار شد. البغدادی با محافظان اندک تردد می‌کرد تا جلب توجه نکند.من از ازدواج البغدادی با یک دختربچه عراقی غافلگیر شدم. او حتی دختر خود را نیز که ۱۲ سال سن داشت شوهر داد. من هرگز مشاهده نکردم که البغدادی از کشته شدن همرزمانش ناراحت شده باشد.

مسدود کردن اعتراضی پل «گلدن‌گیت»
معترضان ضد اسرائیلی روز گذشته در اعتراض به «نسل کشی و پاکسازی قومی» اسرائیل علیه فلسطینی ها و با توجه به عملیات نظامی قریب الوقوع در رفح، پل گلدن گیت در سانفرانسیسکو را مسدود کردند.

اعتراض «مادرو» به همتای آرژانتینی خود
مادورو در واکنش به انتقال هواپیمای ونزوئلا به آمریکا گفت: راهزن دیوانه هواپیمای ما را دزدید. «نیکلاس مادورو» رئیس جمهور ونزوئلا، سه روز پس از توقیف یک هواپیمای بوئينگ توسط ایالات متحده که از ژوئن ۲۰۲۲ در بوئنوس آیرس نگه‌داری می‌شد، همتای آرژانتینی خود را راهزن دیوانه نامید.

نگرانی آلمان از پیروزی ترامپ
مقام ارشد دولت آلمان گفت: در صورت پیروزی ترامپ، بریتانیا و فرانسه باید سپر هسته‌ای اروپا باشند. کامالا هریس، معاون رئیس جمهوری ایالات متحده و آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه این کشور در کنفرانس سالانه امنیتی مونیخ که از روز جمعه آغاز می شود با کار دشواری روبرو هستند. آن‌ها باید به متحدان خود در سازمان ناتو اطمینان دهند که واشنگتن همچنان به دفاع از امنیت این کشورها متعهد است. کمتر از یک هفته پیش بود که دونالد ترامپ در قامت گزینه پیشتاز حزب جمهوری‌خواه برای انتخابات ریاست جمهوری اعلام کرد که در صورت پیروزی، از متحدان ناتو که نتوانستند از عهده پرداخت سهم هزینه‌های دفاعی خود برایند دفاع نخواهد کرد.

اروپا و آمریکا در مسیر جدایی؟
روزنامه «گاردین» در یادداشتی به این موضوع پرداخته که روند تحولات اخیر نشان‌دهنده این واقعیت است که اروپا و ایالات متحده وارد مسیر دوری و جدایی فزاینده از هم شده‌اند- و در این میان بریتانیا به احتمال زیاد ناچار خواهد شد بین این دو قطب دست و پا بزند.گاردین هم‌چنین با اشاره به این که برای چندین و چند دهه متوالی سیاست خارجی بریتانیا دو رکن اصلی داشت [و در واقع روی رابطه هم‌زمان با اتحادیه اروپا و واشنگتن تمرکز کرده بود]؛ این پرسش را مطرح کرده که در دور دوم ریاست جمهوری دونالد ترامپ متحدان بریتانیا چه کشورهایی خواهند بود؟!به گزارش شفقنا از روزنامه گاردین؛ نه ماه زمان کمی برای این که نفس‌تان را حبس کنید [و منتظر بمانید] نیست. هویت رئیس‌جمهور بعدی ایالات متحده تا ششم نوامبر مشخص نخواهد شد، اما از هم‌اکنون دورنمای احتمال ریاست جمهوری دونالد ترامپ، متحدان آمریکا را در نوعی تعلیق استراتژیک گرفتار کرده است.در دموکراسی های اروپایی، هراسی که از بابت احتمال ورود دوباره دونالد ترامپ به کاخ سفید ایجاد شده، نوعی ترس اگزیستانسیال و به عبارت بهتر وجودی است. در ۷۵ سال گذشته امنیت آن‌ها را پیمان آتلانتیک شمالی تضمین کرده بود- که حالا ترامپ نه تنها آن را به عنوان یک توافق بد برای ایالات متحده زیر سوال برده و تحقیر می‌کند، بلکه حتی در یک گردهمایی گفته که روسیه را تشویق خواهد کرد تا با کشورهایی که تعهدات مالی خود را به ناتو را پرداخت نمی‌کنند، «هر کاری دلش می‌خواهد انجام دهد.»