غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


مدیر پیشین اموردریایی کاسپین _ خزر وزارت نفت تحلیل کرد

بود و نبود نفت ایران در بازار جهانی

همدلی| به‌رغم ادعاهای دولت سیزدهم مبنی بر رکوردشکنی در فروش نفت، یک کارشناس انرژی معتقد است که نفت ایران تاثیری در بازارهای جهانی ندارد.
محمود خاقانی به تجارت‌نیوز گفت: حجم صادرات نفت ایران در بازار بین‌المللی انرژی خیلی کم است و بود و نبود آن تاثیر خاصی ندارد. علاوه بر آن، به دلیل پایداری تحریم‌ها معلوم نیست چه کسی یا کسانی آن را صادر می‌کنند و پول آن چگونه و توسط چه کسی یا کسانی دریافت می‌شود؟
مدیرکل پیشین امور دریای کاسپین - خزر و آسیای میانه وزارت نفت درباره قیمت احتمالی نفت در روز‌های آتی پیش‌بینی کرد: بازار نفت از سوی مصرف‌کنندگان عمده در آسیا نظیر چین و هند و تولیدکنندگان و صادرکنندگان عمده در اوپک‌پلاس نظیر عربستان و روسیه و نیز آمریکا مدیریت می‌شود. افزایش بهای نفت در حال حاضر به نفع دولت جو بایدن که سعی می‌کند در رقابت با دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری سال جاری برنده شود، نیست. از سوی دیگر، چین که نگران رشد اقتصادی است، مایل نیست که قیمت نفت خام افزایش ناگهانی پیدا کند و دو کشور در این رابطه با یکدیگر همکاری می‌کنند.
او با بیان اینکه پیش‌بینی دقیق قیمت نفت در شرایط فعلی کار سختی است، تشریح کرد: سیاست‌مداران معمولاً افراد اهل تفکر و آینده‌نگر نیستند و بیشتر به دنبال اهداف کوتاه‌مدت خود می‌روند.
خاقانی با تأکید بر اینکه شرایط پیش‌بینی قیمت نفت‌خام، گاز طبیعی و فرآورده‌های نفتی در بازار‌های بین‌المللی و منطقه‌ای به آسانی امکان‌پذیر نیست، گفت: متأسفانه ایران در معادلات جلب و جذب سرمایه‌گذاری و وابستگی کشور‌های واردکننده عمده نفت خام و گاز طبیعی در آخر فهرست این کشور‌ها قرار دارد یا در برخی فهرست‌ها اصلاً نام ایران دیده نمی‌شود.وی افزود: همچنین معلوم نیست نفت ایران را چه کسی یا کسانی صادر می‌کنند. در همین حال به دلیل محدویت‌های بانکی و عدم پذیرش FATF و تداوم تحریم‌ها معلوم نیست که پول نفتی که فروخته می‌شود به کدام حساب واریز می‌شود؟ خریداران نیز به ایران فشار وارد می‌کنند که به جای پول در ایران طرح‌های مختلف اجرا کنند یا کالاهایی که نمی‌توانند به بازار‌های دیگری صادر کنند به ایران بفروشند. این روش که از نظر اقتصادی و حفظ منافع ملی ایران مورد سؤال است و مقامات دولت سیزدهم درباره آن سخن می‌گویند، با عنوان تهاتر نفت با کالا نام‌گذاری شده است.