غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


تحلیل

نشست مخالفان حکومت طالبان  در مسکو

مسکو چهارشنبه گذشته میزبان کنفرانسی با موضوع افعانستان بود. رهبر «جبهه ملی مقاومت» و رهبران سایر گروه‌های مخالف طالبان در این نشست شرکت داشتند.
 « احمد مسعود» در سخنرانی خود با توصیف افعانستان امروز به «سیاه‌چالی عمیق برای مردم و بهشتی برای تروریسم»، راه‌حل خروج افغانستان از بحران سیاسی را برپایی «حکومتی مشروع» با خواست مردم دانست.
احمد مسعود رهبر «جبهه ملی مقاومت» افغانستان، «محمد محقق» رهبر حزب وحدت اسلامی و شماری دیگر از شخصیت‌های مخالف طالبان و مسئولان نظام سابق جمهوری افغانستان در نشستی با عنوان «افغانستان در میان گذشته و آینده» در مسکو، پایتخت روسیه شرکت کردند.
به گزارش خبرگزاری روسی اسپوتنیک، احمد مسعود در این کنفرانس با اشاره به سلطه یک گروه قومی بر افعانستان، اظهار داشت که این کشور به سیاه‌چالی عمیق برای مردم و بهشتی برای تروریسم، افراط‌گرایی و گروه‌های تبهکار تبدیل شده است.
گروه طالبان از زمان بازگشت به قدرت محدودیت‌های زیادی علیه مردم به ویژه زنان و دختران افغانستانی تحمیل کرده‌اند. زنان افغانستان که نیمی از جامعه این کشور را تشکیل می‌دهند به گفته احمد مسعود «زیر عنوان دین و برداشت غلط از دین به زندگی شبه‌بردگی سوق داده شده‌اند.»
احمد مسعود گفت: «حکومتی که بر مردم خود رحم نکند، به منطقه هرگز رحم نخواهد کرد». او در ادامه سخنرانی خود راه‌حل خروج افغانستان از بحران سیاسی را برپایی «حکومتی مشروع» دانست که «مردم خود را در آن سهیم ببینند.»
این کنفرانس به میزبانی موسسه «یک جهان عادل» و با حمایت حزب «روسیه عادل» برگزار شده است. این اولین بار از زمان به روی کار آمدن طالبان است که روسیه کنفرانسی با حضور افراد مختلف از مخالفان این گروه و با این گستردگی و به صورت علنی برگزار می‌کند.
بر پایه گزارش اسپوتنیک، محمد محقق در سخنرانی خود در این نشست از عدم مشارکت گروه‌های قومی و مذهبی مختلف در حکومت طالبان انتقاد کرد. او ضمن اشاره به سهم ۲۵ درصدی هزاره‌ها و شیعیان در حکومت قبلی افغانستان، افزود که در کابینه فعلی طالبان حتی یک وزیر هم از این اقلیت حضور ندارد.
فوزیه کوفی، رئیس انجمن زنان افغانستان، فضل احمد معنوی، وزیر سابق عدلیه افغانستان و سید طاها صادق، رئیس سابق مجلس نمایندگان افغانستان از جمله افرادی بودند که در این کنفرانس حضور داشتند و به ایراد سخنرانی پرداختند.
احمد مسعود پیش از این هم در ماه اوت گذشته به روسیه سفر کرده بود و با سرگئی میرونوف، معاون پارلمان روسیه و رئیس حزب «روسیه عادل» دیدار و گفتگو کرده بود. روسیه بارها خواستار تشکیل حکومت فراگیر در افغانستان شده است.

============

مرگ و زندگی آدم‌ها در اختیار هوش مصنوعی!

ایالات‌متحده و چین قصد دارند به هوش مصنوعی‌ها استقلال تصمیم‌گیری برای کشتن اهداف انسانی بدهند. منتقدان می‌گویند استفاده از به‌اصطلاح «ربات‌های قاتل» یک پیشرفت نگران‌کننده را نشان می‌دهد. چنین رویکردی در میدان نبرد، مرگ‌وزندگی انسان‌ها را کاملاً در اختیار هوش مصنوعی می‌گذارد.

========

موسس «علی‌بابا »  از فروش سهام انصراف داد
موسس هلدینگ گروه علی‌بابا از برنامه خود برای کاهش سهامش در پی ریزش سنگین قیمت سهام این غول فناوری، منصرف شد.
جین جیانگ فانک، مدیر پرسنل علی‌بابا در اطلاعیه‌ای که توسط بلومبرگ مشاهده شده، اعلام کرد جک ما، یک سهم علی‌بابا را هم نفروخته است. این میلیاردر ۵۹ ساله، به آینده این شرکت اطمینان دارد.
برنامه جک ما برای فروش ۱۰ میلیون سهم علی‌بابا به ارزش حدود ۸۷۰ میلیون دلار در ۲۱ نوامبر، هفته گذشته در اظهارنامه رگولاتوری، علنی شد. افشای این موضوع با تصمیم علی‌بابا برای توقف برنامه جداسازی کسب و کار ابری ۱۱ میلیارد دلاری خود، مصادف شد و به ریزش ۲۲ میلیارد دلاری ارزش بازار این شرکت در یک روز، منجر شد.
تشدید رقابت فناوری میان آمریکا و چین، باعث بازبینی علی‌بابا در استراتژی خود شده و تردیدهایی را نسبت به تلاش‌های این شرکت برای احیا از اقدامات سرکوب گرانه پکن علیه شرکت‌های فناوری، ایجاد کرده است.
دفتر جک ما با صدور بیانیه‌ای، اعلام کرد وی همچنان سهامش در علی‌بابا را نگه خواهد داشت. قیمت فعلی سهام علی‌بابا، بسیار پایین‌تر از ارزش واقعی آن است و بنابراین، جک ما، سهامش را نخواهد فروخت. این میلیاردر بر این باور است که ارزش کسب و کار علی‌بابا افزایش خواهد یافت.