غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


رئیس بانک مرکزی:

تورم به ابزار سیاسی تبدیل شده

همدلی| گروه اقتصادی: رئیس کل بانک مرکزی گفت: در حوزه ارز در خارج از کشور تیم عملیات روانی ایجاد شده تا با تولید انتظارات منفی، بازار ارز و شاخص‌ها را مختل کنند.
به گزارش همدلی، محمدرضا فرزین در همایش بانکداری الکترونیک و نظام‌های پرداخت، یکی از مشکلات بانک مرکزی را پیش‌بینی‌پذیر کردن اقتصاد دانست و اظهار داشت: از دهه ٩٠ تاکنون هر سال با تکانه‌های اقتصادی روبه‌رو بودیم. اگر قدرت پیش‌بینی داشتیم آثار منفی این تکانه‌ها کمتر می‌شد چراکه منشأ بسیاری از این تکانه‌ها خارج از کشور است. مشکل دیگر بانک مرکزی و اقتصاد کلان کشور هم مسأله انتظارات است که به شدت به مسأله پیش‌بینی‌پذیر شدن اقتصاد ارتباط دارد.
وی ادامه داد: تا آرامشی در حوزه ارز برقرار می‌شود، عده‌ای شروع می‌کنند به مصاحبه و شایعاتی پخش می‌شود که یک مقام خارجی موضوع منفی را اعلام کرده است. یک فنر مجازی برای ارز درست کردند که هر بار می‌گویند این فنر در حال پرش است. تاکنون ١٠ بار افزایش نرخ ارز را پیش‌بینی کرده و اخیر هم اعلام کردند که تا آخر سال نرخ ارز بالا می‌رود و اگر این اتفاق نیفتد حتما اول فروردین سال آینده نرخ ارز بالا می‌رود.
از لحاظ ارزی در بهترین وضعیت قرار داریم
فرزین افزود: با این اقدام، انتظارات فعالان اقتصادی برای افزایش تورم را زنده نگه می‌دارند تا اقتصاد را دچار مشکل کنند اما اعلام می‌کنم که از لحاظ ارزی در بهترین وضعیت قرار داریم. البته ما نمی‌توانیم نکات و وضعیت مثبت اقتصاد کشور را اعلام کنیم چرا که عده‌ای علمیات روانی انجام می‌دهند.
وی اظهار داشت: در حال حاضر وضعیت ذخایر ارزی کشور خوب است اما ارز را مفتی خرج نمی‌کنیم و مفت به کسی نمی‌دهیم. مهمتر اینکه ارز را دست هر کسی نمی‌دهیم و در بازگشت ارز به کشور قاطع هستیم و کسی مستثنا از بازگشت ارز به کشور نیست چرا که جزوی از سیاست قطعی ما و سیاست تثبیت است.رئیس کل بانک مرکزی تاکید کرد: جنگ فعلی، جنگ روایت‌هاست و عده‌ای با روایت‌های نادرست به دنبال ایجاد اختلال در بازار هستند. نمونه آن شوک‌های ارزی سال ٩٠ است. در آن سال ۵۵ میلیارد دلار مازاد تجاری داشتیم اما با جنگ روایتی به یکباره ارزش پول در برابر دلار به یک‌سوم رسید و با فضای روانی به هم ریخت.
وی با بیان اینکه شغل عده‌ای توییت زدن است و در طول یک سال گذشته ١٠ بار پیش‌بینی جهش ارز داشتند که محقق نشد، گفت: خواهان آرامش اقتصادی هستیم اما می‌گویند این آرامش دائمی نیست. درباره کسری بودجه حرف می‌زنند و می‌گویند کسری بودجه منجر به تورم می‌شود اما این‌چنین نیست و اجازه نمی‌دهیم اگر کسری وجود داشته باشد، منجر به رشد نقدینگی شود. مدعیان بدانند که تورم حاصل از نقدینگی است و نقدینگی در حال کاهش است.
فرزین با بیان اینکه در حال حاضر دستگاهای اقتصادی موجود به ما کمک نمی‌کنند، گفت: مسأله دیگر در بانک مرکزی، تولید آمار و داده‌هاست. داده‌ها باید ابزاری برای سیاست‌گذاری و پیش‌بینی‌ها باشد و در سیاست‌گذاری‌ها برای جلوگیری از بحران به ما کمک کند اما الان دیتا و اطلاعات این کاربرد را ندارد و به‌روز نیستند.وی تاکید کرد: دیتای تورم برای اطلاعات دو سال گذشته است اما می‌گوید الان تورم چقدر است. این چه کمکی به ما می‌کند؟ تورم امروز به ابزار سیاسی تبدیل شده که چه کسی عملکرد بهتری داشته اما باید با نگاه منافع ملی نگاه کرد. آمار باید به ما کمک کند که بدانیم سیاست بعدی چه باشد و چه سیاستی در حوزه ارزی اتخاذ کنیم.
به دنبال قانونی کردن رمزارزها هستیم
رئیس بانک مرکزی همچنین در حاشیه این همایش، از تغییر سیاست‌های این نهاد در قبال رمزارزها خبر داد و اعلام کرد به دنبال این هستیم که رمزارزها قانونی شوند و به صادرات و واردات کشور کمک کنند.
به گفته وی، بانک مرکزی از سال‌ها قبل سیاستی را در برابر رمزارزها دنبال کرده و آن سیاست این است که رمزارزها بتوانند به شکل قانونی دربیایند و به صادرات و واردات کمک کنند.
به گفته فرزین، بانک مرکزی قصد دارد به این حوزه نگاه مجددی داشته باشد: «می‌خواهیم ببینیم که مقررات فعلی کمک‌حال اقتصاد و مدیریت اقتصاد است یا خیر. ما بانک مرکزی هستیم و باید متولی این موضع باشیم تا به ثبات اقتصادی برسیم و اگر این ابزار کمک کند، از آن استفاده خواهیم کرد».
رئیس بانک مرکزی اعتقاد دارد اگر رمزارز بتواند مقرراتی داشته باشد که به ما کمک کند، حتماً از آن استفاده خواهند کرد: «تیمی در بانک مرکزی در این مورد مشغول به کار است تا اصلاح سیاست‌های رمزارز را پیش ببریم».