غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


یک کارشناس اقتصادی:

ارزان بودن بنزین به دلیل کم‌ارزشی ریال است

 بخش از کارشناسان اقتصادی موضوع سرکوب قیمتی بنزین را ازجمله کانون‌های تورم‌زا در اقتصاد ایران می‌دانند ولی معتقدند شرایط کشور اجازه نمی‌دهد دولت به راحتی در مورد افزایش قیمت سوخت تصمیم بگیرد.
به گزارش تجارت نیوز، «محمدتقی فیاضی» کارشناس اقتصادی به اختلاف قیمت هر لیتر بنزین در ایران (۳ سنت) با کشورهای منطقه (۵۰ سنت تا یک دلار) و قاچاق گسترده سوخت از کشور اشاره و تاکید می‌کند: این اختلاف قیمت فاحش، نتیجه بی‌انضباطی مالی دولت و کاهش ارزش پول ملی است.
در واقع دولت با ایجاد تورم دست در جیب مردم می‌کند و در نتیجه بنزین با محاسبه نرخ‌های جهانی در ایران ارزان عرضه می‌شود. اگر ارزش ریال تا این حد تضعیف نشده بود، چنین اختلافی ایجاد نمی‌شد.
این کارشناس اقتصادی ادامه می‌دهد: در هر جامعه‌ای افزایش قیمت برخی کالاها تاثیر روانی زیادی بر افکار عمومی دارد در نتیجه، افزایش قیمت این محصولات، شوک شدیدی به نرخ دیگر کالاها وارد می‌کند و می‌تواند به کانون بحرانی برای اقتصاد کشور و نرخ تورم تبدیل شود.
 در ایران بنزین، چنین شرایطی دارد.او می‌افزاید: افزایش قیمت بنزین، از یک‌سو هر نوع انتظاری را برای کاهش تورم از بین می‌برد و از سوی دیگر می‌تواند به بروز تبعات اجتماعی منجر شود.
 ضمن اینکه با توجه به اشتغال برخی اقشار در حوزه حمل و نقل کالا و مسافر، ازجمله مسافرکشی و تاکسی‌های آنلاین، افزایش قیمت بنزین به‌طور مستقیم نیز بر معیشت بسیاری از مردم اثر می‌گذارد.
به گفته فیاضی، دولت امروز در شرایطی قرار دارد که هر تصمیمی بگیرد می‌تواند تبعات اقتصادی و اجتماعی داشته باشد و به راحتی نمی‌تواند برای چالش‌های مختلف موجود تصمیم‌گیری کند. در واقع اجرای هر تصمیمی ممکن است بازارها را بی‌ثبات و قیمت‌ها را افزایشی کند؛ در نتیجه احتمال اینکه دولت در کوتاه یا میان‌مدت از این شرایط خارج شود پایین است.