غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


رتبه هفتمی ایران

دکتر سیف الرضا شهابی (پژوهشگر مسائل سیاسی)

 نوزدهمین دوره مسابقات آسیایی در شهر هانگژو در کشور چین به پایان رسید در حالیکه کشور میزبان مقام اول را کسب کرد  کشورهای ژاپن .کره . هند . ازبکستان و تایوان به ترتیب مقام های دوم تا ششم را به دست آوردند کاروان ۲۸۵ نفره جمهوری اسلامی ایران با ۱۳ مدال طلا و ۲۱ مدال  نقره و ۲۰ مدال برنز به مقام هفتمی دست پیدا کرد در صورتیکه در مسابقات آسیایی ۲۰۱۸ ایران موفق شده بود ۲۰ طلا و ۲۰ نقره و ۲۲ برنز کسب کند و در مقام پنجمی قرار بگیرد .
در این ارتباط توجه به چند نکته حائز اهمیت است
 : ۱-قرار گرفتن ایران در بعد از ازبکستان و تایوان دلچسب نیست نگرانی شدید برای ورزش کشور است ، امید است متولیان ورزش به این موضوع و نگرانی عمومی توجه خاص داشته باشند.
۲- کشوری که  در محدوده جغرافیایی قاره آسیا رتبه هفتم را کسب کند مطمئنا در سطح جهانی رتبه بسیار پایینی خواهد داشت و رتبه پایین به اعتبار ورزشی کشور آسیب خواهد زد و نشان از این واقعیت دارد ورزش در کشور از جایگاهی خوبی برخوردار نیست.
۳-ایران در رشته های مدال آور نظیر شنا . ژیمناستیک . دو میدانی و .....بسیار ضعیف ظاهر می‌شود در صورتیکه با نگاهی ساده به لیست طلاهای سایر کشورها مشخص می‌شود بیشترین طلا را در رشته های ذکر شده کسب می‌کنند برای موفقیت در رشته های شنا . ژیمناستیک .دومیدانی  لازم است متولیان ورزشی به این رشته‌ها بیشتر توجه کنند باید سرمایه گذاری شود و از به کار گیری مربیان کاربلد و متخصص غفلت نکرد.
۴-بیشترین مدال‌ها ایران در رشته کشتی بود رشته ای که نقطه امید ایران برای کسب رتبه  در مسابقات و تورنمنت های بین المللی است . اگر  در آینده  این رشته ورزشی به هر دلیلی حذف شود قطعا ایران با سقوط چشمگیر در رتبه بندی  ورزشی روبرو خواهد شد .
۵-متاسفانه ورزش ایران خلاصه شد به فوتبال و بیشترین هزینه در این رشته می‌شود در صورتیکه حتی در این رشته هم با موفقیت چشم افزا روبرو نیستیم در همین بازی های آسیایی هانکژو تیم فوتبال امید حذف شد و از راهیابی به المپیک بازماند  .
۶- زحمات والیبالیست های ایران در هانکژو قابل تقدیر فراوان است ولی از واقعیتی نباید غافل بود و این که ،  ژاپن با تیم دسته دوم شرکت کرد و از چین باخت و در نتیجه چین در مقابل ایران قرار گرفت اگر ایران در مقابل ژاپن قرار می‌گرفت هیچ بعید نبود  به مدال نقره بسنده می‌کرد .
۷-ساختار ورزش کشور نیاز به مدیران متخصص در ورزش و دلسوز و متعهد دارد تا تحرکی مثبت در ورزش‌ایجاد‌شود .
۸-جای خوشبختی است اکثر قریب به اتفاق ورزشکاران تیم های ورزشی ایران در رشته های مختلف از جوانان بومی و ایرانی هستند . ایران از کشورهایی است که از ورزشکاران اجاره ای یا استفاده نمی‌کند یا کمتر استفاده می‌کند. باید به این جوانان افتخار کرد به آن‌ها بها داد  و با حمایت همه جانبه  از آن‌ها خصوصا در امور مالی نور امید را در جوانان روشن کرد.