غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


بازار

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس:
مهار تورم منوط به کنترل قیمت مسکن است

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس گفت: قیمت مسکن اصلی‌ترین هزینه سبد خانوار است و اگر نتوانیم تورم قیمت مسکن را کنترل کنیم قطعاً تلاش‌های دولت برای مهار تورم در زندگی مردم تأثیری نخواهد داشت.به گزارش مهر، بابک نگاهداری در اجلاس سراسری انبوه‌سازان مسکن و ساختمان ایران، گفت: اگر مروری در خصوص بخش مسکن از ابتدای سال ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۲ داشته باشیم قطعاً بزرگ‌ترین موج افزایش قیمت مسکن در این بازه زمانی رخ داده و طی ۵ سال گذشته شاهد افزایش ۱۰ برابری در بازار مسکن بودیم. رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس بیان کرد: باید از تجارب گذشته در اجرای نهضت ملی مسکن استفاده کنیم ضمن اینکه باید برای سوداگری و اثربخشی در بازار مسکن برنامه‌ریزی دقیقی داشته باشیم.

 

=============================

مدیرعامل صندوق توسعه ملی:
١٠٠ میلیارد دلار از دولت طلب داریم


 مدیرعامل صندوق توسعه ملی گفت در حال حاضر صندوق ١٠٠ میلیارد دلار از دولت طلب دارد که پیشنهاد داده شده، برای باز پس‌گیری این طلب با مدل جدید سرمایه‌گذاری IHOPE در برخی از طرح‌ها به ویژه میادین نفتی حضور داشته باشد و این مجوز در برنامه هفتم به صندوق داده شد.آن‌طور که ایلنا گزارش داده، غضنفری، مدیرعامل صندوق توسعه ملی گفت: با تحلیل تجربه‌های ١٠ سال گذشته صندوق به این نتیجه رسیدیم که باید تغییر روش داشته باشیم و صندوق تصمیم گرفت برای سرمایه‌گذاری در طرح‌های بالای ١٠٠ میلیارد دلار نوعی مشارکت و سرمایه‌گذاری را پیشنهاد دهد و از این رو باب تغییر رویه باز شد.وی ادامه داد: در بحث بازگرداندن مطالبات صندوق پیشنهاد دادیم که وارد سرمایه‌گذاری در چاه‌های نفتی مشترک شویم چراکه امکان استخراج و فروش نفت وجود دارد و صندوق می‌تواند با مدل IHOPE  وارد این پروژه‌ها شود و این یک مدل برون سپاری است. تاکید می‌کنم ما نهاد مالی هستیم و وارد حفاری میادین نخواهیم شد و این اقدام از سوی شرکت‌های تخصصی انجام خواهد شد.وی تاکید کرد: ابهاماتی ایجاد شد که ایا صندوق می‌خواهد بنگاه‌دار شود و کارمندهای بی‌شمار داشته باشد اما اعلام می‌کنم که صندوق وارد بنگاه‌داری نمی‌شود و بنگاه‌داری سم و سیاه‌چاله می‌دانیم و در همین ساختمان با ١٠٠ کارمند این سرمایه‌گذاری‌ها را انجام می‌دهیم.غضنفری با اشاره به گزارش ١٠ سال گذشته و تسهیلات ارائه شده از سوی صندوق توسعه ملی که با عدم باز پرداخت مواجه شده گفت: در یک دهه گذشته صندوق ۶۴ طرح نیروگاهی با ٣.٧ میلیارد دلار تسهیلات پشتیبانی کرد اما از این رقم فقط ١٠٠ میلیون دلار  از اقساط وصول شده و ١.١ میلیارد دلار معوق است و مابقی هم هنوز سررسید نشده و با این روش دیگر به بخش نیروگاهی وام نمی‌دهیم.وی افزود: همچنین به ۵۶ طرح طرح نفت و گاز ١۶.۵ میلیارد دلار تسهیلات ارائه دادیم که تنها ١.٢ میلیارد دلار  آن بازگشته و در این بخش هم ١٠ میلیارد دلار معوق شده‌ است.

=========

فقر مسکن در قله تاریخی
حجت میرزایی: دولت سیزدهم امیدی برای حل معضل مسکن باقی نگذاشت

حجت میرزایی، اقتصاددان در تشریح تفاوت عملکرد دولت حسن روحانی و ابراهیم رییسی در بخش مسکن اظهار کرد: یک تفاوت بسیار چشمگیر میان عملکرد دو دولت وجود دارد و آن این است که فقر مسکن به بالاترین نقطه تاریخی‌اش رسیده است و دوره انتظار برای خانه‌دار شدن دهک اول به 250 سال رسیده است.
به گزارش اکوایران، او به پیامد این وضعیت اشاره کرد و گفت: مهم‌ترین پیامد فقر مسکن، اخراج تعداد بسیار زیادی از شهروندان کم‌درآمد از کلانشهرها به سمت حاشیه شهرها و بزرگتر شدن حاشیه‌نشینی اطراف شهرها بوده است. افزایش فقر مسکن به معنی بی‌مسکنی، بدمسکنی و تنگ‌مسکنی خواهد بود. در گذشته شاخص‌های مسکن ایرانی‌ها به‌طور نسبی خوب و مناسب بوده است. در مقایسه با کشورهای دیگر جهان سومی یا در حال توسعه، وضعیت حاشیه‌نشینی ایرانی‌ها قابل قبول بوده اما در حال حاضر وضعیت فقر مسکن فاجعه‌بار است.
 به گفته وی تفاوت دوم هم این است که امید به حل مساله پیچیده مسکن برای همیشه از بین رفته است.او توضیح داد: در دوره دولت روحانی امیدی برای حل مسئله مسکن و رشد اقتصادی وجود داشت؛ مخصوصا در 3 سال اول پس از امضای برجام. دولت سیزدهم اما هیچ امیدی را برای حل مسئله مسکن باقی نگذاشته است.چراکه به نظر می رسد اگر حداقل‌هایی از عقلانیت وجود داشت و مطالعات حداقلی انجام می‌شد، به نظرم با رفع برخی از موانع حقوقی، بخشی از این وعده‌ها حداقل در مسکن‌های کوچک و اجاره‌ای قابل حل بود.