غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


وزارت راه حتی تخمینی از مصالح مورد نیاز مسکن ملی ندارد

مفتح: ناتوانی خود در ساخت خانه را به گردن بورس کالا می‌اندازند

قائم‌مقام سابق وزیر صمت گفت: جلسات هماهنگی برای تأمین مصالح ساختمانی مورد نیاز نهضت ملی مسکن که در زمان مرحوم قاسمی برگزار می‌شد، در دوره بذرپاش رها شد.
محمدصادق مفتح در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه از رویکرد وزارت راه و شهرسازی که تلاش می‌کند مقصر گرانی سیمان و فولاد برای نهضت ملی مسکن را بورس معرفی کند، تعجب می‌کنم، اظهار داشت: زمانی‌که در وزارت صمت مسئولیت داشتم، در جلسات متعددی میان وزارت صمت و وزارت راه در دوره مرحوم رستم قاسمی، مقرر شد تا جدول زمان‌بندی احداث پروژه‌های مسکن ملی تهیه شود و از این طریق به جدول نیاز مواد اولیه که عمده آن سیمان و فولاد بود، برسیم.
وی افزود: این برنامه‌ریزی برای آن بود که بدون ایجاد اختلال در بازار، مصالح ساختمانی آن هم نه تنها فولاد و سیمان بلکه شیرآلات، کاشی، سرامیک و... تأمین شود اما آن جلسات مهم متأسفانه از سوی دوستان وزارت راه رها شد و مورد پیگیری قرار نگرفت.
مفتح خاطرنشان کرد: وزارت راه در همان زمان با یک تخمین ساده می‌توانست مشخص کند که از هر مصالح چقدر مورد نیاز است و برای تأمین آن برنامه‌ریزی کند اما اقدامی انجام نشد.
قائم‌مقام سابق وزیر صمت درباره تلاش وزیر راه برای خروج سیمان و فولاد از بورس کالا گفت: وقتی در دولت می‌گوییم سیستم قیمت‌گذاری دستوری و فرآیند حواله‌ای نباشد، نقطه مقابل آن قطعاً بورس کالاست. راه جلوگیری از رانت و فساد در مبادلات کالایی، بورس کالاست که محصول در یک مکانیزم شفاف، کاملاً روشن، مستند و قابل حسابرسی عرضه و معامله می‌شود.
وی با تاکید بر این نکته که عرضه در بورس سبب حذف تقاضای کاذب و کشف واقعی قیمت‌ها می‌شود، اظهار کرد: در چند سال و چند دهه گذشته، دلالان از روش‌های غیرشفاف و رانتی بهره برده‌اند در حالی‌که این روش‌ها به دلیل شفافیت در بورس، منتفی می‌شود.
مفتح ادامه داد: در تمام دنیا این مکانیزم برای عرضه محصولات استفاده می‌شود. ما تنها کشوری نیستیم که محصولات اساسی را تولید می‌کنیم و سایر کشورهای تولیدکننده نیز از این مکانیزم استفاده می‌کنند و حتی در فرآیندهای صادراتی خود نیز از بورس کمک می‌گیرند. به گفته مفتح، بورس یک رابطه بسیار شفاف میان تولیدکننده، مصرف‌کننده و در یک کلام نظام توزیع است.
وی خاطرنشان کرد: اتفاقاً اگر بنای دولت تأمین سیمان و فولاد برای پروژه‌های بزرگ است، بهترین و شفاف‌ترین راه آن بورس کالا است چراکه کمترین امکان فساد و رانت در این بستر وجود ندارد.
قائم‌مقام سابق وزیر صمت در پایان، مخالفت‌ها با عرضه سیمان و فولاد در بورس کالا و مقصر جلوه دادن بورس در گرانی‌ها را عدم آشنایی با فرآیندهای بورس عنوان کرد و گفت: این افراد یا آشنا نیستند یا تصمیم خود را گرفته‌اند که بورس را مقصر جلوه دهند و حالا دنبال دلیل می‌گردند.