غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


بحران فراگیر شدن افغان‌ها در ایران

شهراد شاهرخی طهرانی ( تحلیل‌گر مسائل اجتماعی)

متأسفانه در کشور شاهد مهاجر‌پذیری انبوه افاغنه هستیم و  این برای جامعه ما خطرناک و برای مردم ما بسیار نگران کننده شده است‌، ‌‌‌‌لذا اگر بخواهیم ریشه یابی کنیم باید گفت از  زمانی که افغان‌‌‌ها ‌‌‌‌درگیر جنگ‌های ‌‌‌‌‌‌‌متعدد بودند چه زمانی که ارتش سرخ شوروی به افغانستان حمله کرد، چه زمانی که درگیر جنگ با طالبان بودند و به دلیل مسائل ژئوپلیتیک و نیز مسائل اجتماعی و بیکاری وارد ایران شده‌اند و آسان گرفتن مرزها و ساده گرفتن امنیت مرزها باعث شده که موج مهاجرپذیری در کشورمان افزایش یافته و همچنان که می‌‌‌بینیم شاهد ورود غیر قانونی و قاچاقی افاغنه در ایران هستیم.
بایستی این را هم در نظر گرفت که بعد از ورود اخیر طالبان به افغانستان و حاکمیت آنان بر آن کشور‌، شمار زیادی از افغان‌‌‌ها ‌‌‌‌به واسطه گرایش برخی تفکرات افراط‌‌گرایانه ‌‌‌‌‌‌‌‌‌و ایدئولوژیک طالبانیسم جذب گروه خشونت‌طلب طالبان شده‌اند که این موضوع هم بر نگرانی مردم عزیز ایران افزوده است. ‌‌‌‌بنابراین این سوال نگران کننده پیش می‌‌‌آید که آیا با ورود جمعیت انبوه افغان‌‌‌ها ‌‌‌‌ به سرزمین مان و چه آنهایی که تا کنون در ایران زاد و ولد کرده و‌ مانده‌اند ونیز  تعداد ‌آن‌ها ‌‌‌‌‌‌‌ را که تا  ده میلیون نفر گزارش شده است، آیا خطر فراگیر شدنشان و نیز وجود داعش و یا القاعده و امکان به وجود آمدن تروریسم در جامعه ایران را احساس نمی کنیم؟؟
باید گفت؛ بله. با عمق وجود خویش این خطر را از خیلی وقت پیش احساس کرده‌ایم و‌ می‌‌‌کنیم‌؛ ‌‌‌‌چرا که م همواره شاهد حملات انتحاری و خطرناک از این گروه به اصطلاح جزم اندیش و خشونت طلب که سوابق وحشتناکی را در کارنامه سیاه خود دارد بوده‌ایم. برخی گزارش‌های رسمی تعداد مهاجران را حداقل ۵ میلیون نفر عنوان می‌کنند، اما برآوردهای غیررسمی نشان می‌دهد که این رقم می‌تواند تا ۱۰ میلیون نفر نیز باشد. این وضعیت در حالی است که حضور مهاجران افغان در کشور پس از به قدرت رسیدن طالبان بیش از گذشته شده است.برخی گزارش های غیر رسمی حکایت از آن دارد که روزانه ده هزار مهاجر افغان وارد کشورمان می‌‌‌شود که این آمار، آمار نگران کننده‌ایست، ‌‌‌‌چرا که اگر به درستی بنگریم، می‌‌‌بینیم که با وجود اتباع خارجی افغان در جامعه ایران، آمار جرم و جنایت روند افزایشی پیدا کرده و این مطلوب جامعه ما نخواهد بود. البته ما نمی‌خواهیم نژادپرستانه فکر کنیم اما این را هم در نظر می‌‌‌گیریم که با وجود بیکاری و فقر و کمبود امکانات درمانی و‌پزشکی در کشور دولت چگونه می‌‌‌خواهد از پس هزینه‌‌‌ها ‌‌‌‌و تأمین نیازهای این همه مهاجر افغانستانی بر آید؟!
با این‌حال، نیروهای امنیتی ایران از سال‌ها پیش، مهاجران افغان را که مدارک شناسایی معتبر ندارند، بازداشت می‌کنند و ‌آن‌ها ‌‌‌‌‌‌‌را به اردوگاه‌های مخصوص در شهرهای مختلف انتقال می‌دهند و پس از مدتی، اخراج می‌کنند و به افغانستان بازمی‌گردانند. اما به نظر می‌رسد در موج جدید مهاجرت افغان‌ها پس از بازگشت طالبان به قدرت، برخورد  پلیس و گروهی از شهروندان هم افزایش یافته و‌ همچنان شاهد موج کارزار درخواست اخراج اتباع بیگانه از کشور هستیم.