غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


باز هم احمدی نژاد و بازهم

محمد جواد پهلوان (مدرس دانشگاه)

به روشنی مشخص و مبرهن است که محمود احمدی نژاد علاقه وافری به کارهای رسانه‌ای و نمایشی دارد. او حتی در زمانی هم که عنوان ریاست جمهوری را یدک می‌کشید اصرار و تمایل داشت که کوچکترین اقدام‌های دولتش دربوق شود .الحق هم که در این زمینه استاد و متبحر بود و هست. هر زمان هم که عرصه تنگ می‌شد و از تیم خود نا امید می‌گشت از آنجا که سخنور قابلی بود مقابل دوربین تلویزیون می‌نشست و فضا را به نفع دولت اش تغییر می داد. او بلد بود با چه ادبیاتی با مردم عامی سخن بگوید و چگونه  آنان را تهییج کند.در حقیقت وی خیلی زیاد رگ خواب ملت را می‌فهمید و می‌دانست.  اتفاقا یکی از دلایل خط عوض کردن‌های وی هم به همین دلیل بود.او در موسمی تشخیص داد جامعه با مرحوم هاشمی زاویه دارد و به همین دلیل روی این موج سوار شد و سال 1384 به مقصود رسید.در سال 88 هم متوجه شد همچنان بر روی این موج البته با تغییراتی می‌تواند سوار شود. پس استراتژی اصلی خود را با برخی تغییرات جزئی حفظ کرد و در مناظره‌های داغ آن سال باز هم از هاشمی مایه گذاشت هرچند که رقیب او میرحسین موسوی بود. احمدی نژاد به جای آن که با رقیب خود مچ بیندازد از حامیان پشت پرده وی سخن گفت و پای هاشمی،ناطق نوری و خاتمی را به میان کشید تا به جامعه القا کند تمام جریان‌های سیاسی دست به دست هم دادند تا او را به زمین بزنند.احمدی نژاد باز هم موفق بود.در طول دوران دولت دوم‌اش هم دیگر به هاشمی و اطرافیانش کاری نداشت چرا که  می‌دانست جامعه دیگر حساسیتی به مرحوم هاشمی ندارد زیرا دیگر قدرت سابق را ندارد.از همین رو فوکوس وی بر برادران لاریجانی بود تا این بار از این طریق به هدف خود برسد.
باید اذعان کرد او در این فقره هم موفق بود.البته در طول دوران دولت دوم خود با علم بر فضای جامعه بر روی ایرانی‌گری نیز تاکید داشت تا ثابت کند برخلاف سایر مسئولان نظام  و حتی اصلاح طلبان  به نیاکان ایرانی‌ها اهمیت می‌دهد.  بر سر همین مسائل و سایر موضوعات دیگر جریان حامی وی که اصولگرایان باشند پس از مدتی به حلقه‌های اطراف احمدی نژاد لقب انحرافی دادند ولی جالب این بود که رئیس دولت‌های نهم و دهم حتی از این موضوع هم در جهت تبلیغات به نفع خود استفاده می‌کرد.
این مقدمه را عرض کردم تا بگویم وی در موضوع سفر به گواتمالا نیز همین سیستم را پیاده کرد.او ممنوع الخروج بود و پاسپورت‌اش ضبط شده بود ولی با یک حرکت رسانه‌ای در موقعیت برتر قرار گرفت .احمدی نژاد هم به سفر خود رفت و هم بازی رسانه‌ای را به نفع خود کرد. هرکس دیگر بود اگر پاسپورت‌اش ضبط می‌شد به خانه بازمی‌گشت و در نهایت یک توئیت اعتراضی می‌نوشت.ولی او نشست در فرودگاه با مردم عکس یادگاری گرفت تا دستور تغییر کند و وی سوار هواپیما شود.جالب است!