غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


کتاب «جک ما به روایت خودش» مطرح می‌کند؛

توصیف مردی كه در كم‌تر از یك نسل انقلاب بزرگی در بازار چین به پا کرد

حاصل این کتاب توصیف مردی است كه در كم‌تر از یك نسل انقلاب بزرگی در بازار چین و تجارت الكترونیكی دنیا بدون هیچ تجربه‌ قبلی از تجارت، تكنولوژی و صراحتاً موفقیت به‌پا كرد. این كتاب برای كسانی است كه رؤیا و آرزویی دارند، یا كسانی كه لازم است «هرگز تسلیم نشو» را دوباره به یاد آورند.
 داستان زندگی بنیان‌گذار علی‌بابا در کتاب «جک ما به روایت خودش»، معنای این ضرب‌المثل را بهتر به شما نشان می‌دهند: «شکست مقدمه‌ پیروزی است.»
زمانی که جک ما در سال 1999 تصمیم گرفت اولین شرکت اینترنتی خود را در چین راه‌اندازی کند، تعداد کمی از چینی‌ها می‌دانستند که اینترنت چیست. اما او دل به دریا زد و اکنون به یکی از مردان ثروتمند جهان تبدیل شده است.
دربخشی از کتاب به قلم نویسندگان آن می‌خوانیم: «جك‌ما، یا مایون، متولد 10سپتامبر 1964، یك كارآفرین و نیكوكار چینی است.
 او مؤسس و (تا زمان بازنشستگی‌اش در سپتامبر 2019) رئیس اجرایی گروه علی‌بابا، یكی از موفق‌ترین شركت‌های اینترنتی دنیاست.
 ما، با تخمین سرمایه‌ خالص 37میلیارد دلاری، یكی از ثروتمندترین افراد این سیاره است. سفر او به قله، واقعاً از هیچ به همه چیز رسیدن است.
ما، قبل از تأسیس علی‌بابا یك معلم انگلیسی معمولی در كالج هانگژو بود. او در سفری كه در سال 1955 به سیاتل واشنگتن داشت توسط دوستی با اینترنت آشنا شد.
 با جستجو كردن كلمات آبجو و چین هیچ نتیجه‌ای پیدا نشد و تصمیم گرفت یك شركت اینترنتی تأسیس كند و شبكه‌ گسترده‌ جهانی را به كشورش بیاورد.
 او از كدنویسی و كامپیوتر هیچ‌چیز نمی‌دانست و تعداد محدودی از مردم چین می‌فهمیدند كه اینترنت چیست، چه برسد به اینكه پتانسیل آن را در بازار بدانند. همین باعث شد كه ما خودش را «نابینایی سوار بر یك ببر نابینا» بنامد.
علی‌رغم تمام این موانع ما مصمم بود تجارت خود را آغاز كند. او از اقوام پول قرض كرد و دفتری با 17شریك در آپارتمان كوچكش در هانگژو تأسیس كرد. در ابتدا شركت هیچ سودی نمی‌كرد. بعد خدماتش را رایگان كرد و سریع گسترش پیدا كرد و كم مانده بود جمع شود.
علی‌بابا بعد از چند شروع غلط، سكویی برای تجارت‌های كوچك و متوسط چینی ساخت، تا با خریداران بین‌المللی ارتباط برقرار كنند و در سال سوم بالاخره شركت به سوددهی رسید.
دید منحصربه‌فرد، روحیه‌ مثبت و عزم بی‌پایان ما كمك كرد علی‌بابا مقتدرترین شركت تجارت الكترونیكی چین شود.
یكی از معروف‌ترین شعارهای ما «هرگز تسلیم نشو»، نگرش ما را در مواجهه با طرد شدن در تمام زندگی‌اش نشان می‌دهد. او دوبار در امتحانات دانشگاه رد شد و در آخر جایی را قبول كرد كه خودش آن را «بدترین دانشگاه شهر من» می‌نامد.
بعدها دانشكده‌ تحصیلات تكمیلی هاروارد ۱۰بار او را رد كرد. وقتی مرغ سوخاری كنتاكی به چین آمد، 24نفر درخواست كار دادند و 23نفر پذیرفته شدند.
 جك تنها كسی بود كه قبول نشد.
در سال 2015 فوربز او را یكی از 22فرد قدرتمند سراسر دنیا نامید و در 2017 نام او را در لیست بزرگ‌ترین رهبران دنیا قرار داد. از آنجایی كه علی‌بابا در 19سپتامبر 2014 به یك شركت سهامی عام تبدیل شد و ركورد 25میلیون دلار را برای عرضه‌ اولیه زد.
جك‌ ما و شركتش به موضوعات داغ دنیای رسانه تبدیل شدند. او اولین كارآفرین سرزمین چین است، كه عكسش روی مجله‌ فوربز چاپ می‌شود و با رهبرانی همچون پرزیدنت باراك ‌اوباما مصاحبه‌ تلویزیونی داشته است.
کتاب «جک ما به روایت خودش» به قلم سالک لی و باب سانگ و به ترجمه مریم دریانی با شمارگان نسخه و به بهای 47هزار و 500تومان از سوی انتشارات بذر خرد روانه بازار نشر شده است.