غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


انحلال جمهوری خودخوانده قره‌باغ ده‌ها هزار ارمنی را آواره کرد

رنجی که ارامنه می‌برند

همدلی| بر اساس ارقام جدیدی که به تازگی توسط ایروان منتشر شد، در پی حمله نظامی رعد آسای آذربایجان که منجر به کشته شدن بیش از ٤‬٠٠ نفر از هر دو جبهه شده، تا کنون بیش از ٦‬٥هزار نفر از ساکنان قره‌باغ به ارمنستان پناهنده شده‌اند.  
دولت جدایی طلب قره‌باغ اعلام کرد که این جمهوری خودخوانده، تا پایان سال جاری میلادی، دیگر وجود نخواهد داشت.
مقام‌های ارمنستان، پنج‌شنبه( ٢۸‬ سپتامبر) از ورود ٦‬٥٠٣‬٦‬ پناهجو یا بیش از نیمی از جمعیت قره‌باغ جدایی‌طلب به این کشور در پی حمله‌نظامی آذربایجان، خبر دادند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، باکو، چهار روز پس از تسلیم جدایی طلبان قره‌باغ و توافق آتش بسی که هزاران غیرنظامی ارمنی را برای فرار تحت فشار قرار داد، تنها جاده متصل کننده این منطقه به ارمنستان را بازگشایی کرد. به این ترتیب، از یکشنبه ٢٤‬ سپتامبر، پس از رفع محاصره ۱۰ ماهه و با گشایش کریدور لاچین، بیش از ٦‬٥ هزار پناهجو وارد ارمنستان شده‌اند.
آنها به طور دسته جمعی به شهر کوچک مرزی «گوریس» می‌رسند که اکنون دیگر جایی برای اسکان پناهجویان در آن نمانده و مقام‌ها ‌‌‌‌‌‌‌و مردم‌محلی بسیج شده‌اند تا با مشکلات لجستیکی و انسانی ناشی از هجوم جمعیت مهاجر، دست و پنجه نرم کنند.
یک مغازه‌دار جوان که برای کمک داوطلب شده است می‌گوید: “ما می‌دانیم که پناهجویان گرسنه و تشنه هستند و می‌خواهیم به آنها کمک کنیم. مردمی که از محاصره فرار می‌کنند همچنان به سمت میدان اصلی شهر هجوم می آورند. ما باید برای آنها غذا، آرامش و محلی جهت اسکان فراهم کنیم...
 اما دیگر جایی در شهر باقی نمانده است. هتل‌ها ‌‌و حتی خانه‌‌های مردم هم دیگر اتاق خالی ندارند. بنابراین اکنون در حال تلاش برای یافتن مکان‌هایی ‌‌‌‌در روستاهای اطراف هستیم”.
نیکول پاشینیان، نخست وزیر ارمنستان، پیشتر اعلام کرده بود که کشورش “با آغوش باز از خواهران و برادران آوارۀ ارمنی خود استقبال می‌کند.”
دولت جدایی طلب منطقه منحل می‌شود
دولت جدایی طلب قره‌باغ پنج‌شنبه اعلام کرد که این جمهوری خودخوانده از تاریخ ١ ژانویه ٢٠٢٤‬ وجود نخواهد داشت.
در فرمان انحلال‌که توسط «ساموئل شاهرامانیان»‌رئیس‌‌‌‌جمهور جدایی‌طلب قره‌باغ امضا شد، به توافقی اشاره شده که هفته گذشته برای پایان دادن به درگیری‌ها ‌‌صورت گرفت و بر اساس آن، آذربایجان در ازای خلع سلاح سربازان، “عبور و مرور آزاد، داوطلبانه و بدون مانع ساکنان قره باغ” را تضمین می‌کند.
ساکنان قره‌باغ، منطقه‌ای که دهه‌ها میان آذربایجان و ارمنستان مورد مناقشه بوده، عمدتاَ ارمنی هستند اما این منطقه از لحاظ حقوق بین‌الملل، متعلق به آذربایجان است.