غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


سخنگوی وزارت امور خارجه ابراز کرد

لبخند تهران به پیشنهادهای گفت‌وگو

همدلی| «ناصر کنعانی» سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست هفتگی با خبرنگاران درباره پول های آزاد شده ایران از کره جنوبی و تلاش های دولت سیزدهم در این باره گفت: استیفای حقوق ملت وظیفه همه دولت های جمهوری اسلامی ایران است. دولت ها در طول دوران مسئولیت خود، روش های خاص خود را دنبال کرده اند. دولت سیزدهم هم در رویکردهای خود موضوع استیفای حقوق ملت از جمله آزادی دارایی های مسدود شده در برخی کشورها را با جدیت دنبال کرده است. با این رویکرد دولت خوشبختانه به نتایج خوبی در این زمینه دست یافته است. ما توانستیم با سیاست‌های متخذه دولت، پول های ایران را در انگلیس آزاد کنیم. همچنین با فشارهای غیرقانونی دولت امریکا متاسفانه شاهد انسداد اموال ایران در کشور کره جنوبی بودیم.
کنعانی گفت: خوشبختانه با سیاست‌های خوبی که دولت پیش گرفت، پول‌های ایران در کره جنوبی نیز آزاد شد. درباره دارایی‌های ما در کشورهای دیگر نیز خوشبختانه در مراحل خوبی است که برخی از آنها آزاد شده و در اختیار دولت قرار گرفته و در برخی دیگر نیز در شرف آزادسازی است. جدیت و قاطعیت در پیگیری موضوعات آزادسازی اموال ایران و هم افزایی و هم‌گرایی نهادهای مختلف دولت از جمله بانک مرکزی و وزارت امور خارجه کمک شایانی به پیشبرد تلاش های ما داشته و همین سبب شده است تا با جدیت حقوق ملت ایران را پی بگیریم.
فرایند تبادل زندانیان
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره تبادل زندانیان ایران و امریکا نیز گفت: خوشبختانه روند آزادسازی دارایی‌های جمهوری اسلامی ایران در کره جنوبی و همچنین آزادی زندانیان که دو مقوله جدا از هم است، به خوبی پیش رفته و امیدواریم این روندها تکمیل شود.
وی گفتدو تن از شهروندان ایرانی در امریکا بر اساس علاقه خود به ایران بازخواهند گشت، یک نفر از آنها به دلیل وجود خانواده شان در کشور دیگر به کشور ثالث منتقل خواهد شد، دو شهروند دیگر نیز ابراز تمایل کرده اند که در خود امریکا بمانند. ما انتظار داریم این دو موضوع امروز تکمیل بشود.
آمادگی تهران برای بازگشت به برجام
سخنگوی وزارت امور خارجه در ادامه درباره سفر رئیس جمهوری و علی باقری، معاون سیاسی وزیر امور خارجه به نیویورک و احتمال دیدار اعضای کمیسیون برجام نیز گفت: جمهوری اسلامی ایران برای استیفای حقوق ملت بر مسیر دیپلماتیک کاملا پایبند است و برای انجام گفت وگوها برای بازگشت کشورها به برجام محدودیتی ندارد. ما به مسیر دیپلماتیک پایبند بوده‌ایم و اکنون نیز از این فرصت استفاده خواهیم کرد.
کنعانی تصریح کرد: امکان گفت وگوهای با واسطه در سازمان ملل متحد نیز وجود دارد. ما مسیر مذاکره را با جدیت دنبال خواهیم کرد. اما همان‌طور که گفتیم تلاش‌های جمهوری اسلامی ایران برای خنثی سازی تحریم های ظالمانه به مذاکرات برجام محدود نخواهد بود. ما با جدیت به مسیر خود در این زمینه ادامه خواهیم داد.
هشدار قانونی به اروپا
سخنگو درباره خودداری اروپا نسبت به رفع تحریم ها در ماه اکتبر مطابق برجام نیز گفت: مطابق با برجام در ماه اکتبر برخی از تحریم ها به طور خودکار رفع خواهد شد و هر گونه اقدام اروپا خلاف آن را به هیچ وجه نمی پذیریم. ما اقدام‌های اروپا را قطعا بی پاسخ نخواهیم گذاشت. البته رفع بخشی از این تحریم ها را خودکار انجام خواهد شد و هیچ کس نمی تواند جلوی آن را بگیرد. ما بارها اعلام کرده ایم به هر گونه اقدام مثبت پاسخ مثبت می دهیم و به هر گونه موضع منفی واکنش خود را نشان خواهیم داد.
استقبال از نشست با وزیران امور خارجه حاشیه خلیج فارس
کنعانی درباره نشست وزیران امور خارجه کشورهای حاشیه شمال و جنوب خلیج فارس در مجمع عمومی سازمان ملل نیز گفت: این پیشنهاد دبیرکل سازمان ملل است و ایران نیز از این پیشنهاد استقبال کرده و بر اساس اطلاعاتی که دارم بر اساس پیشنهاد دبیرکل سازمان ملل این نشست برگزار خواهد شد.
وی درباره پیشنهاد سلطان عمان برای برجام که وزیر امور خارجه به آن اشاره کرده است، گفت: جمهوری اسلامی ایران از ابتکار سلطان عمان حمایت کرده و در این زمینه نشست هایی انجام خواهد شد. این به معنای مشارکت طرف های جدید نیست. قرار نیست تغییر جدیدی رخ نخواهد داد. ما همواره اعلام کرده ایم از پیشنهادهای خوب کشورهای دوست حمایت می کنیم. حمایت ایران از ابتکار سلطان عمان نیز در همین چارچوب است.
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره اعلام موضع دولت عراق درباره پروژه راه آهن شلمچه - بصره مبنی بر این که این پروژه صرفا برای انتقال مسافر است و تا زمان تکمیل پروژه جاده توسعه، به هیچ عنوان از آن برای انتقال کالا استفاده نخواهد شد، گفت: مقامات ایران و عراق به روشنی مواضع خود را در این رابطه بیان کرده اند. این پروژه با توافق دو کشور با حضور مقامات ارشد دو طرف از جمله معاون رئیس جمهوری اسلامی ایران و نخست وزیر عراق خوشبختانه کلید خورده و گام های اجرایی آن برداشته شده و امیدواریم در زمان تعیین شده اجرا بشود. همان طور که گفته شده استفاده از این خط آهن برای تبادل مسافر و گسترش گردشگری میان دو کشور است که قرار است برای تقویت مناسبات دو کشور در زمینه‌های دیگر در آینده از آن بهره برداری شود. طبعیتا دسترسی‌های ایران و عراق در زمینه‌های ترانزیتی مختلف است. در زمینه گردشگری نیز حضور روزافزون گردشگران دو کشور را شاهد هستیم و این خط راه آهن می‌تواند کمک شایانی به توسعه گردشگری و تبادل زائر میان دو کشور باشد. امیدواریم در زمان مقرر این خط آهن به بهره برداری برسد.