غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


همدلی از تمهیدات بی‌فایده در برگزاری کنکور گزارش می‌دهد

اینترنت؛ مرغ عروسی وعزا

همدلی| در این روز‌ها که فیلترینگ و کاهش شدید سرعت اینترنت شدت گرفته است، تقلب کنکور هم بهانه‌ای برای ذبح اینترنت شد تا مسئولان با اختلال در روند رندگی روزمره مردم نشان دهند نه تنها توجهی به حقوق شهروندی ایرانیان ندارند، بلکه علاقمند به قطع اینترنت با بهانه‌های مختلف هستند.
جند روز پیش پیامکی با این مضمون «به اطلاع می‌رساند به منظور جلوگیری از سوء‌استفاده و تقلب برخی افراد سودجو و فرصت‌طلب و با ابلاغ شورای امنیت کشور، اینترنت حوزه برگزاری آزمون سراسری منطقه سکونت شما در صبح روز پنجشنبه و جمعه این هفته قطع خواهد شد...» با معیاری نامشخصی برای تلفن همراه برخی از شهروندان ارسال شد. پیامکی که خبر از قطعی اینترنت داشت.
البته پیش‌تر  نیز مسئولان برگزاری آزمون کنکور از قطع اینترنت در روزهای برگزاری آرمون کنکور خبر داده بودند. در روز پنچ‌شنبه جمعه در ساعات برگزاری آزمون اینترنت در برخی از مناطق قطع شد وزندگی عادی مردم را دچارمشکل کرد.
 با وجود قطعی اینترنت، تقلب ممکن شد
مسئولان سلامت در برگزاری کنکور را دلیل قطع اینترنت اعلام کردند و صبح پنجشنبه بعد از حرف و حدیث‌ها و هشدارهای فراوان، امنیتی‌ترین کنکور کشور در حالی برگزار شد که اینترنت قطع بود. اما گویا با وجود قطعی اینترنت، دست متقلبان از تقلب دور نماند.
در ساعات اولیه برگراری آزمون، تصاویری در برخی رسانه‌ها و کانال‌های منتشر شد که نشان می‌داد سوالات کنکور تنها دقایقی بعد از آغاز آزمون، منتشر شده است. البته  مسئولان برگزاری کنکور زیر بار این موضوع نرفتند.
عبدالرسول پورعباس، رئیس سازمان سنجش، کمی بعد از اتمام آزمون نوبت صبح پنچ‌شنبه گفته: «در این دوره و دوره قبل کنکور، علاوه بر تلاش‌های بسیاری که برای لو رفتن سوالات آزمون شده بود، کار از تقلب هم گذشته و تلاش داشتند تا به اصل ساختار و سازوکار برگزاری کنکور آسیب بزنند و ناتوانی برگزارکنندگان را به رخ بکشند؛ اما موفق نشدند.»
وی همچنین گفت: «از ابتدای صبح پنچ‌شنبه که حساس‌ترین و بزرگترین آزمون خود را برگزار کردیم، تلاش‌های زیادی داشتند اما هیچ‌گونه ارسال عکسی را نداشته‌اند و به ما گزارش نشده است.»
به گفته پورعباس، وسایل عکس گرفتن دانش‌آموزان متقلب هم گاه در حد دکمه لباسی‌ است که هر کس روی لباس خود دارد و این موارد حتی با دستگاه‌های X-RAY هم قابل شناسایی نیست.
البته روز جمعه رئیس سازمان سنجش گفت: تا به امروز ۳۵۷ شبکه مدعی تقلب شناسایی و ۵۹ ابزار تقلب کشف شده است.به گفته وی ۹ نفر در استان گلستان قصد داشتند اقداماتی در جهت ارسال سؤالات به خارج از حوزه امتحانی انجام دهند که با توجه به رصد قبلی ناکام ماندند. یک نفر نیز در یکی از شهرستان‌های استان آذربایجان‌شرقی اقدام به عکس‌برداری از سه صفحه دفترچه‌های خود و انتقال آن به خارج از محل برگزاری آزمون و ارسال برای پشتیبان خود کرد که این فرد نیز دستگیر شد.او ادامه داد: ادعاهایی که در برخی کانال‌ها و شبکه‌های اجتماعی در باره تقلب در نوبت اول آزمون سراسری ۱۴۰۲ مطرح می‌شود، صحت ندارد و قابل اعتنا نیست.
 انتقاد به قطعی اینترنت در روز برگزاری کنکور
 قطعی اینترنت به بهانه برگزاری آزمون انتقادات زیادی را به همراه داشت. بسیاری از شهروندان در شبکه‌های اجتماعی از اختلال در زندگی روزمره خود نوشتند و به قطعی اینترنت واکنش نشان دادند. آنها این قطع اینترنت را نشانه کم‌توجهی به حقوق شهروندی مردم و همچنین علاقه برخی مسوولان به قطع اینترنت آن هم با بهانه‌های مختلف عنوان کردند.
عباس عبدی، فعال سیاسی اصلاح طلب در انتقاد به این موضوع در توییتی طعنه‌آمیز نوشت:« نحوه عمل در قطع اینترنت برای جلوگیری از تقلب در کنکور رفتاری شبیه منع دسترسی به چاقو برای جلوگیری از قتل است.تصور کنیم که بخواهند برای جلوگیری از وقوع هر جرمی، داشتن ابزار آن را ممنوع یا نابود کنند، چه اتفاقی رخ خواهد داد؟»
حامد بیدی، موسس و مدیرعامل کارزار نیز در واکنش به قطعی اینترنت در روز برگزاری آزمون کنکور در توییتی نوشت: «بی‌کفایتی شما مسئولان در تأمین امنیت به حدی رسیده که حتی وقتی عرضه جلوگیری از تقلب رو ندارن، اینترنت رو قطع کنید؟! قطع اینترنت آنقدر دم دستی شده براتون دیگه؟!بعد آقای وزیر میگه کسی دنبال قطع اینترنت نیست!»
یکی از کاربران با بیانی طنز‌آمیز نوشته: «سفارشات شما برای قطع اینترنت پذیرفته می‌شود.وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ج.ا.ا»
 قطع اینترنت بخاطر کنکور سابقه دارد
این اولین بار نیست که کنکور بهانه قطعی اینترنت می‌شود. پیش از این در سال 1399 بود که در زمان برگزاری کنکور، مسئولان با قطع کردن اینترنت در اطراف حوزه‌های برگزاری کنکور، به مدت 45 دقیقه سعی داشتند تا از هرگونه تقلب احتمالی جلوگیری کرده و این اقدام با ابلاغ مراجع امنیتی به اپراتورها صورت گرفت. البته بعد از این اقدام کشمکش‌ها و چالش‌های فراوانی به راه افتاد. برای کنکور سال 1400 ، مسئولان پیش‌دستی کردند و در ابتدا صحبت از خرید دستگاه جمر مطرح شد و تلاش‌ها برای پیشگیری از انجام هرگونه تقلب انجام شد.
این بار و در سال 1401 نیز از مدت‌ها قبل صحبتها برای قطع کردن اینترنت در روزهای برگزاری کنکور آغاز شد. از روز چهارشنبه نیز مقامات با ارسال پیامک به افراد، به آنها اطلاع دادند که در طول زمان برگزاری این آزمون، اینترنت با اختلال روبرو خواهد شد. 
همین طور هم شد و در روز پنجشنبه و جمعه اینترنت بسیاری، به ویژه آنهایی که در نزدیکی حوزه‌های برگزاری کنکور حضور داشتند، قطع شد.
 دستگاه جمر چیست؟
به نقل از وب سایت opp ، جمر یا مختل کننده سیگنال، یک دستگاه ارتباطی سیار یا ثابت است که در همان محدوده فرکانس تلفن همراه، پارازیت ارسال می‌کند تا تداخل ایجاد کرده و سیگنال‌های تلفن همراه و انتقال تماس را مسدود کند.
حال مشخص نیست که آیا با به کارگیری تدابیر متعدد برای تضمین امنیت کنکور، آیا کنکور دی ماه 1401 به دور از هرگونه حاشیه یا تقلب برگزار شده و یا اینکه قطع کردن اینترنت هم نتوانسته مانع از تلاش‌های مافیای کنکور برای ورود برخی افراد به دانشگاه‌ها شود؟ جواب این سوال را در آینده نزدیک خواهیم گرفت.