غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


ایران به تروریستی خواندن سپاه واکنش نشان می‌دهد؛

پاسخ مجلس ودولت به اقدام خصمانه اروپا

همدلی| دولت و مجلس درصدد پاسخ به اقدام اتحادیه اروپا برآمده‌اند. هفته گذشته پارلمان اروپا در اقدامی خواستار قرار گرفتن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران در فهرست موسوم به «تروریستی» اتحادیه اروپا و افزایش تحریم‌ها شد. آخر هفته گذشته هم متمم به متن قطعنامه کلی‌تر علیه ایران که به رأی گذاشته شد، با ۵۹۸ رأی مثبت مورد توافق اعضای پارلمان اروپا قرار گرفت. تقاضای پارلمان اروپا در قالب این طرح تصویب شد و باید در شورای اروپا بررسی و در مورد آن تصمیم‌گیری شود. هرچند مصوبات شورای اروپا عموما با رای حداقل ۱۵ کشور که دست‌کم ۶۵ درصد جمعیت اروپا را نمایندگی می‌کنند تصویب می‌شود، اما در موارد حساس نظیر موضوعات سیاست خارجی، شورای اروپا عموما بر اساس اجماع تمام اعضا تصمیم‌گیری می‌کند. این اقدام با واکنش مقامات ایران از جمله مسئولان دولت و مجلس مواجه شد. مقامات کشور اعلام کرده‌اند که هفته آینده قرار است تصمیم به اقدام متقابل بگیرند. 
سیدابراهیم رئیسی رئیس جمهوری در جلسه فوق‌العاده هیات دولت به اقدام اخیر پارلمان اروپا در قرار دادن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست سازمان‌های تروریستی اتحادیه اروپا و گسترش تحریم‌ها علیه کشورمان اشاره کرد و گفت: «این حرکت از روی استیصال و پس از تلاش‌های ناموفق خیابانی آن‌ها برای ضربه به مردم ایران انجام شد تا بلکه به خیال خود بتوانند ملت ایران را متوقف کنند.» رئیس جمهور، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را نیروی رسمی و بخشی از سازمان نظامی کشور خواند و افزود: «این اقدام برخلاف قوانین بین‌الملل و منشور سازمان ملل است.» از سوی دیگر شنیده‌ها حاکی از عزم و عکس‌العمل نمایندگان مجلس به این مصوبه در روز یکشنبه می‌باشد. .
محسن رضایی معاون اقتصادی رئیس‌جمهور در توئیتی نوشت: «غربی‌ها با شکست سیاست تحریم از بیرون و فشار و براندازی از درون، از روی خشم و ناشیگری سپاه را هدف قرار داده‌اند. ‎سپاه نه تنها حافظ مقتدر امنیت ایران و منطقه است، بلکه وحشی‌ترین تروریسم بین‌المللی یعنی داعش را از پا درآورد. این اقدام خصمانه ‎اروپا، خودزنی و ترور امنیت است.»
 تصمیم ایران 
علی نیکزاد نائب رئیس مجلس شورای اسلامی شامگاه پنجشنبه در حاشیه نشست جمع‌بندی سفر یک‌روزه خود به شهرستان‌های چناران و طرقبه - شاندیز در محل فرمانداری این شهرستان افزود: «ما به عنوان نمایندگان مجلس شورای اسلامی پیشاپیش هر اتفاقی که اتحادیه اروپا بخواهد در قبال سپاه انجام دهد را محکوم می‌کنیم.»
وی ادامه داد: «در قبال شیطنت‌هایی که به ناحق علیه جمهوری اسلامی ایران می‌شود مانند محکوم کردن سپاه انقلابی و حافظ نظام، جان برکف، از خودگذشته و ایثارگر در عرصه‌های بین‌المللی باید با یک دیپلماسی قوی نه از نوع پدافند، بلکه از نوع آفند پاسخ داده شود.» نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: «با این حال همه توان دولت و مجلس بر این مهم استوار است که در کنار توجه به مسایل اقتصادی، نیم‌نگاهی جدی به موضوع فرهنگی داشته باشد تا بتوان کشور را به فرهنگ اصیل و گفتمان امامین انقلاب و فرهنگی که آمیزه دین اسلام و آموخته های دینی ما بوده است، بازگرداند از این رو لازم است که در حوزه فرهنگ به ویژه تربیت دانش آموزان و دانشجویان و جوانان تجدید نظر شود.» 
معاون پارلمانی رئیس‌جمهور در توییتی نوشت که «نقض قواعد بین‌المللی و تبعیت پارلمان اروپا از آمریکا در تروریستی خواندن سپاه، نوعی عقده‌گشایی از شکست اغتشاشات است که تیر حمایت آشکارشان به سنگ خورد و این اقدام نمایشی نه تنها دوپینگ معاندان نخواهد بود بلکه عواقب آن گریبانگیر اروپا خواهد شد.»
 اقدامی احساسی 
به گزارش ایسنا، علی خضریان در جلسه جمع‌بندی سفر نظارتی یک‌روزه به همراه نایب رئیس مجلس شورای اسلامی به شهرستان‌های چناران، گلبهار، طرقبه و شاندیز، در بخشی از سخنان خود با اشاره به اقدام ضدایرانی پارلمان اروپا، تصریح کرد: «این اقدامات عجولانه از سوی غربی‌ها دلایل متعددی دارد که لازم است برای افکار عمومی مرور شود تا استراتژی غرب نتواند تأثیرگذار باشد.آمریکایی‌ها، اروپایی‌ها و همچنین رژیم صهیونیستی طی سه ماه گذشته تلاش کردند، آنها از طریق اغتشاشات پیچیده که در داخل کشورمان رقم زدند، در حقیقت ریسک بزرگی کردند و با یک محاسبه غلط، تمام شبکه نفوذ را به دست خودشان نابود کردند. ضمن اینکه اکنون هراسانند که ایران کجا و چگونه، ضربات راهبردی متقابل را وارد خواهد کرد.»
رئیس کمیته سیاسی، نظامی و امنیتی کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: «اروپایی‌ها در گذشته دیده اند که در ماجرای میکونوس، جمهوری اسلامی چگونه طرف‌های غربی را تحقیر کرد و سفرای اروپایی، دست از پا دراز تر باز گشتند و سفیر آلمان با تأخیر به ایران راه داده شد؛ در موضوع نفتکش‌ها نیز جمهوری اسلامی ایران پاسخ قاطعی به آمریکایی‌ها و انگلیسی‌ها داد که آنها نیز تحقیر شدند. مطابق این امر آنها نگران هستند بر اساس راهبرد «دوران بزن در رو تمام شده» و بی‌اثر شدن شبکه نفوذ و اقدامات اخیرشان، جمهوری اسلامی ایران در چه زمان و مکانی قرار است ضربات راهبردی متقابل را وارد خواهد کرد. لذا دستپاچه شده و با روی آوردن به سیاست غیرعقلانی دست به اقداماتی می زنند که صرفا این پاسخ را پیچیده‌تر و نزدیک‌تر خواهد کرد.»
خباثت می‌کنند
سردار اسماعیل کوثری از فرماندهان سپاه در واکنش به این اقدام اتحادیه اروپا اظهار کرد: «آن‌ها دارند خباثت می‌کنند و باید از آن‌ها سوال بکنید که موقعی که سپاه از ۴۳ سال پیش رسما، قانونی و در چارچوب قانون اساسی کار کرده و ماموریت خود را انجام داده است چرا چنین طرحی را مطرح می کنند، به نظر می رسد به‌خاطر اینکه هر روز سپاه قوی تر شده و قدرتش بیشتر شده است اینها از این موضوع عصبانی هستند و ما نیز می‌گوییم از این عصبانیت بمیرید.»
کوثری در مصاحبه با خبرآنلاین افزود:«باید پرسید سپاه پاسداران کجا کار تروریستی کرده است. 
اینها عصبانی هستند و می‌گویند سپاه تمام توطئه‌های ما را چه در داخل و چه در خارج از کشور خنثی کرده است. سپاه کار تروریستی که نکرده است، جلوی داعش را سپاه گرفت و اینها از این موضوع هم عصبانی هستند. آنها برای ساقط کردن نظام جمهوری اسلامی توطئه کردند و سپاه آن را خنثی کرد، آن‌ها می‌گویند ما قلدر بودیم و حالا هم می‌خواهیم قلدر باشیم و ما می‌گوییم غلط کرده‌اید. منظور من این است که اینها توطئه‌هایی را که طراحی می‌کنند که بگویند سپاه تروریست است. کجای سپاه تروریست است؟ به گروه‌هایی تروریست می‌گویند که نه قانون خود را قبول دارند و نه قانون کشورهای دیگر را برای خود قائل هستند. گروه‌هایی مثل داعش تروریست هستند. آقای ترامپ در مناظره با خانم کلینتون گفت هفت هزار میلیارد دلار هزینه کردیم و آخرش هم هیچی، داعش با این هزینه و کشتار مردم بی دفاع تروریست نبود و حالا سپاه که قانونا یک ارتش منظم است تروریست است.»
 واکنش ارتش 
دیروز ارتش جمهوری اسلامی ایران با صدور بیانیه‌ای، اقدام پارلمان اروپا در پیشنهاد قرار دادن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست به اصطلاح سازمان‌های تروریستی را محکوم کرد.
به گزارش روابط عمومی ارتش، متن این بیانیه به این شرح است: «امروز یک بار دیگر عناد و کینه ورزی دشمنان علیه نظام اسلامی نمایان شد. اقدام پارلمان اروپا که مدعی مبارزه با تروریسم است، علیه نهادی ضدتروریسم، از سر استیصال و ناکامی در حمایت و پشتیبانی از اغتشاشات اخیر در ایران است. مبارزه با گروه‌های تروریستی داخلی و خارجی از  منافقین تا گروهک داعش در کارنامه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی می‌درخشد که در این مسیر شهدای والامقامی همچون شهید سردار حاج قاسم سلیمانی  و دیگر شهدای گران‌قدر مقاومت را تقدیم کرده‌است.»
در این بیانیه آمده است: «ملت‌های مسلمان و ستمدیده منطقه و آزادگان جهان در سال های اخیر شاهد اقدامات جدی و تعیین کننده جمهوری اسلامی ایران در مقابله با تروریسم وحشی، بوده‌اند و بر نقش ایران در سرکوب تروریسم در منطقه واقف هستند. بدون تردید پیشنهاد قرار دادن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست ساختگی و ریاکارانه گروه‌های تروریستی ناشی از تسلیم و تبعیت کورکورانه از سیاست‌های خصمانه آمریکا علیه انقلاب اسلامی و بیانگر وابستگی و سرسپردگی سران اروپایی به آمریکا و صهیونیسم جهانی است. ارتش جمهوری اسلامی ایران ضمن محکومیت قاطع اقدام غیرقانونی پارلمان اروپا در پیشنهاد قراردادن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست خودساخته و بی اعتبار سازمان‌های تروریستی، اعلام می‌دارد که منسجم تر از گذشته، دست در دست سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از امنیت و آرامش مردم ایران، نظام جمهوری اسلامی و ثبات منطقه حراست و صیانت می‌نماید.»