غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


نماینده تبریز در گفت وگو با همدلی:

مجلس ظرفیت بازگشت به مردم را ندارد

همدلی|  انتقادات زیادی از عملکرد مجلس وجود دارد. بسیاری می‌‌گویند که مجلس یازدهم و حتی مجالس گذشته آن‌طور که باید نتوانستند بر عملکرد دولت‌ها نظارت داشته باشند. نمایندگان مجلس یازدهم که بیشتر اصول‌گرا هستند وعده داده بودند که در دوره چهارساله خود مسئله معیشت و اقتصاد مردم را پی‌گیری کنند ولی در این سال ها هر سال کشور با تورم سنگینی مواجه شده و مردم سختی زیادی در حوزه اقتصاد کشیده اند. حالا با توجه به اعتراضات عمومی‌‌مردم انتظار دارند که مجلس که مردمی‌‌ترین نهاد کشور هست همراهی کنند. احمد علیرضا بیگی نماینده تبریز می‌گوید که مجلس ظرفیت بازگشت به مردم را ندارد. 
احمد علیرضا بیگی نماینده تبریز در گفت وگو با خبرنگار سیاسی روزنامه همدلی درباره شرایط کشور و راه حل خروج از این وضعیت می‌گوید: «ما نیازمند بازنگری اساسی در فرایند های تصمیم‌گیری کشور هستیم که بتوانیم با محوریت مطالبات مردم یک آشتی ملی را ایجاد کنیم. به این ترتیب ما می‌توانیم این قهر اجتماعی که امروز دامنگیر کشور شده است را مرمت کنیم.» 
او می‌‌افزاید: «آن چه که الان مردم حس می‌‌کنند یک فاصله عمیقی هست که ایجاد شده و این فاصله تنها با در نظر گرفتن مطالبات مردم و نشان دادن این که این مطالبات‌شان دارای ارزش هست امکان‌پذیر است. در واقع مردم باید این تغییر نگرش را حس کنند.»
این نماینده مجلس ادامه می‌‌دهد: «می‌‌شود گفت که مردم به نوعی دچار شکست عاطفی شده‌اند. مردمی‌‌که در روزهای سخت حوادث، در روزهای سخت دوران دفاع مقدس، در رویارویی با دشمن، از تنگناهایی که از رهگذر تحریم به وجود آمده، با عشق و علاقه ارزشمندترین دارایی‌های خود را در طبق اخلاص گذاشتند، فرزندان خود را راهی جبهه کردند، به یک باره با یک نگرشی روبه‌رو شدند که می‌‌گوید اگر مردم در انتخابات شرکت نکنند خیلی اهمیتی ندارد.»
علیرضا بیگی می‌‌گوید: «ما در سیاست‌گذاری‌های خودمان در حوزه اقتصاد هم با همین روال با مردم رفتار کرده‌ایم. مردم را به مثابه یک گاو شیرده دیده‌ایم که باید ثروت خود را بیاورند و نباید درباره چرایی آن بپرسند. صدها میلیارد تومان سرمایه مردم در بورس از دست رفت بدون این که حادثه خاصی رخ داده باشد، بدون اینکه جنگی شده باشد. به راحتی بدون هیچی دلیلی یک روز آمدند و اعلام کردند که همه دارایی مردم از بین رفت. شاهد بودیم که 92 هزار می‌لیارد تومان ثروت مردم در شرکت فولاد مبارکه به باد رفت و دچار چپاول شد. وقتی مردم حساب می‌‌کنند می‌‌بینند کل رقم یارانه ای که تخصیص داده می‌‌شود در سال 35 هزار میلیارد تومان است ولی در یک کارخانه 92 هزار میلیارد تومان چپاول شده است. از طرف دیگر مردم می‌‌بیند که سمند را به قیمت تویوتا می‌‌خرند در حالی که هیچ گزینه‌ای دیگری هم ندارند. مردم متوجه می‌‌شوند و می‌‌بینند که در کشور همسایه با پول یک سمند می‌‌توانند یک خودروی به‌روز و با کیفیت را خریداری کنند. در نتیجه این مردم حس می‌‌کنند که در حق آنان جفا شده است.» 
این نماینده مجلس می‌‌افزاید: «این‌ها همه نشانه‌های بی‌اعتنایی به مردم است. ما باید هم در حوزه سیاست و هم در حوزه اقتصاد به مردم برگردیم و خواست مردم را محور اداره کشور، دیپلماسی کشور و روابط خارجی خودمان قرار دهیم. در غیر این صورت هر حادثه‌ای این ظرفیت را دارد که برای ما بحران امنیتی ایجاد کند و دست آویز دشمنان کشور قرار بگیرد و آسیب‌های قابل توجهی به امنیت کشور و منافع ملی ما وارد کند.» 
نماینده تبریز در پاسخ به این سوال که مجلس چقدر به نقش نظارتی خود پای‌بند بوده و عمل کرده است، توضیح می‌‌دهد: «متأسفانه مجلس فعلی و به طور کلی نهاد مجلس در رویارویی با کژکارکردهایی که رخ داده است دچار یک قبیله‌گرایی حزبی و سیاسی است و همین هم سبب می‌‌شود که با همین عصبیت حزبی و جناحی با موضوعات مواجه شود.» 
علیرضا بیگی می‌‌افزاید: « در مجلس گذشته حوادثی اتفاق افتاد مثل حادثه قطار تبریز که 50 نفر از هموطنان ما جان باختند. متأسفانه جنازه تعدادی از آنان پودر شد و ما حتی نتوانستیم بخشی از پیکر جان‌باختگان را تحویل خانواده‌ها دهیم. ما در آن حادثه وزیر راه که حجم بالای تخلفات متوجه او بود را در مجلس استیضاح کردیم، ولی به واسطه همین قبیله‌گرایی حزبی به نتیجه نرسید. وزیر راه وقت دو بار استیضاح شد ولی هر بار از دور گذشته رأی اعتماد بیشتری آورد.» 
این نماینده مجلس می‌‌گوید: «مشابه همان در مجلس یازدهم اتفاق افتاد. وقتی ثروت مردم در بورس بر باد رفت. این مجلس هم بنابر ملاحظاتی که داشت از حقوق مردم دفاع نکرد و دولت آقای روحانی با همه خطاهایی که داشت توانست قدرت را تحویل دهد و حالا سرش را بالا می‌‌گیرد و رجزخوانی هم می‌‌کند. حادثه قطار یزد-طبس هم رخ داد و تنی چند هم از هموطنان هم جان باختند ولی مجلس باز به واسطه همین قبیله‌گرایی سیاسی از این حادثه گذشت و موضوع پی‌گیری نشد.» 
علیرضا بیگی توضیح می‌‌دهد: «شما می‌‌بینید در استیضاح وزیر صمت با وجود این که جامعه از ضعف این وزارتخانه متضرر است ولی برخوردی نمی‌‌شود. مردم از مسئله خودرو ناراضی هستند و در این باره جفا در حق مردم رخ می‌‌دهد. نه قیمت خودروها متعارف هست و نه کیفیت خودروی که عرضه می‌‌کنند استاندارد هست ولی همچنان استیضاح وزیر رأی نمی‌‌آورد. در موضوعات دیگر نوع واکنشی که مجلس از خودش نشان داده است قابل تأمل است. بهرحال در قضایای آبان 98 و اظهار ناآگاهی رئیس جمهوری وقت از جفایی که در حق مردم شده است و پیامدهای سوئی که این تصمیم داشت و موجب ریخته شدن خون مردم شد، انتظار داشتیم که مجلس واکنشی نشان دهد و  وزیر کشور وقت و رئیس جمهوری را باز خواست کند. ولی باز مجلس یازدهم کاری انجام نداد. این‌ها علامت سوال‌هایی است که در کارنامه مجلس وجود دارد. مردم انتظار داشتند مجلس ورود کند.»
نماینده تبریز در مجلس می‌‌گوید: «شما حادثه زاهدان را در نظر بگیرد. بالاخره اتفاقی رخ داده است و می‌‌بایست مجلس واکنشی نشان دهد و گروه حقیقت‌یاب بفرستد ولی به گزارشات دولت اکتفا کرد. گزارش دولت هم در این باره ابهامات زیادی داشت. 
در همین حال با وجود گزارش‌های نهادهای امینیتی و دولتی رهبری شخصا گروهی را برای بررسی حادثه به سیستان و بلوچستان فرستادند و در نتیجه دیدیم که زندانیان آزاد شدند، فرمانده انتظامی ‌‌و استاندار تغییر کردند.
 اما در همین حال هم همچنان مجلس به وظیفه خودش عمل نکرد. وقتی استاندار و فرمانده انتظامی‌‌برکنار می‌‌شوند اینجا معلوم می‌‌شود که وزیر کشور هم در این حادثه مسئولیت داشته و کوتاهی کرده است و مجلس باید ورود می‌‌کرد. حتما باید وزارت کشور هم در قبال سوء مدیریت نیروی انتظامی‌‌استان و استانداری پاسخگو باشد ولی متأسفانه مجلس وظیفه خود را به خوبی انجام نداد.» 
علیرضا بیگی می‌‌افزاید: «مجلس این ظرفیت را ندارد که به سمت مردم برگردد. عموما در فقدان مشارکت مردم نهادهایی مثل مجلس از آن اعتبار و قدرت لازم برای انجام اقدامات تحولی عاجز هستند.»