غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


روزهای پرخبر قوه قضاییه ادامه دارد؛

از اعدام تا بخشش

محسنی اژه‌ای از بخشش 63 محکوم خبر داد

همدلی|  این روزها افکار عمومی توجه ویژه‌ای به تصمیمات قوه قضاییه دارد. بسیاری اخبار محاکمه متهمان درگیری‌های اخیر را با دقت دنبال می‌کنند. اتهاماتی که تاکنون باعث شده حداقل در تهران و مشهد چند نفر اعدام شوند.
 بنابر اعلام قوه قضاییه همچنان برای برخی دیگر محکومیت اعدام صادر شده و برخی از متهمین نیز بر اساس حکم صادر شده قبلی در انتظار اجرای حکم اعدام هستند. تاکنون اعتراض‌ها و انتقادات مختلفی نسبت به اجرای حکم اعدام بازداشت شدگان اخیر وجود داشته است؛ هرچند که برخی از سیاست‌مداران بخصوص اصول‌گرایان از این اعدام‌ها دفاع می‌کنند. اما در میان جامعه امیدهایی برای توقف اجرای این احکام وجود دارد. دیروز امیر رئیسیان، وکیل تعیینی محمد قبادلو، از بازداشت شدگان حوادث اخیر در توییتی نوشت: «اعاده دادرسی ‎محمد قبادلو ثبت شده و بر اساس قانون به محض دریافت این درخواست، دیوان عالی کشور باید دستور توقف اجرای حکم اعدام را صادر کند.» با این حال طی 48 ساعت گذشته نگرانی‌های زیادی درباره محمد بروغنی و محمد قبادلو وجود داشته است. در همین حال روز گذشته رئیس قوه قضاییه از عفو و بخشش برخی از متهمین خبر داد. حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای، رئیس قوه قضاییه دیروز دوشنبه (۱۹ دی) طی سخنانی در نشست شورای‌عالی قوه قضاییه ضمن تبریک ولادت باسعادت حضرت زهرای اطهر(س) اظهار کرد: «باید از همکاران قضایی خود در سراسر کشور نیز تقدیر به عمل آورم که در یک اقدام پرارزش و ظرف مدت کوتاهی، مقدمات آزادی و بهره‌مندی از ارفاقات قانونی را برای قریب به سه هزار زندانی واجد شرایط در سراسر کشور فراهم آوردند و به برکت خون مطهر حاج قاسم و به عدد سال‌های زیست او در دنیا تا لحظه شهادت، در هر استان حداقل زمینه آزادی ۶۳ زندانی واجد شرایط را فراهم آوردند.»
قاضی‌القضات در ادامه به مسئولان و مراجع ذیربط قضایی نیز دستور داد: «با توجه به در پیش بودن ولادت با سعادت حضرت زهرا(س) تمهیدات لازم را برای آزادی و بهره‌مندی از ارافاقات قانونی در قبال آن دسته از زندانیان واجد شرایط فراهم آورند. این آزادی و بهره‌مندی از ارافاقات قانونی صرفاً شامل محکومان زندانی واجد شرایط نشود، بلکه چنانچه برای یک متهم قرار بازداشت موقت صادر شده و وجوه منتهی به بازداشت موقت او منتفی شده، نسبت به تجدیدنظر در قبال قرار صادره برای او اقدام شود تا او ولو یک روز یا نصف روز زودتر به آغوش خانواده خود بازگردد. همچنین مسئولان و مراجع ذیربط قضایی به برکت میلاد پربرکت پیش‌رو، در صورت لزوم و امکان، تسهیلاتی را در قبال آن دسته از افراد که قادر به تأمین قرار صادره برای خود نیستند، فراهم آورند.»
رئیس دستگاه قضا تصریح کرد: «در مواردی ممکن است مقام ذیربط قضایی حسب محتوای یک گزارش دریافتی از مرجعی رسمی، قرار سنگینی را برای یک فرد صادر کند که بدیهی است این فرد از تأمین آن قرار و آزادی عاجز است؛ در اینگونه موارد نیز مقام ذیربط قضایی در صورت امکان و لزوم و انجام بررسی‌های کامل، در آن قرار صادره تجدیدنظر کند.»
 حکم اعدام برای سه نفر
اما در همین حال در دادگاهی در اصفهان دست کم برای سه نفر حکم اعدام صادر شد. دیروز قوه قضاییه اعلام کرد احکام اولیه متهمین پرونده حادثه محله خانه اصفهان که منجر به شهادت ۳ نفر از نیروهای مدافع امنیت شده بود صادر و ۳ تن از متهمین به اعدام محکوم شدند. به گزارش مرکز رسانه قوه قضائیه ۲۵ آبان ماه بود که بر اثر یک حمله مسلحانه‌ی تروریستی در میدان نگهبانی محله خانه ‌اصفهان، ۳ مدافع امنیت به نام‌های محسن چراغی، محسن حمیدی و محمد کریمی به شهادت رسیدند. عوامل این حمله، با هماهنگی قبلی که با یکدیگر داشتند دست به اقدامات تروریستی زده و با کشیدن سلاح به قصد جان مردم و ماموران اقدام به تیراندازی کردند. در این عملیات تروریستی تعدادی از مردم و نیروهای حافظ امنیت نیز مجروح شدند.پس از دستگیری عوامل تیراندازی و صدور کیفرخواست، دادگاه رسیدگی به اتهامات ۶ نفر از متهمان این پرونده در ۴ جلسه طی تاریخ‌های ۷ و ۸ و ۱۰ دی ماه در دادگستری استان اصفهان برگزار شد. در فرآیند برگزاری دادگاه چهار نفر از متهمان دارای وکیل تعیینی بودند و دو نفر نیز به‌علت عدم معرفی وکیل تعیینی، از امکانات قانونی استفاده کرده و برای آن‌ها وکلای تسخیری در نظر گرفته شد و پس از برگزاری جلسات رسیدگی و بررسی مستندات و اخذ دفاعیات متهمان و وکلای آن‌ها، رای بدوی صادر گردید. 
براساس احکام صادره صالح میرهاشمی بلطاقی فرزند سید کاظم متهم ردیف اول پرونده به اتهام محاربه از طریق کشیدن سلاح کلت کمری، تشکیل و اداره گروه‌ مجرمانه به قصد برهم زدن امنیت کشور و اجتماع و تبانی منتهی به جرائم ضد امنیت داخلی به اعدام و به اتهام عضویت و همکاری با گروهک منافقین به ۱۰ سال حبس تعزیری محکوم شد.
مجید کاظمی شیخ شبانی فرزند محمدرضا متهم ردیف دوم پرونده به اتهام محاربه از طریق کشیدن سلاح کلاشینکف به اعدام و برای اتهامات عضویت در دسته‌جات و جمعیت غیرقانونی به قصد برهم زدن امنیت کشور و اجتماع و تبانی منتهی به جرایم ضد امنیت داخلی به ۱۰ سال حبس تعزیری محکوم شد. 
سعید یعقوبی کردسفلی فرزند کرمعلی متهم ردیف سوم پرونده به اتهام محاربه از طریق اقدام به کشیدن اسلحه و استفاده از کلت کمری به اعدام و برای اتهامات عضویت در دسته‌جات و جمعیت غیرقانونی به قصد برهم زدن امنیت کشور و اجتماع و تبانی منتهی به جرایم ضد امنیت داخلی کشور به ۱۰ سال حبس تعزیری محکوم گردید امیرنصرآزادانی فرزند محمد متهم ردیف چهارم پرونده به اتهام عضویت در دسته‌جات غیرقانونی به قصد برهم زدن امنیت کشور به ۵ سال حبس تعزیری، برای اتهام اجتماع و تبانی منتهی به جرایم ضد امنیت به ۵ سال حبس تعزیری و برای اتهام معاونت در محاربه به تحمل ۱۶ سال حبس تعزیری محکوم شد. سهیل جهانگیری فرزند عبدالحسین متهم ردیف پنجم پرونده از بابت اتهام اجتماع و تبانی منتهی به جرایم ضد امنیت داخلی کشور به ۲ سال حبس تعزیری با احتساب ایام بازداشت محکوم شد. برای جابر میرهاشمی فرزند هاشم متهم ردیف ششم این پرونده نیز حکم برائت صادر شده است.