غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


ابراز نگرانی گروه‌های مردمی از احتمال افزایش اعدام‌ها؛

تلاش شاکی «ماهان صدرات» برای عفو او

همدلی| اعدام محسن شکاری در صبح روز 17 آذر ماه موجی از واکنش‌ها را در افکار عمومی برانگیخت. واکنش‌هایی که بخشی از آن نگران ادامه یافتن این اعدام‌ها بود. برخی می‌گویند که پرونده این افراد در شرایط غیرعادی و با سرعتی غیرعادی بررسی شده است. از سوی دیگر اعتراض‌ها و نقدهای زیادی نسبت به روال قانونی طی شده در این پرونده‌ها وجود دارد. با این حال طیفی از اصولگرایان و چهره‌های دولتی سعی دارند که از این اقدام قوه قضاییه دفاع کنند. هرچند که نگرانی‌های عمومی از افزایش تعداد این اعدام‌ها زیاد شده است. 
در پرونده «شهید عجمیان» ۱۶ متهم وجود دارد که بر اساس اعلام سخنگوی دستگاه قضا در روز ۱۵ آذر برای پنج نفر از آنها حکم اعدام صادر شده و ۱۱ نفر دیگر، از جمله سه کودک زیر ۱۸ سال، به حبس‌های طولانی‌مدت تا ۲۵ سال محکوم شدند. اگر چه اسامی متهمان این پرونده در روزهای نخست برگزاری دادگاه‌هایشان از سوی خبرگزاری میزان منتشر شده بود، اما در رأی نهایی از سوی قوه قضاییه، مشخص نیست کدام‌یک از متهمان به اعدام محکوم شده‌ و کدام‌، احکامی به جز اعدام گرفته‌اند.
با توجه به اعلام مرکز رسانه‌ای قوه قضاییه به نظر می‌رسد که بعد از محسن شکاری افراد دیگری هم به اصطلاح زیر تیغ هستند و در معرض خطر اعدام قرار دارند. سعید شیرازی، محسن رضازاده قراقلو، ماهان صدرات مرنی، سهند نورمحمدزاده، محمد قبادلو، محمد بروغنی، سامان صیدی، توماج صالحی، مجید رهنورد، محمدمهدی کرمی، سیدمحمد حسینی، آرین فرزام‌نیا، امین مهدی شکراللهی، رضا آریا، مهدی محمدی، محمدامین اخلاقی، بهزاد علی کناری، جواد زرگران، شایان چارانی، حمید قره حسنلو، فرزانه قره حسنلو، امیرمحمد جعفری، رضا شاکر و علی معظمی گودرزی اسامی منتشر شده در این باره از سوی قوه قضاییه است. این فهرست به صورت کامل از موارد منتشرشده در خبرگزاری رسمی قوه قضاییه یعنی «میزان» تهیه شده است. اسامی جدول این گزارش، با اتهامات «افساد فی‌الارض» و «محاربه»- در سنگین‌ترین موارد اتهامی- مواجه هستند که می‌تواند منجر به حکم اعدام آنها شود. 
در بین این افراد منابع خبری اعلام کردند که حکم اعدام ماهان صدرات به وی ابلاغ شده است. ماهان صدرات مرنی، جوان متولد ۷۸، یکی از بازداشتشدگان اعتراضات ایران است. نام او توسط خبرگزاری قوه قضائیه اعلام و اتهاماتش «محاربه از طریق کشیدن سلاح سرد (چاقو) به نحوی که موجب ایجاد ناامنی و ترس در محیط شده است، اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور، آتش زدن موتورسیکلت و تخریب گوشی شاکی خصوصی و ایراد جرح عمدی با چاقو نسبت به شاکی»، اعلام شد. روز پنجشنبه، محمدرضا قنبرطلب، یکی از شاکیان خصوصی این پرونده به «شبکه شرق» گفت که همه شاکیان این پرونده از شکایت خود گذشته و اعلام رضایت کرده‌اند.
باتوجه به اینکه اتهام ماهان صدرات محاربه بود، اعلام رضایت شاکیان تاثیری در حکم اعدام او نداشت. براساس قوانین جمهوری اسلامی، محاربه در زمره حدود است و رضایت شاکی خصوصی تاثیری در آن ندارد. حکم اعدام ماهان صدرات در دادگاه بدوی صادر شده بود اما جای امیدواری وجود داشت که این حکم در دیوان عالی کشور نقض شود ولی دیروز شهرام صدرات، عموی ماهان به «شبکه شرق» گفت که حکم اعدام ماهان در دیوان عالی کشور تایید و به اجرای احکام ارجاع شده است.
کاظم صدرات، پدر ماهان نیز در اظهاراتی جداگانه بیان کرد: «عصر چهارشنبه، جلسه برگزار کردیم، رضایت شاکیان را جلب کردیم، دست این و آن را بوسیدیم تا این پرونده ختم به خیر شود. به قاضی پرونده همه مسائل اعلام شد، ما منتظر ختم به خیر شدن بودیم ولی امروز صبح یکی از وکلای پرونده با ما تماس گرفت و گفت که ساعت ۸ و نیم صبح ابلاغیه‌ای آمده که در آن قید شده که حکم ماهان به اجرای احکام ابلاغ شده است.» پدر ماهان تصریح کرد: «ما حتی از زمان اجرای حکم هم خبر نداریم. می‌گویند پرونده امنیتی است و نمی‌دانیم چه کاری باید انجام دهیم. نمی‌دانم چه خاکی به سرم کنم. ماهان متولد ۷۸ است. او بارها در جلسه دادگاه گفته که چاقو دست او نبوده است اما حکم محاربه به ماهان دادند و حالا هم می‌گویند پرونده به اجرای احکام رفته است.»
دیروز محمدرضا قنبر طلب، شاکی خصوصی ماهان صدرات در صفحه شخصی خود در توییتر نوشت؛ «تو پیش از عقوبت در عفو کوب، به عنوان سربازی که همواره در راستای منویات آقا و در جهت تحکیم نظام گام برداشتم، از ریاست قوه قضاییه عاجزانه استدعا دارم با توجه به اظهار ندامت قلبی متهم، نظام از حق خود در برخورد با ماهان صدرات بگذرد. از صبح در کنار خانواده ماهان در تلاشیم.»
با این حال نگرانی عمومی درباره سرنوشت ماهان افزایش یافته است. دیروز در شبکه های اجتماعی بسیاری قوه قضاییه را مورد خطاب قرار داردند و درخواست کردند که اجرای حکم او متوقف شود.