غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


در اطلاعیه شورای امنیت کشور اعلام شد؛

200 نفر جان‌باخته در حوادث اخیر

همدلی|  از مهر ماه تاکنون شهرهای مختلف کشور شاهد حوادث ناگواری بوده است. حوادثی که منجر به بازداشت، زخمی و کشته شدن تعداد زیادی از هموطنان‌مان شده است. دیروز شورای امنیت کشور با صدور اطلاعیه ای دومین آمار رسمی درباره تعداد کشته شدگان این حوادث را اعلام کرد. پیش از این نیز سردار حاجی زاده فرمانده نیروی هوایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در سخنانی از آمار بیش از 300 کشته سخن گفته بود. 
هفته پیش سردار امیرعلی حاجی زاده فرمانده نیروی هوا فضای سپاه در مراسم گرامیداشت هفته بسیج در دانشگاه شهید رجایی اظهار کرد: «فریب‌خوردگان اغتشاشات ضدانقلاب نیستند فرزندان ما و جزو مردم ما هستند؛ این نشان می‌دهد که ما خلا داریم. آنها باید توجیه بشوند. باید دشمن را بشناسند. با همه این مشکلاتی که داریم تعجب می کنم چرا در دانشگاه ها و آموزش و پرورش درسی با عنوان دشمن‌شناسی نباید داشته باشیم. بیش از 300 نفر در این دو ماه کشته و شهید شدند چون دشمن را از خودی تشخیص ندادیم.» 
با این حال دیروز شورای امنیت کشور با ارائه آماری جدید از کشته شدگان حوادث اخیر درباره هفته‌های گذشته در کشور توضیحاتی ارائه کرد. شورای امنیت کشور در بیانیه خود گفته: «اعتراضات مسالمت‌آمیز، به‌سرعت با فضاسازی منفی رسانه‌های تروریستی (بی.بی.سی و سعودی اینترنشنال) به سمت روند غیرقانونی و آشوب‌های خیابانی سوق داده شد. ظرف مدت کوتاهی با ورود شبکه آشوبگران حرفهای و سازمان‌یافته با رهبری فضای رسانه‌های انگلیسی-سعودی تبدیل به اغتشاش و اقدامات تروریستی گردید. حمله مستقیم به مراکز امنیتی، نظامی و انتظامی، کشته‌سازی در میان جمعیت معترض، تخریب مراکز درمانی و آمبولانس‌ها، و همچنین تخریب گسترده اماکن عمومی مانند: شهرداری‌ها، خودروهای آتش نشانی، مساجد، بانک ها و اموال خصوصی مردم در دستورکار قرار گرفت.»
این بیانیه افزوده: «دشمن همچنین از طریق اجماع‌سازی میان گروه‌های ضدانقلاب و نیز تهییج برخی از سلبریتی‌ها قصد داشت با جنگ روانی گسترده و کشته‌سازی‌های دروغین، بهانه‌ای برای سلب آسایش مردم و گسترش اغتشاش در کف خیابان ایجاد نماید. لذا آنچه امروز در برابر دیدگان مردم قرار دارد: نه اعتراض مدنی، بلکه تخریب، خشونت و ناامنی از سوی اقلیتی اغتشاش‌گر می‌باشد که زمینه را جهت ورود و سوءاستفاده گروهک‌های تجزیه‌طلب و تروریسم داعشی برای انجام حملات ددمنشانه به هم‌وطنان بی‌گناه و مظلوم نظیر آنچه در سومین حرم اهل بیت شاهچراغ(سلام‌اله علیه) و یا حمله تروریستی ایذه رخ داد، فراهم کرد. بررسی‌های مراجع ذی‌ربط نشان می‌دهد: در نتیجه مجموع آشوب‌گری‌های یاد شده تاکنون بالغ بر ۲۰۰ نفر جان خود را از دست داده اند که می‌توان آنها را به اقسام: شهدای امنیت، شهدای مردمی در اقدامات تروریستی، افراد بی‌گناه قربانی پروژه کشته‌سازی گروهک‌ها، مردم بی‌گناهی که در شرایط به‌هم‌ریختگی امنیتی جان باخته‌اند، اغتشاشگ‌ران و نیز عناصر ضدانقلاب مسلح عضو گروهک‌های تجزیه‌طلب، تفکیک نمود. همچنین در این حوادث، هزاران میلیارد تومان خسارت به مراکز دولتی، عمومی و خصوصی وارد شده است که کمیته تحقیق وزارت کشور، موظف به برآورد دقیق و به تفکیک خسارات و همچنین تعیین تکلیف شیوه جبران مادی و معنوی آسیب های وارده، شده است.»
شورای امنیت کشور اعتراض را در کشور به رسمیت شناخته و بین آن و اغتشاش مرزبندی کرده وگفته است: «به دلیل تفاوت ماهوی دو گروه ناراضی و معترض، با اغتشاشگران تروریست، برخورد نیروهای امنیتی با اغتشاش به جهت آسیبی که به امنیت مردم داشته‌اند، کاملا متفاوت بوده است. به طور قطع اعتراض اجتماعی و پی‌گیری مطالبات بحق صنفی و معیشتی مردم -همچنان که در سال‌های اخیر به شکل متعدد و بدون کم‌ترین مساله امنیتی برگزار شده است- و نیز اعتراض سیاسی به فرآیندهای جاری به شکل مسالمت‌آمیز، با حضور مسلحانه ضدانقلاب در خیابان‌ها، آتش زدن اموال عمومی و خصوصی، استفاده از سلاح سرد و گرم علیه مردم و حافظان امنیت، ارعاب عمومی و اخلال در نظم شهری، هیچگونه نسبتی نداشته است. لذا بایستی خشونت‌ورزی در ابعاد مختلف را به عنوان، مرز میان اعتراض و اغتشاش تلقی کرد.»
این بیانیه در نهایت تأکید کرده: «لذا با هرگونه اخلال در نظم عمومی و تجمع غیرقانونی در هر سطحی و مکانی برخورد قاطع و بدون اغماض صورت خواهد گرفت. امنیت شهروندان ابدا، قابل مذاکره و مسامحه نخواهد بود. بررسی قضائی درباره اغتشاش‌گران و عاملان ناامن‌سازی محیط‌های اجتماعی و نیز فضای روانی جامعه، در کم‌ترین زمان ممکن صورت می‌گیرد.»
این اولین بیانیه نهادهای امنیتی کشور درباره حوادث ماه‌های اخیر نیست. پیش از این نیز وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه نیز در بیانیه مشترکی به تببین وضعیت کشور پرداخته بودند. در بیانیه مشترک این دو سازمان آمده بود:« رژیم سفاک آمریکا در وقایع اخیر با مستمسک قرار دادن ماجرایی دردناک و پیش از اعلام نتایج تحقیقات (درگذشت مرحومه امینی)، با نوعی شعف و خرسندیِ پنهان ناشدنی که در کلیه سخنان و موضع‌گیری‌های مقامات آن رژیم موج می‌‌زد، یک پروژه از پیش طراحی و آماده شده (و حتی چند نوبت به تعویق افتاده) را آغاز کرد.» آن بیانیه مشترک یک نقطه متفاوت دیگر هم با بیانیه دیروز داشت و آن اینکه در آن بیانیه از خبرنگاران داخلی نام‌ برده شده بود موضوعی که موجی از انتقادات داخلی را برانگیخت. بسیاری از روزنامه‌نگاران ایران نسبت به این بیانیه موضع گرفتند و تأکید کردند که خبرنگاران تنها در داخل کشور وظیفه حرفه‌ای خود را انجام می‌دهند. در آن بیانیه نوشته شده بود: «ردّ اطلاعاتی و عملّیاتی تعدادی از عناصر مذکور در اغتشاشات اخیر و پیش از آن نیز مشاهده و حسب مورد اقدام مقتضی به‌عمل آمده است. به عنوان مثال انتشار اولین عکس از مرحومه امینی روی تخت بیمارستان توسط «ن.ح» صورت گرفت که از آموزش‌دیدگان همین دوره‌ها در خارج از کشور بود. او با استفاده از پوشش خبرنگاری از اولین افرادی بود که در بیمارستان حضور و استقرار یافته، به تحریک بستگان متوفی و ارسال اخبار جهت‌­دار پرداخت. همچنین است اقدامات «الف.م» که با استفاده از همان پوشش با حضور فوری در شهرستان سقز، به تحریک اطرافیان مرحومه، کارگردانی برخی صحنه‌­ها و انعکاس اخبار و تصاویر جهت‌‌دار از مراسم تشییع، تدفین و تجمعاتِ شکل‌گرفته در آن شهر به ایفای مأموریت پرداخت. این فرد نیز آموزش‌‌دیده دوره‌‌های رژیم مافیایی آمریکا در کشورهای خارجی است؛ ضمن آن‌که هر دو نفر نقش منابع اولیه خبرسازی برای رسانه‌‌های بیگانه را ایفا کرده‌اند. در این‌‌جا و به‌عنوان نمونه‌ای از کارکرد این مؤسسات و دوره‌های آموزشی، اشاره‌ایی به اظهارات صریح مدیر مؤسسه اعانه ملّی برای دموکراسی می‌­شود که بیانگر کارکرد اصلی و پشت پرده آن‌ها می‌باشد. وی می‌گوید: «کاری که 25 سال قبل سازمان C.I.A به­صورت پنهانی و با جاسوسی انجام می­داد، امروز ما از طریق مؤسسات و در بستر آموزش انجام می­دهیم!».
با این حال به نظر می‌رسد که بحث و جمع‌بندی درباره حوادث اخیر تمام نشده است. قرار است دوشنبه پیش رو در کمیسیون امور داخلی مجلس نهادهای امنیتی دوباره گرد هم جمع شوند. گفته شده که قرار است با حضور وزیر کشور، وزیر اطلاعات، فرماندهی کل انتظامی و رئیس سازمان اطلاعات سپاه جمع بندی گزارش حوادث اخیر بیان شود.