غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


حرکت کابینه رئیسی به سمت تغییرات گسترده

همدلی| بالاخره بعد از تأیید و تکذیب‌های مختلف رستم قاسمی وزیر پرحاشیه کابینه رئیسی از دولت جدا شد. روز گذشته سید ابراهیم رئیسی ضمن قدردانی از تلاش‌های رستم قاسمی در دوران مسئولیتش در وزارت راه و شهرسازی با استعفای وی به دلیل تشدید بیماری‌اش موافقت کرد. رئیس‌جمهور با آرزوی سلامتی برای رستم قاسمی ابراز امیدواری کرد بتوان از توانمندی‌های وی پس از بهبودی کامل استفاده شود. در پی قبول استعفای قاسمی، رئیسی «شهریار افندی‌زاده» معاون حمل و نقل این وزارتخانه را با حفظ سمت به‌عنوان سرپرست وزارت راه و شهرسازی منصوب کرد.
«سیدمحمد حسینی» معاون پارلمانی رئیس‌جمهور نیز با اشاره به تغییرات جدی مدیریتی در وزارت راه، به ایرنا گفت که گزینه پیشنهادی برای جایگزینی رستم قاسمی یکشنبه آینده (ششم آذر) به مجلس معرفی می‌شود.   
در پی قبول استعفای قاسمی، رئیسی شهریار افندی‌زاده معاون حمل و نقل این وزارتخانه را با حفظ سمت به‌عنوان سرپرست وزارت راه و شهرسازی منصوب کرد. دولتی های در حالی تلاش می کنند که علت کناره گیری قاسمی را مسئله بیماری او نشان دهند که به تازگی انتشار تصاویری از قاسمی در کنار یک زن بی‌حجاب در مالزی با حاشیه های زیادی همراه شده بود.  
اما به نظر می‌رسد که مسئله تغییر کابینه رئیسی تنها به قاسمی محدود نمی‌شود. نمایندگان مجلس دوباره فشارهای خود علیه کابینه رئیسی را تشدید کرده‌اند. 
مجتبی یوسفی نماینده اهواز در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگویی ، درخصوص «ضعف‌های موجود در کابینه دولت و عدم توفیق در عملکرد برخی وزرا»، گفت: « ما وقتی می‌خواهیم یک دولت را قضاوت کنیم باید جمیع شرایط را نگاه کنیم، شاخص بگذاریم و بعد از آن نمره بدهیم که عملکرد قابل قبول است یا اینکه بگوییم ضعیف است. نه دولت و نه مجلس هیچ‌کسی مدعی نیست که صفر و صدی نگاه کنیم، یعنی یک باره بگوییم یک دولت مطلق خوب یا یک دولت مطلق بد است. روند کلی دولت باید مثبت باشد.»
به گزارش اعتمادآنلاین وی ادامه داد: «در اتفاقاتی که در این یک سال و چند ماه رخ داده اولین نکته حضور شخص ریاست محترم جمهور و اکثر وزرا در کنار مردم است، یعنی ببینید مشکلات زیاد است، در حوزه‌های اقتصادی، در حوزه زیرساخت اقتصاد یا زیرساخت‌های ما در استان‌ها و محرومیتی که در حوزه زیرساخت‌ها داریم مخصوصا عدم توسعه متوازن در کشور که حالا یکی دو تا استان محدود برخوردارند و در مقابل بسیاری از استان‌ها دچار محرومیت هستند.»
یوسفی خاطرنشان کرد: «از این جهت که دولت، شخص رئیس‌جمهور و وزرا کنار مردم هستند، قابل احترام است که مشکلات را می‌بینند و با دغدغه‌های مردم آشنا هستند. اما باید بپرسیم وقتی دولت شروع به کار کرد چه چالش‌هایی داشت؟ اولین چالش فوت روزانه بیش از ۷۰۰ نفر از عزیزان ملت متاثر از کرونا بود، این فقط یک چالش بود که عزیزان مردم در حال فوت شدن بودند. چالش بعدی محدودیت‌های اجتماعی بود که در قالب محدودیت‌های تردد و سفر وجود داشت که همین هم بر بازار و اشتغال و گردش‌گری و این‌ها تاثیر داشت که با یک کار جهادی این کار را انجام دادند.»
نماینده مردم اهواز در ادامه اظهار کرد: «اما در حوزه اقتصاد مشکلاتی وجود دارد، قطعا در حوزه مسکن کار باید با جدیت بیشتری دنبال شود، عدم همراهی سیستم بانکی و سازمان برنامه و بودجه با این حوزه مشهود است. این‌ها نشان می‌دهد که فرمایش ریاست جمهور که گفتند ما با کسی عهد اخوت نبستیم فرصت خوبی است که بعد از یک سال و چند ماه قطعا باید ترمیم در کابینه صورت گیرد.»
وی خاطرنشان کرد: «مجلس نشان داد در پیگیری مطالبات مردم در عین اینکه تفکرات این دولت را قبول دارد به عنوان دولت جهادی که پای کار و در کنار مردم است، کوتاه نمی‌آید و اشکالات جدی هم در بعضی از وزارتخانه‌ها وجود دارد که انتظار ما این است که قبل از اینکه مجلس خودش ورود کند، دولت نسبت به اعمال تغییرات اقدام کند.»
عضو مجمع نمایندگان استان خوزستان ادامه داد: «برای مثال در استیضاح وزیر صمت در عین اینکه ما از حوزه خودرو و خودروسازی‌ها ناراحت هستیم و رضایت نداریم اما اینکه این را به یک وزیر محدود کنیم، منطقی نبود و مجلس دوباره به وزیر رأی اعتماد داد ولی انتظارمان این است که در حوزه‌های اقتصادی، در بازار ارز و حوزه مسکن ترمیمی صورت گیرد و انشاءالله که خود ریاست‌جمهور تغییراتی را انجام دهد.»
یوسفی در رابطه با ضعف‌های موجود و نیاز به اصلاحات در کابینه گفت: «الان بعضی از استانداران به شدت ضعیف هستند، بعضی از وزرا باید جای خود را به افراد قوی‌تری بدهند و برخی معاونان وزرا نیاز است که تغییر کنند. خود آقای رئیس‌جمهور هم نیاز به ترمیم در بدنه مدیریت دولت را قبول دارد و ما از ایشان می‌خواهیم که هرچه سریع‌تر این کار را انجام دهد.»
حالا چهره‌های اصول‌گرا هم خیلی علنی از دولت و وزرای ناکارآمد انتقاد می‌کنند. هدایت‌الله خادمی فعال سیاسی اصول‌گرا در گفت وگو با نامه‌نیوز اظهار کرده: «امروز وزرایی اطراف آقای رئیسی هستند که در سطحی نیستند که بتوانند مشکلات کشور را حل کنند. ارزش پول ملی بسیار کاهش و تورم و رکود به شدت افزایش پیدا کرده است، سالی یک میلیون شغل که ایجاد نشد هیچ، برخی شغل های قبلی از دست رفتند. وضعیت ساخت سالی یک میلیون مسکن نیز که در هاله‌ای از ابهام قرار دارد. مجموعه اینها باعث می‌شود که بگوییم هیچ موردی وجود ندارد که دیگران از عملکرد دولت دفاع کنند.»
او افزوده: «امروز هیچ کس نمی‌تواند در هیچ بخشی اعم از اقتصادی، سیاست خارجی، اجتماعی و فرهنگی از عملکرد دولت دفاع کند، اگر آقای رئیسی امروز عصبانی و ناراحت است، شاید علتش این باشد که گرفتار کابینه‌ای شده که به اهداف انتخاباتی او و کشور ضرر می‌زند، در عین حال این افراد مثل آش کشک خاله می‌مانند که باید حتما باشند و آقای رئیسی نیز باید از همین‌ها استفاده کند.»