غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


قتل کودک ایذه‌ای موجی از نگرانی و اندوه را در میان مردم ایجاد کرد

برای کیان ایران

همدلی| ماجرای «کیان پیرفلک» کودک 9 ساله‌ای که در تیراندازی روز چهارشنبه در شهر ایذه واقع در استان خوزستان کشته شد، موجی از احساسات و واکنش‌ها را در سراسر ایران در پی داشت. احساساتی که هم از سوی معترضین ابراز شد وهم در رسانه‌های رسمی نمود و بروز پیدا کرد. این اتفاق در حالی رخ داد که طی هفته‌های گذشته از زمان مرگ مهسا امینی تاکنون کشور شاهد اعتراضات مختلف و همچنین مرگ جوانان در شهرهای گوناگون بوده است. بسیاری با ابراز تأسف نسبت به وضعیت پیش آمده درباره سرنوشت کیان ایران ابراز نگرانی کرده‌اند. با این وجود همچنان در سطوح عالی و در بین مقامات دیدگاه یکسانی درباره وضعیت کشور وجود ندارد. همچنان برخی از مسئولین تأکید دارند که عامل اصلی این حوادث اعتراضات است و باید با هرگونه اغتشاشی برخورد جدی صورت گیرد. در حالی که برخی دیگر تأکید دارند که باید اعتراضات مردم به‌رسمیت شناخته شود و معیشت مردم مورد توجه قرار گیرد. 
چهارشنبه‌شب منابع رسمی گزارش دادند که بر اثر تیراندازی در شهر ایذه چندین تن کشته و زخمی شدند. ایلنا همان روز گزارش داد که حبیب حی‌بر معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفته: «با به شهادت رسیدن یکی از مجروحان حادثه تروریستی در شهرستان ایذه تعداد شهدا این جنایت به هفت نفر رسید. همچنین در پی این حادثه تروریستی 10 نفر مجروح شدند.»
وی ادامه داد: «اسامی شهدای این جنایت تروریستی رضا شریعتی ۲۵ ساله، کیان پیر فلک ۹ ساله، اشرف نیک بخت ۴۵ ساله، آبتین رحمانی ۱۳ ساله، علی مولایی و ۲ نفر مجهول‌الهویه می‌باشند.»
صداوسیما در گزارشی اعلام کرد که شامگاه چهارشنبه در ایذه که «دو موتور سوار با به رگبار بستن مردم و ماموران حافظ امنیت» این اقدام تروریستی را انجام داده‌اند. گزارش‌های رسمی نشان می‌داد که همان شب حوزه علمیه این شهرستان به آتش کشیده شد. این اتفاق در حالی در ایذه رخ داد که درگیری‌هایی هم در همان روز در اصفهان در جریان بود. محمدرضا جان‌نثاری معاون سیاسی، امنیت و اجتماعی استانداری اصفهان در این باره اظهار کرد: «در جریان اغتشاشاتی که در بعضی از نقاط استان اصفهان داشتیم از جمله منطقه خانه اصفهان، راکب موتورسیکلت همان‌طور که گفته شده به سمت نیروهای حافظ امنیت شلیک می‌کند که دو نفر شهید و دو نفر هم مجروح شدند که حال یکی از آنها هم وخیم بوده و در بیمارستان بستری است. همچنین در شهرستان سمیرم نیز درگیری‌هایی بوجود آمد که سه نفر از کسانی که در صحنه حضور داشتند کشته شدند که پرونده همه اینها در دست اقدام است.»
بعد از این بود که تصاویر مختلفی از پسر نوجوانی به نام «کیان پیرفلک» در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد که خبر از کشته شدن او در شهر ایذه خبر می‌داد. اندکی بعد ویدیوهایی از زندگی  شخصی او نیز در فضای مجازی منتشر شد که تاثر از مرگ او را بیشتر می کرد. از جمله در ویدئویی که از منتشر منتشر شد، او یک آزمایش درسی خود را نشان می‌دهد و در ابتدا می گوید: « به نام خداوند رنگین کمان.» طی روزهای گذشته بارها این ویدئو در شبکه های اجتماعی باز نشر شد و بسیاری از عبارت «به نام خداوند رنگین کمان» استفاده کردند وحتی یکی از خوانندگان مشهور کشور نیز قطعه‌ای با این جمله خوانده و منتشر کرد. 
مراجع سیاسی وامنیتی کشور پس از این ماجرا وارد شدند وروایت هایی از نحوه درگیری‌های منجر به مرگ شهروندان از جمله کیان پیرفلک را ارائه کردند . از جمله سپاه ولیعصر خوزستان در بیانیه‌ای اعلام کرد: «گروهی مسلح که سوار بر دو موتور سیکلت بودند با سوء‌استفاده از التهاب ایجاد شده در شهرستان ایذه با اسلحه‌های کلاشینکف به سمت مردم و پلیس تیراندازی کردند و آنها را به رگبار بستند.»
بعد از این رئیس جمهوری هم وارد عمل شد و دستور داد که عوامل این حادثه شناسایی و دستگیر شوند. روزگذشته صادق خلیلیان استاندار خوزستان در مصاحبه‌ای تلویزیونی اعلام کرد: « ۲۵ آبان ماه یک واقعه تلخ به وقوع پیوست و عده‌ای با سواستفاده از هیجانات برخی از جوانان و مطالباتی که داشتند در میان آنها شروع به تیراندازی کردند. متأسفانه در این حادثه تعدادی از هم‌وطنان به شهادت رسیدند که بلافاصله بعد از این حادثه، بررسی آن در دستور کار مقامات انتظامی و امنیتی قرار گرفت و در حال حاضر ۱۱ نفر از افرادی که در این قضایا دست داشتند، دستگیر شدند. یکی از آن‌ها قصد داشت از طریق مرکز یکی از استان‌های شمال غربی از کشور خارج شود و با رفتن به اروپا خود را در واقع به کشورهای فرانسه یا آلمان برساند که دستگیر شد و ما خواسته‌ایم به استان ارجاع داده شود تا با همکاری همه افرادی که مسوول این کار هستند و افراد بازداشت شده پازل طراحی این جنایت در کشور که در واقع سردمداران آنها خارج از کشور هستند به خوبی پیگیری و عوامل به مردم معرفی شده و زوایای مختلف آن روشن شود.»
با این حال دیروز مادر کیان پیرفلک در تشییع جنازه کودک خود روایت دیگری از این حادثه ارائه داد. خبرگزاری فارس که سخنان این مادر داغ دیده را منتشر کرده نوشت: « خانم مولایی مادر کیان معتقد است فرزندش را ماموران کشته‌اند. او می‌گوید ماموران برای امنیتشان به آنها توصیه کرده‌اند که به سمت اغتشاش‌گران نروند و هنگامی که دور زدند همان‌ها به ماشینشان تیراندازی کرده اند.»
فارس در ادامه نوشته است: «پلیس بارها اعلام کرده است که در اغشاشات از سلاح جنگی استفاده نمی‌کند. از ادعای خانم مولایی نیز هیچ سندی منتشر نشده است درحالی که چنین اتفاقاتی منطقا نمی‌تواند توسط دوربین موبایلهای چندصد نفر از حاضرین که در میدان بوده‌اند، ثبت نشده باشد.»
با این حال بخشی از مسئولان تأکید دارند که اعتراضات هفته‌های گذشته زمینه‌ساز بروز چنین حوادثی در کشور شده است. محمدرضا عارف رئیس بنیاد امید ایرانیان در پیامی درباره حوادث اخیر کشور گفته: « وقوع حادثه تروریستی در شهرهای ایذه و اصفهان که منجر به شهادت جمعی از هموطنان‌مان شد نشان از این دارد جریان مرموزی می‌خواهد مطالبات مردم را که بعضا در قالب برخی تجمعات اعتراضی مطرح می‌شود به سمت و سوی انحرافی و رفتارهای خشن سوق دهد. به همین دلیل می‌طلبد مردم فهیم ایران به‌ویژه جوانان عزیز ضمن پیگیری مطالبات خود هوشیاری خود را در برابر این جریان مرموز و تحرکات ایذایی آنها حفظ کنند و نگذارند خشونت طلبان میدان دار شوند. امیدوارم رویکرد نهادهای مدافع امنیت کشور هم به جای محدویت برای گروه‌های مرجع پیشگیری از وقوع چنین حوادث تلخ باشد.»
علی لاریجانی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز در حساب کاربری خود در توییتر نوشت: «‌حوادث تاسف‌آور این روزها، در برخی شهرها به‌خصوص ‎ایذه بار دیگر نشان داد که این‌گونه جنایات در شرایطی رخ می‌دهند که زمینه‌های بهم ریختگی امنیتی در کشور به‌وجود آید. ‌جوانان عزیز توجه فرمایند که امروز اقداماتی که فضای آرامش را از کشور بگیرد، با هر زمینه‌ای که انجام شود، موجب سوءاستفاده بغض‌آلود بیگانگان می‌گردد و زیان آن نصیب ایران و ایرانیان می‌شود. ‌خیرخواهی و آینده‌نگری برای ‎اصلاح امور کشور به آرامش و ثبات نیاز دارد. امید است به عنایت الهی به زودی در کشورمان محقق گردد. ‌این‌جانب شهادت این عزیزان را به رهبر معظم انقلاب و ملت استوار و خانواده محترم آنان تسلیت عرض می‌کنم و لازم است مسئولین ذی‌ربط در برخورد با این جنایات، اقدامات سنجیده و به موقعی داشته باشند.»
از دولت مقامات مختلفی به خوزستان سفر کردند. محسن رضایی معاون اقتصادی رئیس جمهوری و همچنین محمد مخبر معاون اول رئیس جمهوری در خوزستان حاضر شدند. مخبر در سفر به ‎خوزستان در جلسه‌ای در حوزه مسائل کلان استان و پیگیری مصوبات سفر ریاست جمهوری شرکت کرد؛ وی در حاشیه این جلسه اظهار کرد: «حادثه‌ای که در ایذه رخ داد حادثه‌ای تروریستی بود که امیدواریم عوامل این اتفاق به زودی دستگیر شوند و برخورد قاطع با این افراد انجام پذیرد.»
معاون اول رئیس جمهور با قدردانی از بصیرت مردم خوزستان در خصوص جریانات اخیر، تصریح کرد: «خوزستان یکی از استان‌هایی است که در حوادث اخیر بهترین امتحان را داد، مردم خوزستان در دوران دفاع مقدس زندگی و فرزندان خود را تقدیم نظام کردند و امروز نیز از پایبندی و حمایت از نظام دست نخواهند کشید و به همین دلیل دشمن در این استان ناموفق بوده است.»
مخبر در ادامه با بیان اینکه خوزستان مشکلاتی دارد که هنوز مرتفع نشده است، گفت: «دولت مصمم است این مشکلات را حل کند و رئیس جمهور و دولت نیز نگاه ویژه‌ای نسبت به این استان دارد و آقای رئیسی تاکنون پنج بار به این استان سفر کرده‌اند که در سفر آخر هم نیز تاکیدات ویژه‌ای داشتند که با جدیت به مشکلات رسیدگی کنیم. استان خوزستان از اهمیت ویژه‌ای برای کشور برخوردار است و بیشتر مسئولان کشور بخشی از مقطع طلایی زندگی خود را در دوران دفاع مقدس در این استان بوده‌اند و علاقه خاصی به این سرزمین متبرک دارند.»
رضایی نیز دیروز در مراسم تشییع جنازه کشته‌شدگان حادثه ایذه اظهار کرد: «معترضان حق دارند حرف‌شان را در این کشور بزنند و این حق مردم است. اصلاً انقلاب آمده است تا صدای مردم به گوش دولت‌مردان برسد. همان‌طور که مردم در انتخابات مشارکت دارند در طرف دیگر هم اگر حرفی دارند، انقلاب به آنها گفته است به‌صورت مسالمت‌آمیز و قانونی حرف خود را به گوش دولت‌مردان برسانیدف اما دشمن پشت سر معترضان قرار گرفته است و در حادثه تروریستی ایذه از دو سمت به سوی یک میدان تیراندازی می‌کنند. در حال حاضر سه نفر بسیجی زخمی شده‌اند و در بیمارستان‌های اهواز تحت بررسی هستند. من به دوستان می‌گویم چرا این فیلم‌ها را پخش نمی‌کنید؟ و چرا موتورسوارهایی را که ۲۴ ساعت قبل به دوربین‌ها تیراندازی کردند و آنها را خاموش کردید نشان نمی‌دهید؟ که به من می‌گویند در حال شناسایی و دستگیری این عوامل هستیم. من به آنها گفتم اکنون مسئله فضای مجازی و جنگ در افکار عمومی یک جنگ بسیار مهم است و شما نباید که به خود اجازه دهید که اطلاعات این عوامل را به مردم ندهید. باید کارهای اطلاعاتی خود را انجام دهید اما به مردم هم بگویید موتورسوارانی ۲۴ ساعت قبل آمدند و دوربین‌ها را با تیراندازی کردن خاموش کردند و باتوجه به این که عکس آنها را دارید به مردم نشان دهید. موتورهای نیروی بسیجی را تکه تکه کردند و باید سه بسیجی که در این حادثه مجروح شده‌اند را نشان دهید تا مردم بدانند که چگونه بسیج، سپاه و ارتش در کنار مردم در خون خود می‌غلتند.»