غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


محمد سلامتی:

مطالبات نسل جدید به‌حق است

یک فعال سیاسی اصلاح‌طلب گفت: کسانی که در دایره قدرت قرار ندارند یعنی رقیب حاکمیت هستند، نمی‌توانند پیشنهاد گفت‌وگو را مطرح کنند بلکه این حاکمیت است که باید درخواست گفت‌وگو را بیان کند.
محمد سلامتی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب درباره مفهوم و ضرورت‌های گفت وگو اظهار کرد: وقتی کشور در حالت عادی به سر می‌برد، طبیعی است جناحی که قدرت را در اختیار دارد بر طبق دیدگاه و برنامه خود عمل کند و نیازی ندارد که از رقیب یا کسان دیگری نظر یا مشورت بخواهد چرا که در این‌گونه از مواقع مشورت گرفتن باعث تداخل دیدگاه‌ها می‌شود و کار را معمولاً با مشکل روبه‌رو می‌کند؛ اما در حالت غیر عادی و بحرانی مساله فرق می‌کند. وقتی مشکلات مملکتی متعدد شود و مردم را به طور کل ناراضی کند، با شرایط عادی تفاوت دارد.
به گزارش شفقنا، سلامتی اظهارکرد: در حال حاضر با مشکلات متعددی مانند فشارهای سیاسی فوق‌العاده از خارج از کشور، فشارهای اقتصادی کم‌سابقه از خارج کشور و حتی فشارهای فرهنگی که برای اولین بار از خارج از کشور به وجود آمده روبرو هستیم، در داخل کشور نیز مشکلات اقتصادی و سیاسی فراوانی داریم که حل این مسایل و مشکلات توسط یک جناح امکان‌پذیر نیست و در واقع یک جناح نمی‌تواند بر همه این مشکلات فائق بیاید. از آنجا که مسایل امنیتی کشور و رضایت اکثریت مطرح است، عقل و منطق حکم می‌کند جناحی که حاکمیت را در اختیار دارد، وارد گفت‌وگو با رقیب خود شود. کسانی که در دایره قدرت قرار ندارند یعنی رقیب حاکمیت هستند، نمی‌توانند پیشنهاد گفت وگو را مطرح کنند بلکه این حاکمیت است که باید درخواست گفت‌وگو را بیان کند تا تمام نیروهایی که می‌توانند به مملکت خدمت کنند درباره حل مسایل مختلف نظر دهند و هر کمکی از دست‌شان بر می‌آید، انجام دهند.
سلامتی افزود: این هنر مدیریت کلان است؛ هنر مدیریت کلان کشور در این است که وقتی مشکلات زیاد می‌شود، رقیب را نیز در تصمیم‌گیری‌ها، برنامه‌ریزی‌ها و حل بحران‌های مختلف مشارکت ‌دهد. در حال حاضر گفت‌وگو یک مساله‌ ضروری است و کسانی که در قدرت هستند باید با احزاب و گروه‌ها و شخصیت‌های مختلف رقیب وارد گفت وگو شوند و از آنها برای حل مسایل مختلف به وجود آمده کمک بخواهند، اگر این اتفاق نیفتد وضعیت پیچیده‌تر می‌شود؛ شاید به صورت مقطعی برخی از مسایل حل شود، ولی در میان مدت یک راه حل اصولی را شاهد نخواهیم بود. هم جناحی که قدرت را در دست دارد و هم جناح مقابل (اصلاح‌طلبان) همه می‌خواهد مسایل ممکلت حاد نشده و حل شود، بنابراین اگر به این امر معتقد باشیم افرادی که در قدرت هستند باید قدم جلو بگذارند و تقاضا کنند که با احزاب و تشکل‌ها و شخیصتی‌های جناح مقابل یعنی اصلاح‌طلبان وارد گفت‌وگویی شوند که این گفتوگو به حل مسایل و مشکلات منجر شود.