غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


در نشست خبری سازمان مدیریت پسماند استان البرز صورت گرفت

شرح فعالیت سازمان مدیریت پسماند استان البرز در سال گذشته

در نشست خبری که در سازمان پسماند واقع در حلقه دره برگزار شد فعالیت یکسال گذشته سازمان پسماند شرح داده شد . در گفت‌وگو با رئیس سازمان مدیریت پسماند ، خسروی: از چند سال پیش که دو سازمان مدیریت پسماند و ماشین آلات ادغام شده اند حجم کار زیادی به این سازمان تحمیل شده است و این مسئله باعث به چالش کشیده شدن این سازمان شده است .در بحث ماشین‌آلات ابتدا که شروع به کار کردیم نقایص زیادی وجود داشت .
از ۱۹ ماشین بابکت فقط دو الی سه تا از آنها مورد استفاده بودند ،از ۵ تا لودر ۲ لودر موتورش سوخته بود و مشکلات زیادی برای ماشین آلات وجود داشت که با توجه به بالا رفتن ارز امکان خرید ماشین آلات نیز برای ما وجود ندارد .در حال حاضر به تعمیر این ماشین آلات پرداختیم تا بتوانیم مجدد از آنها بهره برداری کنیم .
خسروی ادامه داد به سازمان پسماند فقط 5 میلیارد بودجه تعلق گرفته بود که ما با مطرح کردن این مسئله در شورای اسلامی کرج موفق به افزایش این بودجه به ۱۲ میلیارد تومان شدیم و در نتیجه این افزایش بودجه ما توانستیم بسیاری از اهداف خود را در سازمان مرتفع سازیم .همچنین توانستیم ماشین آلات مهم و جدید خریداری کنیم تا در بخش خدمات شهری توانمند تر عمل کنیم . وی با اشاره به موضوع مشکل حمل زباله در سال گذشته در مناطقي مثل حصارک و خلج آباد ،همچنین مشکلات حادی که این مسئله در بستر شهری به وجود آورده بود سخن گفت و ادامه داد در حال حاضر با خریداری ماشین آلات حمل زباله توانستیم در این موضوع موفق تر عمل کنیم . وی خاطرنشان کرد، تکمیل کردن پروژه زیرگذر ماهان که به صورت نیمه تمام باقی مانده بود یکی دیگر از پروژه های مهمی بود که سازمان پسماند به آن پرداخت .ما توانستیم با استفاده از ماشین آلات و ماشین های حفاری بالغ بر ۵ تا ۶ هزار سرویس خاک از این مکان تخلیه کنیم .و همچنین با کمک سازمان عمران و ماشین آلاتی که در اختیار داشتیم زیرسازی و رو سازی این پروژه را به تکمیل برسانیم  و در این بین، به پروژه زیرگذر شیخ آباد در بحث زیرسازی و روسازی نیز کمک کردیم .خسروی اضافه کرد ، در امسال ما توانستیم در بخش دپوی های موقت داخل شهری کرج که سال ها به همان شکل باقی مانده بود و مصائب و مشکلات بسیاری را برای شهروندان به وجود آورده بود تخلیه کنیم که در این دپو ها بالغ بر ۵ تا ۶ هزار سرویس خاک و نخاله وجود داشت که با تخلیه این دپو ها توانستیم از این مکان ها بهره برداری کنیم و برخی از آن ها تبدیل به زمین بازی شدند .به خصوص با تخلیه دپو منطقه ۷ و ۵ .
بحث دپوی منطقه ۵ که واقع شده در بلوار سرداران کرج می باشد مشکلات عدیدی همچون مشکلات زیست محیطی برای ساکنان این منطقه به وجود آورده و همچنین آتش سوزی های زیادی نیز در این دپو رخداده است ،که با تخلیه بالغ بر ۱۵۰۰ سرویس خاک و نخاله بسیاری از مشکلات این منطقه بهبود یافت . در منطقه ۱ واقع در اسلام آباد نیز توانستیم در حدود ۵۰۰ تا ۶۰۰ سرویس خاک و نخاله تخلیه کنیم و در حال حاضر بر روی منطقه ۹ که در کنار ایستگاه محمدشهر واقع شده در حال فعالیت هستیم .تا به امروز با توجه به فعالیت ها و خریداری ماشین آلات مورد نیاز در حدود ۱۰ میلیارد از بودجه سازمان پسماند را مورد استفاده و بهره برداری قرار دادیم. او با اشاره به اینکه در سال ۹۲ شهرداری سازمان پسماند را اداره می‌کرد ماشین های ایسوزو خریداری شده بود که متاسفانه غیر قابل بهره برداری بودن و در حال حاضر در حال رسیدگی به این ماشین ها هستیم و تلاش می‌کنیم تا بتوانیم مشکل کمبود بالابر را که سال هاست شهر کرج با آن دست و پنجه نرم می‌کند با تغییر کاربری این ماشین های ایسوزو به بالابر ، به بهترین شکل حل کنیم .
خسروی با تاکید به اهمیت مسئله وجود شیرآبه زباله ها و مشکلاتی که می‌تواند به وجود بیاورد که در سال های گذشته باعث نگرانی و حتی تهدید فضای شهر کرج شده بود گفت سعی کردیم در مرکز دفن زباله ها لاگن هایی به وجود بیاوریم تا بتوانیم این شیرآبه ها را مدیریت کنیم . کمبود لاگن ها در سال های گذشته در زمان بارندگی باعث پر شدن سطح لاگن ها میشد و احتمال شکسته شدن دیواره های این سد و جاری شدن آب شیرآبه ها مخصوصا در مناطقی مثل شهر کرج و ماهدشت وجود داشت که در حال حاضر با افرایش این لاگن ها تا حدودی توانستیم این بحران را کم کنیم .
رئیس سازمان مدیریت پسماند با انتقاد به برخی از پیمانکاران که در سال های گذشته به تعهدات خود به خوبی عمل نکردند و مشکلات عدیدی را برای کارخانه کمپوست به وجود آوردند گفت این پرونده پیگیری شد و ما با دوندگی بسیار توانستیم با فسخ قرارداد هایی که باعث بسته شدن کارخانه کمپوست در طول هشت تا ده ماه شده بود دوباره این کارخانه را راه اندازی کنیم تا بتوانیم از آن بهره برداری کنیم .خسروی ادامه داد در طرحی که در شورا مطرح شد قرار بود شیرآبه را تصفیه کنیم اما با توجه به اینکه مشخص نبود در پایان کار این آب تصفیه شده قابل استفاده است یا خیر ما از راه حل دیگری برای تبخیر این شیرآبه ها استفاده کردیم که تا به امروز توانستیم به موفقیت های زیادی برسیم و بسیاری از این شیرآبه ها را تبخیر کنیم .
عملکرد این طرح به صورت اسپری کردن شیرآبه ها بر روی محل دفن زباله ها و خود زباله ها می باشد که این روش سوخت ساز شیرآبه و زباله را سریعتر می‌سازد و هر دو زودتر دفع و تبخیر می‌شوند ما با استفاده از این روش توانستیم بسیاری از اهداف سازمان مدیریت پسماند را مرتفع سازیم .خسروی اضافه کرد در روش از بین بردن شیرآبه ها هیچگونه مواد سمی استفاده نشده و این روش به صورت طبیعی شیرآبه ها را دفع می‌کند و همچنین با تبخیر کردن مقدار بسیار زیادی از شیرآبه ها توانستیم مشکل بو در مناطقي مثل فرودگاه پیام ، شهرک ابریشم و بخش هایی از کیانمهر را تا حدودی حل کنیم.
خسروی از برنامه سال آینده سازمان مدیریت پسماند به این شکل خبر داد که با توجه به بودجه ای که قرار است مورد اختیار این سازمان قرار گیرد کارخانه کمپوست را بازسازی خواهیم کرد و همچنین منطقه حلقه دره و جاده های حلقه دره را سر و سامان خواهیم داد و قرار است محل استراحتگاه برای رانندگان حمل زباله ایجاد شود . 
خسروی در خصوص احتمال استفاده از روش دفع زباله ها با استفاده از زباله سوز ها بیان داشت که این روش نیازمند مبلغ هنگفتی میباشد که از توان استان البرز و مدیریت شهری خارج است ، زباله سوز در حدود ۳ هزار میلیارد هزینه دارد که البته در این رابطه بحث های زیادی صورت گرفته که ما هنوز هم در حال پیگیری این مسئله هستیم ،او ادامه داد کشور هایی به سمت این روش می‌روند که هم دانش استفاده از زباله سوز ها را دارا باشند و هم فاقد زمین کافی برای دفع زباله ها باشند ، در حال حاضر استفاده از این روش خارج از دسترس استان البرز می باشد اما در حال پیگیری هستیم.  خسروی در پایان با ذکر این مسئله که سازمان پسماند مسئولیت تمام زباله های استان البرز اعم از همه شهر ها را بر عهده دارد گفت تمامی زباله های همه مناطق استان البرز در این مکان تخلیه می‌شود که مشکلاتی را برای ما به وجود آورده است که یکی از مشکلات مهم عدم پرداخت هزینه های تخلیه زباله ها از مناطق مختلف استان البرز میباشد ، تامین هزینه ها و پرداخت ها مشکلات عدیدی را برای سازمان به وجود آورده است که ما امیدواریم در آینده این مسائل حل بشود و شهر ها در بحث پرداخت به تعهدات خود عمل کنند تا بتوانیم به نحو احسن به وظایف خود عمل کنیم.
در ادامه نشست خبری گفتگویی با آقای علیرضا خرمنی معاون فنی و اجرایی سازمان مدیریت پسماند داشتیم او با اشاره به اینکه بحث مدیریت پسماند نه تنها در استان البرز بلکه در تمام دنیا بحث حفظ محیط زیست میباشد گفت این مسئله از اهمیت بالایی برخوردار است ،بحث امنیت محیط زیست حق اوليه تمامی شهروندان میباشد .در ادامه آقای خرمنی با اشاره به اینکه بودجه ای برای سازمان مدیریت شهری و سازمان پسماند که زیرمجموعه شهرداری محسوب می‌شود از سمت دولت تامین نمی‌شود ما باید با استفاده از هزینه هایی که خودمان از طریق مالیات ها و در آمد هایی که بدست می‌آوریم را صرف فعالیت های سازمان کنیم و تا حد توان توانستیم عملکرد خوبی را ارائه دهیم .
معاون فنی و اجرایی سازمان پسماند خاطرنشان کرد یکی از مشکلات مهمی که این سازمان با آن روبرو میباشد بحث فاقد وجود پیمانکاران متعهد و قوی در این زمینه میباشد ،ما باید با فرهنگ سازی در این بخش و جذب نیروهای تحصیل کرده و پرورش یافته در این بحث مهم بتوانیم فعالیت های خود را ارتقا دهیم .
در ادامه وی توضیح داد یکی از برنامه های مهمی که در سال های اخیر داشتیم بحث جمع آوری سطل های زباله از سطح شهر بود که متاسفانه با عدم اطلاع رسانی مناسب به مردم از سیاست این پروژه با انتقاد های فراوانی روبرو شد که متاسفانه این عدم آگاهی کافی باعث شکست این پروژه شد .
وی با توضیح سیاست پشت این پروژه ادامه داد جمع آوری سطل زباله ها از سطح شهر به دلیل احترام به حقوق شهروندی و همچنین نبودن زباله ها در سطح شهر که باعث نابسامان دیده شدن فضا میشد میکوشیدیم تا بتوانیم شهروندان را متقاعد کنیم که فقط در ساعات خاصی از شبانه روز زباله های خود را در بیرون قرار دهند تا بتوانیم به سرعت این زباله ها را از سطح شهر خارج کنیم تا بودجه ای را که صرف نیروهای انسانی زیادی در بحث جمع آوری زباله میشد را صرف بخش مهمتری از خدمات شهری این سازمان کنیم و همچنین بتوانیم عملکرد بهتری را از خود ارائه دهیم ،اما متاسفانه این پروژه با عدم آگاهی عمومی با شکست روبرو شد .
خرمنی با تاکید بر اینکه ما باید با تربیت نیروهای جوان و تحصیل کرده در این زمینه بتوانیم در آینده از پس مشکلات این بحث مهم شهری بربیاییم. 
او با توضیح اینکه بحث مدیریت پسماند ۷ مرحله میباشد گفت اگر بتوانیم با استفاده از دانش کافی که از طریق سرمایه های انسانی که جذب می‌کنیم در همه این مراحل موفق عمل کنیم بسیاری از مشکلات در آینده حل خواهد شد .
خرمنی در پاسخ به این مسئله که دفع زباله ها از طریق زباله سوز هزینه بسیار زیادی دارد توضیح داد که این هزینه توجیح اقتصادی برای استان البرز ندارد و همچنین این روش نیازمند دانش خاص میباشد و در نتیجه ما نمی‌توانیم این ریسک بزرگ که هزینه بالایی دارد را انجام دهیم تا اگر این پروژه با شکست روبرو شد زیر سئوال برویم و ما سعی داریم با کاهش هزینه از روش دیگری استفاده کنیم تا هم در هزینه ها صرفه جویی کنیم و هم بتوانیم موفق تر عمل کنیم.
معاون سازمان پسماند در رابطه با این مسئله که در حال حاضر با تخلیه شدن تمامی زباله های در این منطقه با مشکلاتی روبرو هستیم و او در ادامه اضافه کرد  یکی از دغدغه های ما بحث افزایش زباله های بیمارستانی میباشد که در حال حاضر روزانه بالغ بر ۲ هزار سرویس به ما تحویل داده می‌شود و در بخش نخاله های ساختمانی نیز با چالش جمع آوری روبرو هستیم که سعی در حل این چالش ها داریم .
 خرمنی در پایان با اشاره به اهمیت وجود پیمانکاران متعهد گفت امیدواریم که در آینده بتوانیم از پیمانکارانی استفاده کنیم که ما را با چالش های جدید رو به رو نسازند  و بتوانیم بهترین عملکرد خود را در بحث مدیریت سازمان پسماند استان البرز داشته باشیم . در اخراین جلسه  به بررسی محل دفن زباله ها پرداخته شد. در این محل شاهد لاگن های شیرآبه ها هستیم که در سال های گذشته تعداد این لاگن ها کمتر بود اما در حال حاضر تعداد آن ها افزایش یافته و همچنین مقدار زیادی از حجم شیرآبه های حاصل از زباله ها نیز کاهش یافته است . و در پایان وی با ذکر اینکه امیدوار است شهروندان محترم با رعایت مسئله کاهش تولید زباله ها و انجام فرهنگ سازی های مربوطه در بین شهروندان برای بهبود فضای شهری کوشا باشند و در نتیجه با کاهش زباله ها ، ما می‌توانیم بحث تولید شیرآبه ها را نیز بهتر مدیریت کنیم چون این مسئله تهدیدی برای فضای شهری استان البرز میباشد .