غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


رئیس مجلس یک روز پس از جلسه سران‌قوا از لزوم «حکمرانی نو» خبر داد

وعده اصلاحات پس از آرامش فضا

همدلی| زمزمه‌هایی که چندی پیش در شبکه‌های  اجتماعی مبنی بر تغییرات سیاسی مطرح بود حالا به طور رسمی‌از زبان مقامات ارشد بیان می‌شود. چندی است که برخی از کاربران در شبکه‌های  اجتماعی خبر می‌دهند که مقامات ارشد نظام تصمیم دارند تا اصلاحاتی اساسی در شیوه حکومت‌داری در حوزه‌های  مختلف اعمال کنند. اما درباره جزییات این تغییرات تاکنون مطلب خاصی منتشر نشده‌است. این موضوع حالا به طور رسمی ‌از سوی سران قوا مطرح می‌شود. محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی ‌دیروز برای بار دوم آن را مطرح کرد و رسما گفت که بعد از آرام شدن فضا این تغییرات شروع می‌شود. قالیباف از این تغییرات با عنوان «حکم‌رانی نو» یاد کرد. 
 قالیباف و تعبیر حکم‌رانی نو
چندی پیش محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی‌در صحن علنی با اشاره به اعتراضات سراسری هفته‌های  اخیر اظهار کرد: «با توجه به تشخیص و تدبیر دقیق مردم شریف و هوشیار ایران در همراهی نکردن با اعتراضات خشونت‌طلبانه مشخص است که این اغتشاشات رو ‌به‌ خاموشی می‌رود و به پایان می‌رسد، اما باید در نظر داشت که پس از برقراری امنیت و آرامش سراسری در کشور نباید تدبیر و هوشمندی مردم در همراهی نکردن با خشونت‌طلبی و اغتشاشات را بهانه‌ای برای پرهیز در تغییر رویه‌ها قرار داد. در آن زمان نوبت مسئولان کشور است که پاسخ بصیرت مردم را با اقدامات لازم در کارآمدسازی و برطرف کردن نقاط ضعف در حوزه‌های حکمرانی اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و حکمرانی سیاسی بدهند.»
روز گذشته یک بار دیگر قالیباف در نطق پیش از دستور خود به موضوع اعتراضات هفته‌های  اخیر در کشور پرداخت و گفت: «حوادث و اتفاقات اخیر پیامی ‌روشن به همراه داشت و بار دیگر نشان داد که گردانندگان اصلی اغتشاشات یعنی سیا، موساد و گروهک‌های پیرو آن‌ها، دنبال به نتیجه رسیدن مطالباتِ معترضین نیستند بلکه آنها با تبدیلِ اعتراض به اغتشاش و تبدیل اغتشاش به جنایت، داعش‌سازیِ نوینی را در دستور کار خود قرار داده‌اند. به این افراد توصیه می‌کنم به جای اینکه گوش خود را فقط به رسانه‌های لندن‌نشین بدهند کمی ‌هم اخبارِ این جنایات را بشنوند تا واقعیت را ببینند. ببینید که این داعشی‌های نوین مانند داعشی‌های سوریه و عراق بدون هیچ دلیلی مردم بی‌گناه را شکنجه می‌کنند و به قتل می‌رساندند و مثل آن‌ها با افتخار، فیلم جنایتشان را منتشر و روی آن تبلیغات می‌کنند. این‌ها اگر بتوانند به هیچ‌کس رحم نمی‌کنند، همانطوری که در فضای مجازی چنان خفقانی ایجاد کردند که هرکس غیر از خواسته آن‌ها عمل می‌کرد با بدترین اهانت‌ها مواجه می‌شد.»
 وی بیان کرد: «آن‌ها با این بهانه که نیروهای امنیتی، معترضین را می‌کشند سعی در توجیه جنایات خود دارند این در حالی است که نیروهای حافظ امنیت فقط مجهز به سلاح‌های ویژه مبارزه با اغتشاشات هستند. شهادت نیروهای پلیس و سایر نیروهای امنیتی در این مدت هم، دلیل این ادعا است. این نیروها جان خود را در مقابل این جنایتکاران سپر می‌کنند اما از سلاح گرم استفاده نمی‌کنند تا مردم در این میان آسیبی نبینند. ندیدن این واقعیت‌ها بلایی بدتر از داعش بر سر مردم خواهد آورد.»
رئیس دستگاه قانونگذاری کشور عنوان کرد: «همین جا ضروری است سخنی نیز با مسئولین امنیتی و رسانه ای مطرح کنم. مردم امروز از مسئولان، امنیت می‌خواهند و برای امنیت در جنگ ترکیبی نیازمند اقتدارِ هوشمند در میدان و بازنمایی کاملِ واقعیت، در افکارعمومی‌هستیم تا هم بهانه‌ای به دشمن برای داعش‌سازی داده نشود و هم کسی جرات رفتار داعشی نداشته باشد و معترضین نیز از اسارتِ فکری رسانه‌های داعش ساز آزاد شوند. همان‌طور که رهبرمعظم انقلاب هم فرمودند، ما درگیر یک جنگ ترکیبی هستیم و دفاع در جنگ ترکیبی، پاسخی از جنس خودش را می‌طلبد. تجربه‌های گذشته به اندازه کافی بوده است که هرچه زودتر دستگاه‌های مسئول، خود را برای یک دفاعِ ترکیبی در برابرِ جنگِ ترکیبی، بیشتر از قبل آماده کنند.»
هرچند قالیباف هم مانند بسیاری از مسئولان کشور ریشه اصلی این اعتراضات را نه در نارضایتی‌های مردمی‌ بلکه در تحریکات خارجی دانست اما او دیروز دوباره به مسئله تغییر رفتار مسئولان به شکل روشنی اشاره کرد. او حتی این بار ادبیات جدیدی را به کار برد و در پایان نطق خود اظهار کرد: «در پایان ابراز امیدواری می‌کنم که هرچه زودتر امنیت در کشور به‌صورت کامل تثبیت شود تا تغییراتِ مشروع و لازم به سمت حکمرانی نو در عرصه‌های  اقتصادی، اجتماعی و سیاسی در چارچوب نظامِ سیاسی جمهوری اسلامی‌آغاز شود.»
این موضوع را هم برخی دیگر از نمایندگان به صورت رسمی‌تأیید کرده‌اند. جلال رشیدی‌کوچی، نماینده مرودشت و عضو کمیسیون امور داخلی کشور با اشاره به ضرورت اصلاحات در کشور، گفت: «هم مجلس و هم دولت به دنبال اصلاحات در کشور هستند و ما در مجلس جلساتی را برای اصلاح برگزار کرده‌ایم. برخی از نمایندگان مجلس به صورت برنامه‌ریزی شده و هدفمند به دنبال ایجاد اصلاحاتی در کشور هستند و پیگیری می‌کنیم که چگونه اصلاحات را انجام دهیم.»
 اصلاحات پس از استقرار آرامش
به گزارش اعتمادآنلاین، این نماینده مجلس افزود: از سوی رئیس مجلس صحبت با برخی اقشار مانند دانش‌آموزان در حال انجام است. البته در برابر هر نوع تغییری قطعا مقاومت‌هایی هم وجود دارد. ما باید با منطق و تدبیر این کار را پیش ببریم. در راستای اصلاحات تعدادی از نمایندگان با رئیس مجلس در موضوعات مختلف جلساتی برگزار می‌کنند و در این جلسات مسوولان اجرایی و مسوولان تصمیم‌ساز هم حضور دارند. همه از حوادث اخیر در کشور ناراحت هستند، اما باید دید ریشه این اتفاقات چه بوده است؟ چیزی که ما به آن رسیدیم قبل از هر بحث فرهنگی، بحث اقتصادی و معیشتی بوده و باید برای حل مشکلات معیشتی قدم‌هایی را ‌برداریم.» 
رشیدی‌کوچی گفت: «بسیاری از خواسته‌های مردم معترض در حوزه معیشت، رفاه و امکانات اولیه به‌حق است. من با دانشجویان گفت‌وگو کردم و در بسیاری از موارد با آنها هم‌نظر بودم. تصمیم قوه عاقله نظام در ایجاد برخی اصلاحات است. اما فضا ملتهب است و ما منتظر هستیم که فضا آرام شود تا این اقدامات را انجام دهیم. برخی از اصلاحات لازم در کشور در مصاحبه‌ها گفته شده است. حتما ما در برخی از موارد ایراد داشتیم که امروز اوضاع به اینجا رسیده است. اینطور نیست که ما بدون ایراد کار کرده باشیم.»
 باهنر: قانون اساسی آیه قران نیست
از سوی دیگر روز گذشته محمدرضا باهنر عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز طی سخنانی گفت:«اصل 177 گفته هر 10 سال می‌تواند در قانون اساسی تجدید نظر شود و اصول قانون اساسی آیه قرآن نیست.» موضعی که می‌تواند متاثر از شرایط جدید باشد.
او که نشست «ضرورت‌های گفت‌وگوی ملی» در خبرگزاری شفقنا حضور یافته بود در این باره گفت:« خوب است رسانه های گروهی و مقامات روندهای اعتراضات را بررسی کنند.»
او با اشاره به ناآرامی‌‌های اخیر افزود:« این وضعیت بالاخره تمام می‌شود اما توصیه‌ای که به خودمان و مسوولین داریم این است؛ اگر این داستان جمع شود فکر نکنیم مساله تمام شده است بلکه مساله فقط آرام می‌شود و باید ریشه‌های آن حل شود و برای حل آن پیشنهاداتی داریم.»
وی افزود:« پنج ماه قبل شورای عالی انقلاب فرهنگی در مورد حجاب مصوبه جدی داشت که برخورد نباید خشن باشد»
باهنر ادامه داد:« واقعا باید مسیری برای اعتراضات واقعی مردم فراهم شود. 20 سال قبل مقام معظم رهبری بحث کرسی‌های آزاد اندیشی را مطرح کرد. در فضای سیاست باید فضا بازتر شود و رقبای خودمان را به رسمیت بشناسیم.