غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


پاسخ میراث فرهنگی به گزارش همدلی درباره جام جهانی قطر

پس از انتشار مطلبی با عنوان «سهم ایران از همکاری در جام جهانی رویا بود/ کیش؛ مات و مانده از جشنِ جام جهانی» در صفحه آخر روزنامه همدلی مورخ 24/07/1401، اداره کل روابط عمومی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی جوابیه ای به شرح زیر ارسال کرد که در ادامه منتشر می شود:
1-وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به عنوان متولی حوزه گردشگری در مواجهه با رویداد جام جهانی فوتبال 2022 قطر از سال 1399 برنامه‌ریزی‌های لازم را به منظور جذب گردش‌گر خارجی در دستور کار خود قرار داد. به همین منظور کارگروهی با مشارکت 14 نهاد فرابخشی و با تعریف دو هدف مشخص شامل جذب احتمالی تماشاگران و معرفی ظرفیت‌های ایران تشکیل و کار خود را آغاز کرد.
2- به منظور پیشبرد اهداف وزارت در خصوص این رویداد جهانی، یعنی جذب احتمالی گردش‌گری، نیاز به تکمیل زنجیره گردش‌گری و کسب مشارکت فرابخشی از همه نهادها، ارگان‌ها و فعالان بخش خصوصی بود که به نوعی در پیشبرد مقوله سفر تأثیرگذار بودند. از این رو بخش‌هایی از جمله وزارت امور خارجه، سازمان هواپیمایی کشور، سازمان بنادر و کشتیرانی و ... در کنار وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گرد هم جمع شدند تا هر یک وظیفه‌ای از جمله افزایش تعداد پروازها، لغو روادید، به‌کارگیری کشتی‌های کروز و ... را عهده دار شوند. با پیشرفت جلسات متوالی و ورود به سال 1400، موضوع بهره‌مندی جمهوری اسلامی ایران از رویداد جام جهانی قطر به صورت رسمی از سوی معاون اول رئیس جمهوری در دستور کار قرار گرفت و کارگروه ملی جام جهانی قطر 2022 تشکیل شد تا در ابعاد گسترده‌تری و با مشارکت سایر نهادها موضوع مورد نظر مورد پی‌گیری قرار گیرد.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬
3- تلاش وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و سایر دستگاه‌های مرتبط با موضوع گردشگری، با لغو ویزای ایران از مبدأ قطر هم‌زمان با جام‌جهانی، اختصاص یارانه سوخت به کشتی‌های کروزو و آماده‌سازی آنها برای بهره‌برداری و تأمین خطوط پروازی به ثمر نشست.
4- همچنین به موازات اقدامات انجام شده در راستای افزایش جذب گردش‌گر، تلاش‌های گسترده‌ای از سوی معاونت گردش‌گری برای معرفی ایران در رویداد جام جهانی 2022 قطر انجام شد. به همین منظور تولید محتوا و معرفی اقلام تبلیغاتی در درگاه مجازی www.visitiran2022.com مورد توجه قرار گرفت تا به عنوان مرجعی قابل اتکا و معتبر به‌کار گرفته شود.
5- با پی‌گیری‌های انجام‌شده، هم‌چنین در کشور قطر نیز زمینی به وسعت 200 متر برای وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در نظر گرفته شد که قرار است تا در ایام برگزاری این رویداد با حضور هنرمندان، فعالان گردش‌گری، راهنمایان و صنعت‌گران ظرفیت‌های متنوع کشورمان در سطحی شایسته به تصویر کشیده شود.
6- لازم به توضیح است اهم مطالب منتشر شده در آن روزنامه وزین مربوط به زیرساخت‌ها و اقدامات سازمان‌ مناطق آزاد و مشخصا سازمان کیش و قشم است که پاسخ‌گویی سازمان مربوطه به شفاف‌سازی اقدامات انجام شده کمک خواهد کرد.
7- گردش‌گری یک موضوع کاملا بین‌بخشی است و درعین حال به شدت متاثر از فضای عمومی یک کشور است و عوامل متعددی در ابعاد داخلی و خارجی بر آن تاثیر می‌گذارد. در این زمینه شرایط عمومی ایران و به‌ویژه تلاش دشمن برای افزایش ایران هراسی در بستر اتفاقات یک ماه و نیم اخیر را نباید نادیده گرفت. درواقع وزارت میراث فرهنگی، گردش‌گری و صنایع دستی، در حوزه وظایف، ظرفیت‌ها و مسوولیت‌های خود نهایت تلاش خود را می‌کند، اما بالطبع مجموعه عوامل، در حیطه کنترل ما نیست. فضای سنگین ایران‌هراسی و تلاش‌هایی که خارج از ایران با هزینه‌های بسیار و با استفاده از رسانه‌های مختلف ایجاد می‌شود، و درعین‌حال محدودیت‌ها و نابرابری ظرفیت‌های رسانه‌ای ما در برابر آنها، موضوعی بسیار تاثیرگذار بر نگرش و ذهنیت گردشگران خارجی است که اثرات منفی گسترده‌ای بر گردشگری ایران گذاشته است.
8- کشور قطر بنابر مقررات و تصمیماتی که فیفا اعمال کرده است مجبور به رعایت محدودیت‌های اقامتی است و در این زمینه هتل‌های امارات و عمان به عنوان پشتیبان درنظر گرفته شده است و تمام کسانی که دارای هایا کارت(hayyakard) قطر برای حضور در این کشور و بهره‌مندی از بازی‌ها هستند ملزم به رعایت‌ محدودیت‌های فیفا در بحث اقامت هستند. لذا عدم همکاری فیفا در کشورهای مجاز برای اقامت، موضوعی است که تا حد زیادی مانع انتخاب آزاد گردش‌گران شده و در کنار سایر عوامل یادشده در این زمینه موثر بوده است.
9-به رغم پیشنهاد و تاکید مکرر وزارت میراث فرهنگی، گردش‌گری و صنایع دستی برای لغو روادید کشورها، متاسفانه صرفا با رایگان شدن روادید موافقت شد، لذا ما برای تعداد محدودی از کشورها لغو روادید داشته‌ایم و در جام جهانی قطر از این امکان محروم شدیم. در این زمینه حتی تلاش پی‌گیرانه‌ای برای اقامت یک‌روزه گردش‌گران انجام دادیم، ولی همان‌طور که تاکید شد، موضوع جذب گردشگران یک پازل است که خانه‌های متعددی دارد و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بخش‌های مربوط به خود را انجام داده، اما تکمیل این پازل نیازمند همکاری گسترده بین‌بخشی است.