غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


پدافند غیرعامل هم مدعی واتس‌آپ و اینستاگرام شد

همدلی|  با شروع اعتراضات در شهرهای مختلف هم دسترسی مردم به اینترنت دچار مشکل شده و هم برخی از شبکه‌های اجتماعی مورد استقبال مردم فیلتر شده است. در آن اوایل برخی مدعی بودند با فروکش کردن اعتراضات فیلترینگ هم کاهش می‌یابد اما حالا مشخص شده که عزم برخی نهادها برای ادامه یافتن فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی مانند اینستاگرام و واتس آپ جدی است. موضوعی که از نظر کارشناسان مختلف می‌تواند هزینه‌های زیادی به مردم تحمیل کند. از جمله آن که طی سال‌های اخیر بسیاری از مردم کسب‌وکارهای کوچکی را در شبکه‌های اجتماعی راه‌اندازی کرده‌اند که با فیلتر شدن آن‌ها ضربه‌های سختی را متحمل شده‌اند.
پیش از رونق گرفتن اینستاگرام مردم در تلگرام کانال‌های مختلفی راه‌اندازی کرده بودند و از آن طریق کسب‌وکار خود را توسعه دادند، اما با فیتلر شدن این پیام‌رسان قدرتمند، کسب‌وکار مردم  در سایر شبکه‌ها بخصوص اینستاگرام رونق گرفت. حالا با فیلتر شدن اینستاگرام و محدود شدن دسترسی مردم به اینترنت نگرانی‌های جدی در سطح جامعه شکل گرفته است. هرچند که برخی ابراز امیدواری می‌کنند که ممکن است این فیتلرینگ پایان یابد، اما سخنان دیروز رئیس سازمان پدافند غیرعامل نشان داد که نمی‌توان خیلی به آن امیدوار بود. 
به گزارش خبرگزاری فارس،‌ سردار غلامرضا جلالی رئیس سازمان پدافند غیر‌عامل دیروز شنبه (30 مهر) در حاشیه پنجمین‌ همایش ملی پدافند شهری در جمع خبرنگاران در رابطه با فیلترینگ دو پلتفرم اینستاگرام و واتس‌اپ، گفت: «پلتفرم‌هایی که به عنوان شبکه اجتماعی مورد استفاده قرار می‌گیرد، معمولا باید در چارچوب قوانین و مقررات کشورها اقدامات خود را به انجام برسانند. موضوع اصلی و در اولویتی که باید همه بر آن متعهد باشند، حفظ امنیت برای مردم است.» 
رئیس سازمان پدافند غیر عامل تصریح کرد: «امنیت نقش زیرساختی برای همه حوزه‌ها دارد و در نبود امنیت، اقتصاد، فرهنگ، فضای سیاسی و اجتماعی هم خالی از معنا است‌. این دو پلتفرم در گذشته هم نشان داده‌اند که تابع قوانین جمهوری اسلامی نیستند و حاضر نشدند شرایطی را که وزارت ارتباطات برای آن‌ها تعریف کرده است را بپذیرند. در حوادث اخیر هم نقش فعال آنها دیده شده است.»
وی اظهار کرد: «این دوپلتفرم در حوادث اخیر، نوعی هماهنگی با دشمن در خارج از کشور و با منافقین و رژیم صهیونیستی داشتند و این اثبات شده است، بنابراین شورای امنیت کشور تصمیم گرفت که تا زمانی که امنیت کشور احساس کند که تضمینی ندارد؛ این پلتفرم‌ها را متوقف کند. از سوی دیگر  شورای عالی فضای مجازی مبتنی بر تامین‌نیازمندی‌های مردم برای توسعه و تقویت زیرساخت‌های داخلی اقداماتی در دست انجام دارد تا به اقتصاد مردم و مشاغلی که در آنجا است کمک کرده باشد. شاهد یک مهاجرت نرمی در شبکه‌های داخلی هستیم که توسط مردم به صورت ارادی انجام ‌می‌شود. تلاش زیادی شده است که مشاغل مستقر در این حوزه‌ها، جانمایی شود و ابزارهای کمکی برایش پیش‌بینی شود که مشاغل مردم آسیب نبیند.»
جلالی خاطر نشان کرد: «رفع فیلتر باید در شورای امنیت کشور جمع‌بندی شود. یکی از شروط این است که این دو پلتفرم باید در داخل ایران‌نماینده داشته باشند و مقررات و قوانین  کشور را انجام دهند و تشخیص اولیه شورای امنیت کشور بر این است که این دو پلتفرم‌ مُخل امنیت مردم هستند.»