ابداع روشی نوین برای چاپ بارکد روی مواد خوراکی
محققان روشی نوین برای فراهم کردن اطلاعات روی غذاهای چاپ سه بعدی هستند. در حقیقت آنها سعی دارند یک بارکد QR را در غذا چاپ کنند. انجام این کار روی طعم یا شکل ظاهری ماده غذایی تاثیری ندارد و نیازمند استفاده از هیچ برچسب خاصی نیست. فناوری مذکور به نام interiQr مشهور است که گروهی از محققان دانشگاه اوزاکا ژاپن آن را توسعه داده اند. محققان برای آزمایش فناوی مذکور بیسکوییت های را به طور سه بعدی چاپ کردند که نرم بودند و ظاهر آنها نرمال به نظر میرسید اما داخل آنها حفرههای خالی هوا وجود داشت. هرچند این الگوها را نمیتوان زیر نور معمولی دید اما هنگامی که از جلو به بیسکوییتها نگاه میشود، هالهای از پنجرهها روی آنها مشخص است. در مرحله بعد با کمک یک موبایل هوشمند میتوان کدها را خواهند و در نتیجه دادههای ذخیره شده در آنها آشکار میشود. البته فناوری مذکور را هم اکنون فقط میتواند در غذاهای چاپی نازک و نیمشفاف به کار برد. با این وجود محققان امیدوارند دستاوردشان به تولیدکنندگان، خردهفروشان و مشتریان گزینهای جایگزین برای روشهای پرهزینه با دورریز زیاد مانند برچسبهای کاغذی روی میوه یا برچسبهای RFID روی بستهبندی کالاها فراهم کند. علاوه برآن اگر اطلاعاتی مانند مواد تشکیل دهنده یا محتوای مغذی را بتوان با کمک خود غذا به مخاطب نشان داد، بستهبندی کالا برای نشان دادن همان دادهها به کاربر جمع و جورتر میشود. «کوسوکه ساتو» مولف ارشد این پژوهش میگوید: روش چاپ سهبعدی ما نمونه ایدهالی از دگرگونی دیجیتال مواد غذایی است. ما امیدواریم در آینده این امر قابلیت ردیابی و ایمنی غذا را بهبود دهد. همچنین میتوان از این فناوری برای بهبود تجربیات استفاده از واقعیت افزوده در صنعت مواد غذایی نیز استفاده کرد.