غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


به منظور رایزنی در مورد دلایل حمله ایران به کردستان عراق؛

هیاتی عراقی به ایران می‌آید

همدلی|  موازی با اقدام نمایندگی دائم ایران در سازمان ملل متحد در نیویورک در ارائه نامه‌ای به رئیس دوره‌ای شورای امنیت سازمان ملل، در جهت روشن کردن دلایل و انگیزه‌های اقدام نظامی اخیر ایران در عراق، وزیر خارجه عراق نیز اعلام کرد که هیاتی از این کشور به ریاست مشاور امنیت ملی به ایران سفر خواهد کرد تا درخصوص حملات ایران به برخی مواضع در اقلیم کردستان عراق رایزنی کنند.این در حالی است که نمایندگی ایران در سازمان ملل در نامه‌ای به رئیس شورای امنیت سازمان ملل نوشت: « با توجه به اقدامات مخرب و آشوب‌زای گروهک‌های تروریستی علیه مردم و امنیت ملی ایران و بی‌توجهی به هشدارها و اعتراضات مکرر در این رابطه، کشورمان انتخابی جز اعمال حق خود و پاسخ متناسب به حملات تروریستی نداشت.» در این نامه، با یادآوری اقدامات گروهک‌های تروریستی مستقر در شمال عراق، دلایل و انگیزه‌های اقدام نظامی علیه این گروهک‌ها را تشریح شده است.ایران در این نامه خاطرنشان کرد: «جمهوری اسلامی ایران یکی از قربانیان اصلی تروریسم در طول بیش از چهار دهه بوده است. گروهک‌های جدائی طلب و تروریست از قبیل گروهک حزب دموکراتیک کردستان ،گروهک‌های کومله، پژاک و پاک در منطقه اقلیم شمال عراق حضور دارند و از خاک عراق برای حملات تروریستی و مسلحانه علیه شهروندان و زیرساخت‌های اساسی ایران استفاده می‌کنند. این گروهک‌های مسلح که به عنوان گروه‌های تروریستی در چارچوب قوانین ایران شناخته شده‌اند، چندین کمپ آموزش تروریسم در خاک عراق و در منطقه اقلیم شمال این کشور برای به کارگیری، آموزش، تحریک، طرح‌ریزی ،سازماندهی، حمایت و انجام اقدامات تروریستی و همچنین عملیات خرابکاری در داخل خاک ایران فعال هستند.»در بخش دیگری از این نامه آمده است: «صرفا از سال 2016 تاکنون، این گروهک‌ها 49 حمله تروریستی در داخل و نزدیک مرزهای ایران انجام داده‌اند که در نتیجه 24 نفر شهید و 32 نفر زخمی شده‌اند. بر اساس اطلاعات موثق، همه این حملات تروریستی برنامه‌ریزی شده،سازماندهی شده و اجرا شده از اقلیم شمال عراق بوده‌اند. گروهک‌های تروریستی فوق‌الذکر با هدف سوء استفاده از تجمع مسالمت آمیز مردم در برخی شهرهای ایران، در جهت اهداف جنایتکارانه ترویستی خود، اقدام به تحریک، تسلیح و تجهیز تعدادی از گروهک‌های مرتبط تروریستی با سلاح‌های سبک کرده و با ورود به خاک ایران باعث آشوب، صدمه به اموال عمومی و خصوصی، بانک‌ها، آمبولانس‌ها و مقرهای پلیس شده که منجر به شهادت چندین نفر از ماموران انتظامی گردیده است . علاوه براین، یکی از جدی‌ترین توطئه‌های خراب‌کاری‌های تروریستی علیه تاسیسات هسته‌ای صلح‌آمیز ایران کشف و خنثی گردیده است. این خرابکاری توسط گروهک تروریستی کومله برنامه‌ریزی شده بود.»
نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران همچنین در این نامه تاکید کرده است: «با توجه به تهدیدات ترویستی جاری، وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران اعتراض قوی خود را در چندین نوبت با ارسال یادداشت رسمی دیپلماتیک به وزارت امور خارجه عراق در خصوص تداوم وجود گروهک‌های تروریستی، کمپ‌های آموزشی آنها و حرکت آزاد انها و اقدامات مخرب آنها در داخل خاک عراق اعلام کرده است. در  زمان برگزاری جلسه کمیته مشترک امنیتی بین دو کشور ،مقامات ذیربط در جمهوری اسلامی ایران ، مدارک غیرقابل انکاری را به عنوان اطلاعات قابل اتکا به مقامات حکومت جمهوری عراق و مقامات اقلیم کردستان عراق  ارائه کرد. همچنین از این مقامات خواسته شد که اقدامات ضروری را براساس تعهدات عراق در چارچوب حقوق بین‌الملل، اصول روابط دوستانه و حسن همجواری و قانون اساسی عراق بعمل آورد. این اقدامات ضروری شامل کنترل، خلع سلاح، خودداری از پناه دادن تروریست‌ها و گروه‌های مسلح، کمپ‌های آموزشی آنها واقدامات‌شان تهدید جدی علیه امنیت ملی، حاکمیت و تمامیت ارضی است.»
نمایندگی دائم ایران همچنین در این نامه، تعهد جمهوری اسلامی ایران حاکمیت، استقلال، اتحاد و تمامیت ارضی عراق را مورد تاکید قرار داد و از دولت جمهوری عراق خواست تا به عنوان عضو مسئول سازمان ملل بر پایه تعهدات بین‌المللی ،کنترل خود را بر کل سرزمین عراق در داخل مرزهای شناخته شده بین‌المللی گسترش دهد و از پناه گرفتن گروه‌های مسلح و تروریست که برنامه اقدامات تروریستی جنایتکارانه را دارند علیه شهروندان، امنیت ملی حاکمیت و تمامیت ارضی ایران جلوگیری کند.
با این وجود، وزیر خارجه عراق اعلام کرده است که هیاتی از این کشور به ریاست مشاور امنیت ملی به ایران سفر خواهد کرد و درخصوص حملات اخیر ایران به اقلیم کردستان عراق رایزنی خواهد کرد. به گزارش ایسنا، برخی نمایندگان عراقی به تازگی، نشستی مشترک با فواد حسین، وزیر خارجه این کشور درخصوص حملات اخیر ایران به مواضع تروریست ها در اقلیم کردستان عراق برگزار کردند.به نقل از بخش اطلاع‌رسانی پارلمان عراق، فواد حسین در این جلسه به اقدامات وزارت خارجه در واکنش به اقدامات ایران پرداخت و گفت که این وزارت در ابتدا سفیر ایران را احضار کرد و یادداشت اعتراضی شدیدالحنی داد، بعد از آن در مقر وزارت خارجه عراق دیداری با یک هیات ایرانی انجام شد و درمورد چگونگی ایجاد راه حل برای پایان دادن به نقض حاکمیت عراق رایزنی شد. او تاکید کرد که قرار شد یک هیاتی عراقی به ریاست قاسم الاعرجی، مشاور امنیت ملی این کشور به ایران برود تا مباحثات در این خصوص ادامه داشته باشد. فواد حسین همچنین گفت که بغداد یادداشت اعتراضی به سازمان ملل فرستاده است و خواستار توقف حملات ایران و ترکیه به عراق شده است.بر اساس این گزارش، کمیسیون روابط خارجی پارلمان عراق به ریاست محسن المندلاوی، معاون اول رئیس پارلمان، هفته گذته نشستی را با فواد حسین، وزیر خارجه این کشور برگزار کرد و حملات اخیر به مواضع تروریست‌ها در اقلیم کردستان را بررسی کردند. همچنین کمیته روابط خارجی پارلمان عراق نیز اعلام کرده بود که فواد حسین، وزیر خارجه این کشور به منظور بررسی حملات اخیر ایران به مواضع تروریست ها در اقلیم کردستان عراق و همچنین حملات ترکیه به این منطقه هفته آینده به پارلمان می رود.بخش اطلاع‌رسانی پارلمان عراق اعلام کرد که کمیته روابط خارجی پارلمان عراق به ریاست عامر الفائز نشستی در این خصوص برگزار کرد و اعضای این کمیته تصمیم گرفتند که وزیر خارجه این کشور هفته آینده برای بررسی این حملات در پارلمان حاضر شود. محمد الحلبوسی، رئیس پارلمان عراق در جلسه اخیر این پارلمان دستور داده بود که کمیسیون‌های امنیت و دفاع و روابط خارجی، یک کمیته مشترک در راستای بررسی حملات اخیر ایران به مواضع تروریست‌ها در شمال عراق تشکیل دهند. به گزارش ایسنا، جلسه پارلمان عراق روز شنبه به ریاست محمد الحلبوسی، رئیس این پارلمان و حضور ۱۹۸ نماینده برگزار شد. در این جلسه مساله حملات اخیر ایران به مواضع تروریست ها در اقلیم کردستان عراق مورد بررسی قرار گرفت.