غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


محصولات پروتئینی در میان شلوغی‌های اخیر بی سروصدا افزایش قیمت را تجربه می‌کنند

گرانی چراغ‌خاموش مرغ

همدلی|  در میان شلوغی‌های اخیر، بحث معیشت حسابی در سایه قرار گرفته و قیمت کالاهای اساسی چراغ‌خاموش در حال افزایش است. در حالی رئیس اتحادیه مرغ‌ تخم‌گذار تهران می‌گوید مرغداران در ضرر و زیان هستند و قیمت تخم مرغ باید اصلاح شود. 
بر اساس گزارش‌های میدانی قیمت هر کیلو مرغ در بازار به 68 هزار تومان رسیده و یک شانه‌ تخم‌مرغ 30 عددی هم به 85 هزار تومان رسیده است. بالا رفتن بهای مرغ در حالی است که مرغ‌داران به دلیل افزایش قیمت غذای دام چند ماهی می‌شود که جوجه‌ریزی نکرده و لحظه به لحظه قیمت محصولاتشان صعودی می‌شود. 
معلوم نیست چه تعداد از خریداران محصولات پروتئینی، همان‌هایی هستند که در ابتدای سال بعد از افزایش قیمت مواد غذایی صف کشیدند تا کمی ارزانتر کالاهای ضروری خود را تهیه کنند و حالا دوباره درگیر گرانی دیگری هستند. 
افزایش بهای محصولات پروتئینی در حالی است که پیش از این دست‌اندرکاران بازار رسیدن بهای مرغ به بالاتر از 60 هزار تومان ر تخلفی آشکار عنوان کرده بودند، حالا اما چند هفته‌ای می‌شود که مرغ به بالاتر از این کانال قیمتی رسیده و افزایش قیمت این محصول به صورت غیررسمی معیشت را بار دیگر در بحران جدی قرار داده است. 
در این بین مرغ‌‌فروشان نیز از نبود گوشت مرغ و خالی بودن یخچال‌ها گله‌مند هستند و برخی نیز می‌گویند که چون مرغ با قیمت بالاتر از قیمت مصوب به دست آنها می‌رسد، بنابراین مجبور به عرضه آن با قیمت بالاتر هستند. 
طبق اعلام مسوولان وزارت جهادکشاورزی همه ساله به دلیل پیک گرمایی که در تابستان وجود دارد مقدار جوجه‌‌ریزی در مناطق گرمسیری به صفر می‌‌رسد و در مناطق ییلاقی به مقدار زیادی کاهش می‌‌یابد. 
در سال جاری نیز همزمانی این شرایط با عادلانه‌‌سازی یارانه‌ها و آزاد شدن قیمت نهاده‌ها مزید بر علت شد و جوجه‌ریزی بیش از پیش کاهش یافت. با این حال با تدابیر انجام شده و خرید در زمان پیک تولید، تزریق مرغ به بازار شدت می‌یابد و مشکل و کمبودی وجود ندارد. 
در این راستا محمد یوسفی، رئیس انجمن پرورش‌دهندگان مرغ گوشتی گفته است: اگر قیمت نهاده‌ها و ذرت و سویا در بازار آزاد تغییر نکند، مرغ کیلویی ۷۵ هزار تومان می‌شود. از سوی دیگر مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران معتقد است: تولیدکنندگان از قیمت‌های مصوب زیان دیده‌‌اند و اکنون نرخ واقعی هر کیلو مرغ بیشتر از ۷۰ هزار تومان است.
حبیب‌اله اسداله‌نژاد با تاکید بر اینکه دولت وعده تغییر قیمت‌ها را از ابتدای مهر ماه داده بود، افزود: هنوز دولت قیمت جدید را اعلام نکرده، ولی امیدواریم به زودی قیمت جدید اعلام شود.
 ما قیمت‌های پیشنهادی خود را به دولت اعلام کرده‌ایم و منتظر تصمیم نهایی دولت هستیم. 
وی با اشاره به اینکه در صورت واقعی شدن نرخ مرغ، قیمت آن برای مصرف‌کننده به بیش از ۷۰ هزار تومان می‌رسد، گفت: «تاکنون صبر کرده‌ایم دولت قیمت جدید را مصوب و ابلاغ کند، اما در مورد گرانی‌ها هیچ مسوولیتی نداریم و دستگاه‌های مرتبط باید پاسخگو باشند.
 اسداله‌نژاد با بیان اینکه اکنون مرغ زنده را به قیمت ۴۲ هزار تومان از مرغداران خریداری می‌کنند که این رقم با توجه به افزایش هزینه‌های تولید معقول نیست، ادامه داد: اما اینکه گوشت مرغ به چه قیمتی به دست مصرف‌کننده می‌رسد، موضوعی است که باید دفتر بازرسی و نظارت بر کالای اساسی وزارت جهادکشاورزی پاسخگوی آن باشد». 
سخنگوی کمیسیون کشاورزی هم در این زمینه  گفت: «با توجه به روند افزایشی قیمت گوشت مرغ و حضور دو نفر از معاونین وزارت جهاد کشاورزی در نشست‌های هفته گذشته کمیسیون، مقرر شده است تا در نشست امروز کمیسیون کشاورزی این موضوع مجددا با حضور وزیر جهاد کشاورزی و معاونین مربوطه بررسی شود». 
ذبیح‌اله اعظمی ساردوئی سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خانه ملت، در خصوص افزایش قیمت گوشت مرغ و تخم مرغ در بازار، گفت: «با توجه به روند افزایشی قیمت گوشت مرغ و حضور دو نفر از معاونین وزارت جهاد کشاورزی در نشست‌های هفته گذشته کمیسیون، مقرر شده است تا در نشست کمیسیون کشاورزی این موضوع مجددا با حضور وزیر جهاد کشاورزی و معاونین مربوطه بررسی شود». 
نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه تداوم روند فعلی افزایش قیمت گوشت قرمز و مرغ و همچنین تخم مرغ را به همراه دارد، عنوان کرد: «کمیسیون کشاورزی مجلس در هفته جاری این موضوع را به صورت جدی پی‌گیری می‌کند و آن را در دستورکار خود قرار می‌دهد». با توجه به اهمیت محصولات پروتئینی در سبد غذایی اقشار مختلف جامعه به نظر می‌رسد دولت باید از راه‌کارهای کارشناسی برای کنترل قیمت این محصول استفاده کند.