غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


روز گذشته مقامات دولت و مجلس به ناآرامی ها واکنش نشان دادند

از همدلی با مطالبات تا هشدار به معترضین

همدلی| اعتراضات همچنان ادامه دارد. فضا در شهرهای مختلف ناآرام است و معمولا در سطح شهرهای مختلف صف نیروهای انتظامی به چشم می‌خورد. شنبه شب در مناطق مختلف تهران بوی گاز اشک آور قابل استشمام بود. در تهران شنبه شب در منطقه نازی‌آباد نیز مردم معترض به خیابان آمدند. تصاویر منتشر شده نشان می‌دهد که پلیس در کنار مردمی که در حال شعار دادن هستند در حال تأمین امنیت مردم است. این تصاویر مورد توجه بسیاری در شبکه های اجتماعی قرار گرفت.
از جمله عبدالله گنجی از فعالان اصول‌گرا در شبکه‌های اجتماعی در این باره در توییتر خود نوشت: «این یک نمونه را ببینید دیشب در تهران مردمی شعار می‌دهند و حمله و اغتشاش بین آن‌ها نیست. پلیس دو طرف جمعیت در حال حرکت برای امنیت‌شان است.»
در این بین سیاستمداران مختلف و نمایندگان مجلس در پی تحلیل اوضاع و ارائه راهکار هستند. حالا در بین نمایندگان برخی از ناکارآمدی برخی رویه‌ها صحبت می‌کنند و تأکید دارند که باید اصلاح شود. این دسته از نمایندگان و سیاسیون بر این باورند که عملکرد غلط و کوتاهی مسئولان باعث افزایش اعتراضات مردمی شده است. در عین حال اما همچنان برخی از مقامات تأکید دارند که این اعتراضات منشأ خارجی دارد. این دسته از سیاسون اصرار دارند که اعتراضی از سوی مردم در جریان نیست.
دیروز روح‌اله نجابت، نماینده شیراز و زرقان در مجلس یازدهم در صحن علنی مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور گفت:«تردیدی نیست که اکثریت مردم بدون وقفه و تردید در پی ارزش‌های اسلامی- ایرانی هستند و برخی به روشنی آن را در نظام مقدس جمهوری اسلامی می‌یابند و میان اصل نظام و کج‌کارکردی ها تفاوت قائل می‌شوند و برخی به دلیل ضعف عملکرد مسئولان تصورشان شده که اصل نظام با ارزش‌ها فاصله گرفته است؛ ما مسئولان باید یادمان باشد که ظاهر مردم باطن مسئولان است و این یک تحلیل عمیق فلسفی دارد. اگر اکنون آسیبی را در لایحه‌هایی از اجتماع مشاهده می‌کنیم معادل آن آسیب را باید در خودمان و مسئولان و خواص جست‌وجو کنیم پس نخستین گام هر اصلاح اجتماعی استغاثه و تقوای مسئولان است.»
او گفت: «باید بدانیم بسیاری از نارضایتی‌ها در میان اقشار با قدرت اقتصادی و معیشتی پایین ناشی از بی‌توجهی‌ها و ناکارآمدی‌ها در سطوحی از حاکمیت و مدیریت کشور است و از همین منظر باید تلاش شود ریشه‌های فقر، فساد و تبعیض خشکانده شود. هر‌گونه رفتار تفرقه‌انگیز و خلاف قانون که یکپارچگی ملت ایران را تهدید کند مردود و غیرقابل دفاع است و لازم است مسئولان قضایی با هر گونه تفرقه و نفرت‌پراکنی اشخاص حقیقی و حقوقی در هر لباسی بدون اغماض در چارچوب قانون برخورد کنند.»
فتح الله توسلی نماینده بهار و کبودرآهنگ نیز دیروز در صحن مجلس با بیان اینکه نیروی انتظامی مثل هر دستگاهی مصون از خطا واشتباه نبوده و نیست، گفت: «تشکیل دادسراهای نظامی و انتظامی نیز در همین راستا است اما کسانی که در مرزها مانع ورود تروریست‌ها به کشور می‌شوند و برخی هم جان خود را از دست می‌دهند نیز از کارکنان فراجا هستند. از این رو اینجانب هفته نیروی انتظامی را به این عزیزان و خانواده های آنها تبریک می گویم و از آنها می‌خواهم در برخورد با مردم رئوف و مهربان و در برخورد با اشرار قاطع باشید.»
وی با اشاره به اینکه انباشت مطالبات مردم و عمل نکردن به تعهدات توسط همه دستگاه‌ها در قوای سه‌گانه و سایر نهادهای کشور به ایجاد زخم‌هایی منجر می‌شود و برخی دشمنان این کشور چون مگسانی روی این زخم‌ها می نشینند، اظهار کرد: «کشوری مثل فرانسه که در برخورد با جلیقه زردها چشمان مردم را از حدقه در می‌آورد اکنون مدعی شده است. دولت و همه دستگاه ها و ما درمجلس وظیفه داریم چون دولت شهید رجایی برای حل مشکلات مردم تلاش کنیم؛ تورم و گرانی و وضعیت مسکن و ده‌ها مشکل دیگر همه مطالبات به حق مردم است. مردم نباید ناتوانی و قصور ما و کارگزاران کشور را به پای انقلاب بنویسند که هر آنچه از خیر و برکت است، از انقلاب است و ناکارآمدی‌ها و کمبودها ناشی از قصور امثال بنده و بنده و سایر مسئولان است.»
دیروز حجت‌الاسلام علی سعیدی رئیس دفتر عقیدتی سیاسی فرماندهی کل قوا در مصاحبه ای با تسنیم درباره حوادث اخیر صحبت کرد و گفت: «بالاخره در مجموعه‌ای یا دستگاهی، اتفاقی رخ داده است که مقصری هم ندارد. اینجا چه باید کرد؟ نخست اینکه سرعت در اطلاع‌رسانی و اتقان‌سازی در اینجا نیز خیلی مهم است. در ماجرای فوت خانم مهسا امینی که حادثه‌ای تلخ بود و افکار عمومی را جریحه‌دار کرد، باید چنین کاری به سرعت انجام می‌گرفت. آن دستگاهی که در حین انجام ماموریت، چنین اتفاقی در مجموعه‌اش رخ داده است و تاکنون قصور و تقصیری هم به اثبات نرسیده است، اطلاع‌رسانی و اتقان‌سازی باید انجام دهد. اگر ممکن بود پزشکی قانونی زودتر اعلام نظر می‌کرد شاید کمتر شاهد اتفاقات تلخ پس از آن می‌بودیم. البته گویا تجزیه و تحلیل نمونه‌هایی که برداشته شده است، زمان‌بر است، اما امیدواریم بالاخره هرچه زودتر مشخص شود. ضمن اینکه نباید از نظر دور داشت که به صورت مرحله‌ای به سوالات و ابهامات تا حدودی پاسخ داده شده است.»
او مرگ مهسا امینی را با موضوع ترور شهید فخری زاده و ماجرای شلیک به هواپیمای اوکراینی مقایسه کرده و توضیح داد:«نیازمند کمیته یا شورایی در کشور برای امر اطلاع‌رسانی هستیم تا در هنگام بروز وقایع و حوادث اخبار مختلف و پراکنده‌ای منتشر نشود که اعتماد عمومی را خدشه‌دار کند. در ماجرای ترور شهید فخری‌زاده ابتدا یک چیزی گفته شد و بعد چیز دیگری گفته شد. خبرها و روایت‌های متضاد و نادرستی منتشر شد که ابهامات و سوال‌هایی به وجود آورد. باید از انتشار خبرهای نادرست جلوگیری کرد. دستگاه‌ها مسئول هستند تا اطلاع‌رسانی دقیق و صحیح داشته باشند. در خصوص حادثه هواپیمای اوکراینی نیز چنین اتفاقی رخ داد. لازم است کمیته یا شورایی با ترکیبی از صدا و سیما و دیگر اعضاء زیر نظر شورای عالی امنیت ملی شکل بگیرد که شاهد بروز روایت‌های نادرست و خدشه‌دار نباشیم. اخبار نیز سریع و با فوریت به مردم منتقل شود. اصل اساسی در زمان بروز چنین وقایعی، حفظ سلامت و صداقت اطلاع‌رسانی است.»
سعیدی درباره حق اعتراض مردم ایران این گونه سخن گفته: «در جامعه ایران مانند سایر جوامع نسبت به موضوعات مختلف نقد، گلایه، اعتراض و نارضایتی وجود دارد. مردم نیز حق دارند که اعتراض و گلایه خود را نسبت به موضوعی اعلام کنند. اما وقتی مردم در خیابان یا هر جای دیگری حضور پیدا می‌کنند تا حرف‌شان را بیان کنند، این اعتراض تبدیل به خشونت می‌شود که از شعارهای ساختارشکنانه شروع می‌شود و به کشته‌سازی می‌رسد. حرف اعتراضی مردم هم به حاشیه رانده می‌شود. چه کار باید کرد تا مردم اعتراض خودشان را بدون مزاحمت‌های بیرونی و به صورت دقیق به مسئولان و حاکمیت منتقل کنند؟ این مساله از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون مطرح بوده و آن این بوده که مردم چگونه می‌توانند اعتراضات خود را نسبت به موضوعات مختلف اعم از موضوعات صنفی، فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و حتی سیاسی بیان کنند و برای این کار چه شرایطی را باید فراهم کرد؟ بالاخره مردم باید در جایی جمع شوند و حرف‌هایشان را بیان کنند. آن‌هایی هم که مسئول هستند، حرف‌ها را بشنوند و پاسخ بدهند. آن صحبت‌ها نیز در رسانه‌ها منعکس و به اطلاع عموم مردم رسانده شود. متاسفانه تاکنون چنین شرایطی فراهم نشده است.»
در همین حال دیروز محمد صالح جوکار، رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس گفت: «کمیسیون ابعاد مختلف این حادثه را با استماع گزارش نهادهای مختلف و بررسی گزارش‌های کتبی همه بخش‌های ذی ربط مورد بررسی قرار داده همچنین کمیسیون طی مکاتبه‌ای رسمی با پزشکی قانونی گزارش این سازمان را در این خصوص خواسته است و پس از وصول این گزارش نیز به صورت کامل در کمیته مورد بررسی قرار می‌گیرد. به گزارش ایرنا جوکار ادامه داد: «پس از جمع بندی همه متون و گزارش‌های وارده، تا سه شنبه گزارش نهایی تدوین می‌شود. پس از وقوع حادثه برای مهسا امینی با دستور رئیس مجلس کمیته‌ای در کمیسیون امورداخلی کشور و شوراهای مجلس برای پیگیری ابعاد این موضوع با فوریت تشکیل شد.»
ادامه‌دار بودن تجمعات و اعتراضات باعث شده که وزارت کشور در این باره هشدار دهد. سید مجید میراحمدی معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور با بیان اینکه در اغتشاشات اخیر، اتاق جنگ و فرماندهی صحنه در دست آمریکا، رژیم صهیونیستی و متحدان آن‌ها بوده است، گفت: «دشمنان می‌خواهند امنیت و ثبات داخل کشور را مورد هدف قرار دهند و نقاط مختلف کشور را ناامن کنند؛ برای آن‌ها مهم نیست که این ناامنی برای فرد با حجاب است یا برای فرد کم‌حجاب یا اینکه برای شیعه است یا سنی.»
به گزارش فارس، میراحمدی افزوده: «از نگاه دشمنان این ناامنی باید برای هر محله و نقطه‌ای، توسعه پیدا کند. مهم‌ترین مسئله جنگ روانی است که دشمنان با استفاده از رسانه‌های خودشان و با توجه به سرمایه‌گذاری‌های هنگفتی که برای این رسانه‌های ماهواره‌ای فارسی زبان انجام داده‌اند، آن را پیش می‌برند. ان‌شاءلله به طور قاطع با این اغتشاشگران برخورد خواهد شد.» وی هشدار داد :«از این به بعد دستگیرشدگان صحنه اغتشاشات، تا زمان محاکمه دیگر به هیچ وجه آزاد نخواهد شد و دادگاه‌های آن‌ها به سرعت برگزارمی‌شود و احکام بسیار قاطع و بازدارنده‌ای برای آن‌ها صادر خواهد شد. ان‌شاءالله به طور قاطع با عوامل ایجادکننده ناامنی‌ که تلاش می‌کنند آن چیزی که دشمنان ملت ایران به خصوص آمریکا و رژیم صهیونیستی طراحی می‌کنند را در کف خیابان‌های ایران پیاده کنند، برخورد خواهد شد. دشمنان برای تحریک احساسات مردم دست به کشته سازی می‌زنند، به این دلیل که اغتشاشگران به دنبال کشته‌سازی هستند، حتماً مردم عزیز ما از جمع اغتشاشگران فاصله بگیرند تا خدایی نکرده آسیبی از طرف اغتشاشگران متوجه آنها نشود.»
او تأکید کرده: «تمامی عناصر اغتشاشگر باید بدانند که وقتی آشوبی را در کشور ایجاد می‌کنند و دست به فرار می‌زنند، حتماً دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی دیر یا زود به سراغ آنها می‌روند و امکان ندارد که فرد اغتشاشگری اقدامی انجام داده و فرار کند و دیگر دستگیر نشود. حتماً دستگاه های اطلاعاتی و امنیتی با توجه به شیوه و شگردهای شناسایی که دارند، این افراد را پیدا می‌کنند و به طور قطع با آنها برخورد خواهد شد. بحمدالله مردم با هوشیاری کامل صف خودشان را کاملاً از اغتشاشگران جدا کردند،: امروز یکی از مطالبات جدی مردم این است که فراجا قوی‌تر، سریع‌تر و قاطع‌تر با عناصر مخل امنیت برخورد کنند. فراجا با قاطعیت و به‌خوبی در حال مقابله با اغتشاشگران است، فراجا در عین قاطعیت، در حال مدارا کردن است تا با توجه به سناریوهای کشته سازی که دشمنان در تعقیب آن هستند، در اغتشاشی که ناگهان یک جمعی انجام می‌دهند و ظرف چند دقیقه نیز دست به فرار می زنند، فرد بی‌گناهی قربانی نشود.»