غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


تخت‌های بیمارستانی از بیماران مبتلا به کرونا تخلیه شده است

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: سازمان جهانی بهداشت ریسک آبله میمونی را در جهان در سطح متوسط گزارش کرده است، اما به نظر می‌رسد سرنوشت این بیماری هیچ شباهتی به کرونا نخواهد داشت، چراکه علائم و مشخصات متفاوتی دارند.
مسعود مردانی، با عنوان این مطلب که موارد کرونا به نحو چشمگیری در دنیا کاهش پیدا کرده است، گفت: در ایران نیز موارد بیماری کاهش داشته وتخت‌های بیمارستانی از بیماران مبتلا به کرونا تخلیه شده است. در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها نیز بیماران غیر کرونایی بستری هستند. 
وی با اشاره به اینکه تعداد موارد سرپایی کرونا هنوز به صفر نرسیده ولی به نحو چشمگیری کاهش یافته است، افزود: چندی پیش، شیوع بیماری آبله میمونی توجه جامعه جهانی را به سمت خودش جلب کرد. 
به گفته عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، اولین مورد آبله میمونی در انسان در سال ۱۹۷۰ تشخیص داده شد و موارد بیماری خیلی ناچیز و از کشورهای آفریقایی گزارش می‌شد. 
وی افزود: با مسافرت به این کشورها، ویروس به دفعات از آفریقا به کشورهای دیگر وارد شده است. در سال ۲۰۰۳ در آمریکا (۷۲ مورد)، در سال ۲۰۱۷ در نیجریه، از سال ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۱ در اسرائیل (یک مورد)، در سال ۲۰۱۹ در سنگاپور (یک مورد)، در سال ۲۰۲۱ در انگلستان و ایرلند (چهار مورد)، ولی اکثر موارد از اول ژانویه تا اکتبر ۲۰۲۱ در کشور جمهوری کنگو (۲۷۰۰ مورد بیماری و ۷۲ مرگ) گزارش شد. 
مردانی با بیان اینکه شیوع بسیار بالای این بیماری طی چند ماه اخیر گزارش شده است، اظهار کرد: بر اساس آمار سازمان بهداشت جهانی تا ۱۹ سپتامبر ۲۰۲۲.۶۱ هزار و ۷۵۳ مورد آبله میمونی از سطح ۱۰۵ کشور دنیا به ثبت رسیده است. موارد مرگ‌ومیر به اندازه کرونا بالا نیست و کل مرگ‌ومیر این بیماری در سطح دنیا ۲۳ مورد بوده است. 
به گفته وی، نکته حائز اهمیت این است که اکثر کشورهای همسایه، به خصوص کشور ترکیه و امارت متحده عربی، عربستان سعودی و حتی بحرین و چند کشور دیگر، مواردی از این بیماری را گزارش کرده‌اند و به نظر می‌رسد با توجه به مراودات با کشورهای همسایه، امکان ابتلای هموطنان وجود دارد. از این رو باید سیستم بهداشتی، درمانی کشور آمادگی لازم برای برخورد با موارد بیماری را داشته باشد. 
استاد گروه عفونی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اظهار کرد: سازمان جهانی بهداشت ریسک این بیماری را در جهان در سطح متوسط گزارش کرده‌است، اما به نظر می‌رسد سرنوشت این بیماری هیچ شباهتی به کرونا نخواهد داشت، چراکه علائم و مشخصات متفاوتی دارند. 
همزمان با اظهارات عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره کاهش ابتلا به کرونا گزارش‌های وزارت بهداشت نیز از افزایش شهرهای با وضعیت آبی حکایت دارد. 
بر اساس آخرین گزارش مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مجموع جان‌باختگان کرونا تا روز شنبه به ۱۴۴ هزار و ۳۸۲ نفر رسید و مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور به ۷ میلیون و ۵۴۶ هزار و ۶۵۳ نفر رسید.
علاوه بر این مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: تعداد شهرهای با وضعیت قرمز مانند هفته‌های گذشته، صفر بوده و تعداد شهرهای با وضعیت نارنجی نیز در عدد ۲۰ شهر باقی مانده و در عین حال تعداد شهرهای با وضعیت آبی نیز افزایش یافته است. 
همچنین تعداد شهرهای با وضعیت زرد از ۲۵۷ به ۲۲۹ و تعداد شهرهای با وضعیت آبی از ۱۷۱ به ۱۹۹ شهر رسید.
 بر این اساس اکنون هیچ شهر قرمزی در کشور نداریم و در عین حال تعداد ۲۰ شهر در وضعیت نارنجی کرونایی قرار دارد همچنین ۲۲۹ شهر در وضعیت زرد و ۱۹۹ شهر نیز در وضعیت آبی قرار دارند.
با این حال سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بر ضرورت تکمیل روند واکسیناسیون به ویژه برای دانش‌آموزان تاکید کرده‌است. 
 پدرام پاک‌آیین با اشاره به بازگشایی مدارس گفت: براساس آخرین مصوبات ستاد ملی کرونا و کمیته ملی واکسن کووید١٩ تجویز ۲ نوبت واکسن کرونا به دانش‌آموزان در همه مقاطع تحصیلی توصیه می‌شود. وی افزود: واکسن‌های مجاز در گروه سنی ۵ تا ۱۸ سال شامل  پاستوکووک و سینوفارم است.
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره تجویز نوبت سوم دانش‌آموزان اظهار داشت: تزریق واکسن کووید ۱۹ در این گروه سنی صرفا برای افراد مبتلا به نقص سیستم ایمنی یا افراد دارای بیماری زمینه‌ای ضرورت دارد. پاک‌آیین فاصله نوبت دوم و سوم واکسن کرونا را حداقل ٦ ماه دانست.