غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


هشدار درباره بروز پیک جدید کرونا در اواخر پاییز

کرونا هنوز نرفته است!

همدلی| باوجوداینکه به نظر می‌رسد از قله موج هفتم کرونا عبور کرده‌ایم و کم‌کم به‌روزهای پایانی این موج از بیماری نزدیک می‌شویم؛ اما برخی از احتمال بروز پیک جدید کرونا در ماه‌های آینده خبر می‌دهند.
نشانه‌های پایان موج هفتم کرونا نمایان شده است. شناسایی 289 بیمار جدید و ۱۴فوتی در 27 شهریور ۱۴۰۱، نشان می‌دهد که روند ابتلا و فوتی‌های کرونا در کشور نزولی شده است. به‌طوری‌که در ۲۴ شهریور ۱۴۰۱، ۶۴۶ بیمار جدید و ۱۵فوتی داشته‌ایم.
این آمارها حکایت از روند نزولی شدن موج هفتم دارد که انتظار می‌رود به‌زودی به پایان برسد. همچنین، نقشه کرونایی کشور نیز از رنگ قرمز پاک شده و به‌تدریج در حال آبی شدن است. به‌طوری‌که در حال حاضر ۲۰ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۲۵۷شهرستان در وضعیت زرد و ۱۷۱شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.
ادامه این روند می‌تواند نشان‌دهنده روزهای پایانی موج هفتم باشد که پیش‌بینی می‌شد در اوایل پاییز به پایان برسد؛ اما بااین‌حال متخصصین عفونی می‌گویند این احتمال هست که موج بعدی کرونا از اواخر پاییز در کشور رخ دهد و تا آن زمان، این فرصت وجود دارد که وزارت بهداشت نسبت به تسریع در تزریق دوز چهارم واکسن کرونا برای گروه‌های در معرض خطر اقدام کند.
به واکسیناسیون دانش‌آموزان و تهویه کلاس‌ها توجه شود
همین دیروز دبیر انجمن متخصصان عفونی کشور به‌احتمال بروز پیک جدید کرونا در اواخر پاییز اشاره کرد و خواستار توجه به واکسیناسیون گسترده دانش‌آموزان و تهویه کلاس‌ها شد.
«آمتیس رمضانی» دبیر انجمن متخصصان عفونی کشور در گفت‌وگو با ایلنا با اشاره به بازگشایی مدارس اظهار کرد: اگرچه در زمینه بیماری کرونا در حال حاضر چشم‌انداز خوبی وجود دارد و پس از دو سال و نیم به وضعیت مناسبی نزدیک می‌شویم، اما بااین‌حال این احتمال هم وجود دارد که پس از بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها در اواخر پاییز یک پیکی از بیماری با افزایش موارد مثبت و بستری داشته باشیم.
این متخصص عفونی با تأکید بر اینکه یک بازگشایی امن برای دانش‌آموزان نیاز است، گفت: باید کاری کرد که هم این پیک را با خیال راحت پشت سر بگذاریم و هم اینکه دانش‌آموزان هم آسیب نبینند. در این راستا واکسیناسیون بهترین کاری است که می‌توان انجام داد. اگرچه نمی‌توان آن را اجباری کرد. بین خانواده نگرانی‌های زیادی در مورد واکسن کودکان وجود دارد به همین دلیل نمی‌توان هیچ خانواده‌ای را مجبور کرد کودک خود را واکسینه کنند. بااین‌حال خوشبختانه تا امروز گزارشی از عوارض واکسن در میان کودکان گزارش نشده است.
او یادآور شد: در حال حاضر بسیاری از کودکان قبل از ورود به مدرسه بسیاری از واکسن‌ها را دریافت می‌کنند و این احتمال وجود دارد که برای واکسن کرونا هم در آینده چنین اتفاقی رخ‌ دهد.
 آمار واکسیناسیون نگران‌کننده است
درحالی‌که کارشناسان به تزریق واکسن کرونا تأکید دارند که آمارهای روزانه وزارت بهداشت نشان می‌دهد که روند تزریق واکسن کرونا به‌خصوص در دوزهای سوم و چهارم، آن‌طور که باید قابل‌قبول نبوده و به‌کندی پیش می‌رود. به‌طوری‌که روز 27شهریور آمار ۳هزار دوز تزریق را داشته‌ایم که نشانه خوبی نیست.
بر اساس آمار وزارت بهداشت تا کنون ۶۵میلیون و ۶۰ هزار و ۵۱۵ نفر دوز اول، ۵۸میلیون و ۴۵۴هزار و ۵۹۶ نفر دوز دوم و ۳۱ میلیون و ۱۲۰ هزار و ۶۵۲ نفر، دوز سوم و بالاتر واکسن کرونا را تزریق کرده‌اند.
مجموع واکسن‌های تزریق‌شده در کشور به ۱۵۴میلیون و ۶۳۵ هزار و ۷۶۳دوز رسید.
گفتنی کرونا همچنآن‌یک تهدید جهانی محسوب می‌شود. بنابر جدیدترین آمار رسمی همه‌گیری کرونا، مجموع مبتلایان به این بیماری در جهان تاکنون به ۶۱۷میلیون و ۲۶۸ هزار و ۲۳۰ نفر رسیده و مرگ شش میلیون و ۵۳۰ هزار و ۹۰۰بیمار کووید ۱۹ نیز تأیید شده است.
طبق ارقام به‌روز شده این پاندمی در کشورهایی که همچنان درگیر آن هستند، در حال حاضر سه کشور با بالاترین آمار ابتلا از سه قاره مختلف شامل ایالات‌متحده از قاره آمریکا، هند از آسیا و فرانسه از اروپا هستند.
 آنفلوانزا امسال فرصت عرض‌اندام خواهد یافت
در چند سال گذشته که کرونا یک چالش سلامتی در تمام دنیا ایجاد کرده بود، بیماری آنفلوانزا به خاطر پروتکل‌های بهداشتی چندان فرصت عرض‌اندام نداشت؛ اما کارشناسان می‌گویند فصل‌های سرد امسال، متفاوت از سال‌های گذشته است که کمتر شاهد شیوع آنفلوانزای فصلی بودیم و بدون تردید با موارد بیشتری از بیماری آنفلوانزا موجه می‌شویم، چراکه در دو سال گذشته که کرونا حاکم بود، رعایت پروتکل‌های بهداشتی و استفاده از ماسک، باعث شد تا میزان ابتلا به آنفلوانزا نسبت به سال‌های قبل از کرونا، کاهش قابل‌توجهی داشته باشد.
پیام طبرسی فوق تخصص بیماری‌های عفونی و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در این زمینه به رسانه‌ها گفت: احتمالاً در پاییز امسال با بیماری آنفلوانزا مواجه خواهیم شد، چون محدودیت‌های کرونایی را نداریم.
وی افزود: در دو سه سال اخیر که درگیر پاندمی کرونا شدیم، کمتر شاهد شیوع آنفلوانزا بودیم و در سال اول کرونا فقط ۱۰ تا ۱۵درصد عفونت‌های تنفسی ناشی از آنفلوانزا بود، اما در سال گذشته با توجه به شدت گرفتن کرونا، موارد آنفلوانزا کاهش یافت.
طبرسی ادامه داد: امسال با توجه به اینکه محدودیت‌ها را نداریم و مراکز آموزشی به‌صورت حضوری بازگشایی می‌شود و مردم هم ماسک نمی‌زنند، احتمال دارد دوباره درگیر آنفلوانزا شویم.
وی با عنوان این مطلب که شیوع بیماری آنفلوانزا از اوایل آبان تا اردیبهشت است که می‌بایست از همین حالا برای تزریق واکسن آنفلوانزا اقدام کرد، افزود: اولویت تزریق واکسن آنفلوانزا همانند گروه‌هایی است که برای واکسن کرونا از آن‌ها نام می‌بریم. مثل افرادی که بیماری‌های زمینه‌ای دارند، مادران باردار، کودکان زیر ۵ سال و سالمندان بالای ۶۵سال، در اولویت تزریق واکسن آنفلوانزا هستند.
این فوق تخصص بیماری‌های عفونی، بهترین زمان تزریق واکسن آنفلوانزا را از اواخر شهریور تا اوایل مهر دانست، زیرا دو هفته طول می‌کشد آنتی‌بادی در بدن ایجاد شود.
طبرسی گفت: البته کسانی که به هر دلیلی این واکسن را در زمان تعیین‌شده تزریق نکرده‌اند، می‌توانند در آبان و آذر هم این واکسن را دریافت کنند، چون بیماری تا اردیبهشت ادامه دارد.