غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


تأکید بر همکاری با روسیه

دفاع اولیور استون در ونیز از انرژی هسته‌ای

همدلی| کارگردان آمریکایی با ارائه جدیدترین مستند خود با عنوان «هسته‌ای» در جشنواره فیلم ونیز هفتاد و نهم از انرژی هسته‌ای دفاع کرد. به نقل از ورایتی، «هسته‌ای» یا «نوکلیر» جدیدترین فیلم اولیور استون، مستندی است که در جشنواره فیلم ونیز ۲۰۲۲ به نمایش درآمد و بااینکه درباره بحران زیست‌محیطی ساخته‌شده با لحنی خوش‌بینانه و غیرمعمول از استون، ساخته‌شده است.
استون در کنفرانس مطبوعاتی پیش از نخستین نمایش فیلمش گفت: باید ذهنیت ترس را از خودمان دور کنیم. من هم مثل دیگران فیلم «یک حقیقت ناخوشایند» را سال ۲۰۰۶ دیدم و واقعاً ترسناک بود. مدام اخبار را می‌خواندم و می‌دیدم وضع بدتر می‌شود.
او در ادامه گفت فیلم‌ها، برنامه‌های تلویزیونی و کتاب‌ها همه و همه درباره تغییرات آب و هوایی از جنبه‌ای منفی نگاه می‌کنند و او در این فیلم بر آن بود تا با تمرکز بر عمل و با ارائه راه‌حل‌های مؤثر این موضوع را مطرح کند.
استون افزود همه این راه‌حل‌ها را در کتابی با عنوان «آینده‌ای روشن: چگونه برخی کشورها تغییرات آب و هوایی را حل کردند و بقیه هم می‌توانند همین کار را دنبال کنند» که سال ۲۰۱۹ به قلم جاشوا اس.گلدشتاین استاد دانشگاه آمریکایی نوشته شده، کشف کرده است. این فیلم‌ساز با تأکید بر اینکه امیدوارکننده بودن کتاب را دوست داشت، گفت: نگاهش مثبت است و به شما می‌گوید می‌توانیم در این زمینه کار کنیم و قربانی نباشیم.
گلدشتاین، نویسنده کتاب، در نوشتن فیلم‌نامه این فیلم مستند با اولیور استون همکاری کرده است. در این فیلم آن‌ها تلاش دارند انرژی هسته‌ای را از بمب هسته‌ای جدا کنند و تأکید کنند سریال‌هایی چون «چرنوبیل» موجب ترس‌افزایی ما می‌شوند و ما را به بیراهه می‌برند. گلدشتاین هم در این نشست مطبوعاتی گفت اگر در مسیری که دهه ۱۹۷۰ داشت طی می‌شد (زمانی که تولید هسته‌ای رو به افزایش بود) مانده بودیم اکنون اقتصاد بدون کربن داشتیم و با این بحران آب و هوایی دست‌به‌گریبان نبودیم. آن‌ها تأکید کردند شیرین سازی آب، سوخت‌های هوایی، جداسازی کربن از جو؛ همه به انرژی و گرمای زیادی نیاز دارند که می‌تواند با انرژی هسته‌ای تأمین شود. این سوخت پتانسیل تغییر اقتصاد جهان و جایگزین شدن با سوخت فسیلی را دارد.
در این کنفرانس استون و گلدشتاین از ابتکارهای انرژی توسط فرانسه، سوئد و کانادا تجلیل کردند و خواستار همکاری بیشتر با روسیه شدند.
استون در آخرین بخش‌های کنفرانس مطبوعاتی بر همکاری با روسیه تأکید کرد و گفت: ما باید روسیه را ترغیب کنیم. آن‌ها می‌خواهند همراهی کنند و همیشه این کار را کرده‌اند. هر چه در مورد این جنگ فکر کنید می‌بینید یک شکست است، نه‌فقط برای اروپا، بلکه برای جهان. بهترین چیزی که می‌تواند اتفاق بیفتد همکاری است.
استون گفت: پایان جنگ سرد لحظه زیبایی بود و همکاری روسیه و آمریکا در زمینه فضا درخشان بود. ۴۰سال این نگاه مؤثر افتاد. او افزود: با من در مورد نفرت بین این کشورها صحبت نکنید زیرا این نفرت می‌آید و می‌رود و درنهایت از بین خواهد رفت. اگر باهوش باشیم، باهم تلاش می‌کنیم.