غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


پاسخ وزارت کشور به همدلی درباره مدیریت بحران

پس از انتشار گزارشی با عنوان «مدیریتی که از بحران جا ماند» در روزنامه همدلی مورخ 8/5/1401، سازمان مدیریت بحران وزارت کشور جوابیه ای به شرح زیر به دفتر روزنامه ارسال کرد که در ادامه منشر می شود:
وضع قوانین و مقررات لازم به منظور مدیریت صحیح بحران و اجراي مناسب آن، از سال‌هاي دورمورد توجه کشورهاي مختلف من جمله کشور ما بوده است. 
وجود قوانین و مقررات در کنار ساختار مناسب براي فرماندهی حادثه و مدیریت بحران و نیز زیرساخت‌هاي نرم افزاري و سخت افزاري مناسب، فاکتورهاي کلیدي وتضمین کننده مدیریت مناسب بحران در هر منطقه است.
یک بحران، به هرشکل و از هر نوع، نیاز به ساز و کاری مدیریتی دارد. سابقه تشکیل این ساز و کارها در دنیا به چند دهه می رسد. تا چندی پیش، مدیریت بحران های مختلف را سازمان های ذیربط متفاوت  بر عهده می گرفتند و در زمان بحران های شدید و گسترده ، هر یک جدا از دیگری به مقابله می پرداختند. 
مشترکات متعدد در ذات همه بحران‌ها و نیاز شدید به هماهنگی کامل سازمان‌های درگیر در پاسخ به بحران وایجاد دستورالعمل‌ها و استانداردهای بیشگیری و مقابله با مخاطرات، در اکثر کشورها به ایجاد مراکز دولتی مدیریت جامع شرایط اضطراری منجرشده است.
قریب به 3 سال است که ساز و کار نظام مدیریت بحران کشور(تصویب قانون مدیریت بحران کشور)، گام در راه یکپارچگی و وحدت رویه نهاده است.
 در طی این مدت که از عمر قانون مدیریت بحران کشور می-گذرد، اقدامات موثر و مثبتی  در همه حوزه های مرتبط با آن صورت گرفته است.
هموطنان عزیز آگاهند کشور ایران مستعد وقوع حوادث طبیعی ناشی از پدیده های طبیعی می باشد که ارتقا سطح ایمنی جامعه در دنیا با حمایت دولت ها و مشارکت مردم امکان‌پذیر است که در این راستا دستگاه‌های اجرایی متولی در قالب وظیفه‌مندی سازمانی در چهار چوب قانون و برنامه های مصوب مدیریت بحران در جهت اقدامات پیشگیرانه اقدام که نتایج آن در بلند مدت قابل بررسی و رویت می‌باشد.
 لذا در سنوات گذشته و حال طرح های پیشگیرانه در دستور کار دستگاه‌ها بوده که علاوه بر بازه زمانی بلند مدت مستلزم تامین منابع متناسب با ظرفیت بودجه‌ای کشور می باشد.
بعنوان مثال اقدامات آبخیزداری و آبخوانداری که جز سیاست‌های نظام و سازمان مدیریت بحران می باشد طی  دهه گذشته از سوی دستگاه‌های متولی در حال انجام بوده که در خیلی از حوزه‌ها شاهد کاهش آسیب‌پذیری جانی و مالی بوده‌ایم.
همچنین در حوزه حادثه زلزله نیز با عملیاتی نمودن اقدامات پیشگیرانه در قالب احیاء بافت های فرسوده و همچنین مقاوم سازی ساختمان‌های غیر مقاوم در سطح روستاهای کشور که مورد توجه دولت و سازمان مدیریت بحران کشور بوده شاهد کاهش خسارت ها در این بخش حتی با زلزله هایی در مقیاس بالا بوده ایم که انتظار است بدور از نگاه‌های جناحی و سیاسی تحلیل نمایید  چرا میزان خسارت ها ی ناشی از زلزله ها نسبت به گذشته کاهش یافته است.