غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


برای نخستین بار از هفتم مهرماه؛

زنان آتش‌نشان در عملیات شرکت می‌کنند

برای نخستین بار ۱۶آتش‌نشان زن در شهرداری تهران از 7مهر فعالیت خود را آغاز می‌کنند. پرویز سروری، نایب‌رئیس شورای اسلامی شهر تهران در خصوص جذب آتش‌نشان زن در شهرداری تهران گفت: آتش‌نشان زن با توجه به پیچیدگی‌های شهری که وجود دارد در بسیاری از حوزه‌ها نیازمند می‌توانند حضوری فعال داشته باشند.
وی ادامه داد: بانوان نشان دادند هر جا که به آن‌ها اعتماد شده و امکان فعالیت به آن‌ها داده‌شده است مسئولیت‌های خود را خیلی جدی انجام داده و موفق شدند. در برخی مواقع در حوادث با صحنه‌های دل‌خراشی روبه‌رو هستیم؛ طبیعتاً در بسیاری از حوادث بانوان می‌تواند راهگشا باشند.
عضو شورای شهر تهران به فارس گفت: با همکاری سازمان آتش‌نشانی شهرداری تهران تعدادی آتش‌نشان خانم جذب شهرداری شدند و در حوادث می‌توانند حضورداشته باشند. 
البته در برخی از جاها که حضور آقایان مغایر با شئون اسلامی است طبیعتاً حضور بانوان می‌تواند گره‌گشا باشد و امیدواریم بانوان در این عرصه هم خوش بدرخشند و کارنامه خوبی داشته باشند.
۷مهر روز آتش‌نشان است و شهرداری تهران برنامه‌های مختلفی برای این روز دارد. قرار است هم‌زمان با روز آتش‌نشان بانوان در عملیات حضور یابند و این اقدام برای اولین بار در شهر تهران صورت می‌گیرد. البته قبلاً آتش‌نشان داوطلب زن وجود داشتند اما این بار این آتش‌نشانان زن جذب شهرداری شده و قرار است که در عملیات حضورداشته باشند.
محمدی، رئیس سازمان آتش‌نشانی شهرداری تهران نیز دراین‌باره گفت: آتش‌نشان زن مراحل کاری خود را طی می‌کند؛ فعلاً در قسمت طی مراحل درمانی هستند؛ و بعدازآن هم تحقیقات و گزینش انجام‌شده و به‌محض اینکه جواب گزینش بیاید کار آغاز می‌شود.
وی با بیان اینکه ۱۶آتش‌نشان زن برای اولین بار جذب شهرداری تهران شده‌اند، گفت: این را هم بگویم که تحقیقات محلی این افراد دو تا سه روز بیشتر طول نمی‌کشد.
به گفته رئیس سازمان آتش‌نشانی شهرداری تهران در روز آتش‌نشان قرار است که آتش‌نشان زن فعالیت خود را آغاز کنند و رنج سنی این افراد بین ۲۳ تا ۳۰سال است و تحصیلات آن‌ها عمدتاً دیپلم و لیسانس است. آتش‌نشانی جزو مشاغل سخت و زیان‌آور است و بیمه آتش‌نشانان شهرداری با بیمه‌ تأمین اجتماعی متفاوت است. در بیمه تأمین اجتماعی ۱۰سال سنوات ارفاقی برای آتش‌نشانان در نظر گرفته‌شده اما در بیمه شهرداری تهران این سنوات پنج سال است البته مدیران شهری در حال پیگیری برای رفع مشکل بیمه و معیشت آتش‌نشانان هستند و در این زمینه هم نامه‌نگاری‌ها با شورای عالی استان‌ها صورت گرفته است. فقط قانون می‌تواند این همسان‌سازی را انجام دهد و باید این کار توسط مجلس انجام شود. بر اساس مصوبه ۱۳۸ قانون، آتش‌نشانان با پنج سال سنوات ارفاقی می‌توانند بازنشسته شوند، مدیریت شهری هم تلاش می‌کند که این مدت را به ۱۰سال برساند. لایحه‌ای به مجلس رفته و در نوبت بررسی است.
جلال بهرامی، معاون شهردار تهران دراین‌باره گفت: آتش‌نشانان جایگاه ویژه‌ای بین مردم و مسئولان و به‌ویژه مسئولان شهری دارند. ما از همان ابتدا که وارد مدیریت شهری شدیم و از همان روزهای اول که به‌عنوان هیئت‌مدیره آتش‌نشانی انتخاب شدم مطالبات این افراد را پیگیری کردیم.
این مقام مسئول ادامه داد: در ارتباط با بحث مسکن نیز که مطالبه بازنشستگان بود ما در بودجه 1401 اعتبار خوبی را دیده‌ایم به‌طوری‌که از 250 میلیارد تومان بودجه آتش‌نشانی؛ 50میلیارد تومان در حوزه مسکن و معیشت لحاظ شده است.
بابایی، رئیس کمیته ایمنی و بحران شورای اسلامی شهر تهران هم گفت: برای بهبود وضعیت معیشت آتش‌نشانان، تلاش می‌کنیم. بزرگ‌ترین سرمایه یک سازمان نیروی انسانی است، اگر این سرمایه مغفول واقع شود، سازمان به نقطه مطلوب نمی‌رسد.وی در خصوص جان‌فشانی‌های آتش‌نشانان شهر تهران اظهار داشت: در هیچ کجای دنیا آتش‌نشان برای حفظ جان کودکی، ماسک خود را به او اهدا نمی‌کنند. ایثار و ازخودگذشتگی که در این سازمان و این حوزه از شهرداری است؛ مثال‌زدنی است.درصورتی‌که پست سازمانی نیروهای آتش‌نشانی ارتقا یابد حقوق و مزایای آن‌ها بیشتر می‌شود. مهدی پیرهادی، رئیس کمیسیون سلامت، محیط‌زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران دراین‌باره گفت: موضوع رفاه همکاران آتش‌نشان باید تقویت شود. اگر پست سازمانی آتش‌نشانان ارتقاء پیدا کند در افزایش حقوق آنان مؤثر خواهد بود.