غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


افزایش ۲۰ تا ۴۰درصدی شهریه دانشگاه‌های دولتی

با توجه به اعلام نتیجه نهایی کنکور کارشناسی ارشد و دکتری ۱۴۰۱، هیات امنای برخی از دانشگاه‌های دولتی جدول شهریه مهرماه امسال را مصوب کردند. جدولی که افزایش ۲۰ تا ۴۰درصدی را نشان می‌دهد.در این زمینه محمدعلی زلفی گل، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در حاشیه همایش روسای دانشگاه‌ها به خبرنگاران گفته بود شهریه در نوبت دوم یا شبانه فرمول خاصی دارد و هیات امنای هر دانشگاه با توجه به نرخ خدمات محلی، رفاهی و هزینه‌های تمام‌شده، این مبالغ را تصویب کرد.به گفته وزیر علوم، این افزایش‌ها بین ۲۰ تا ۴۰درصد بسته به نوع دانشگاه متغیر است که مبلغ زیادی ندارد. بر این اساس، تعدادی از دانشگاه‌ها شهریه پردیس‌های خودگردان را که گران‌ترین دوره تحصیلی در یک دانشگاه دولتی محسوب می‌شود، اعلام کرده‌اند. برای نمونه به چند مورداشاره می‌شود.
 پردیس خودگردان دانشگاه صنعتی شریف
هیأت امنای دانشگاه صنعتی شریف با ریاست محمدعلی زلفی گل، نرخ شهریه مهرماه امسال را به تصویب رسانده است. امسال شهریه ثابت پردیس خودگردان در این دانشگاه برای همه مقاطع ۱۶میلیون تومان، شهریه متغیر ۱۱میلیون تومان و هر واحد درس عملی یک‌میلیون و ۶۰۰هزار تومان اعلام شده است.
 گران‌ترین شهریه در دانشگاه تهران
دانشجویان مقطع کارشناسی نوبت دوم یا شبانه دانشگاه تهران نیز در گروه علوم انسانی باید برای شهریه ثابت مبلغ ۸۰۰هزار تومان، هر واحد درس عمومی ۹۹هزار تومان، هر واحد درس نظری ۱۲۶هزار تومان، هر واحد درس تخصصی ۱۴۶هزار تومان، هر واحد آزمایشگاهی ۱۷۲هزار تومان و هر واحد درس عملی ۲۷۲هزار تومان بپردازند.به گزارش خبرآنلاین، این مبلغ در سایر گروه‌ها با اندکی تغییر، حاکی از افزایش ۲۰درصدی است. بر اساس اعلام دانشگاه تهران، شهریه ثابت تا پایان سنوات مجاز تحصیل تغییر نمی‌کند. همچنین شهریه متغیر هرسال تحصیلی به تشخیص هیأت رئیسه دانشگاه حداکثر ۲۰درصد نسبت به شهریه متغیر سال تحصیلی قبل، افزایش خواهد داشت.
دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه تهران به سه دسته نوبت دوم، خودگردان و مجازی تقسیم می‌شوند. گران‌ترین شهریه ثابت در این مقطع به سایر گروه‌ها به‌جز علوم انسانی در پردیس خودگردان با مبلغ پنج میلیون و ۲۰۰هزار تومان تعلق دارد. این شهریه نیز در مقایسه با سال گذشته ۲۰درصد افزایش‌یافته است.مقطع دکتری در نوبت دوم و پردیس خودگردان دانشگاه تهران حکایت از آن دارد که گران‌ترین شهریه ثابت مربوط به شهریه سایر گروه‌ها با نرخ ۶ میلیون و ۴۷۹هزار تومان در پردیس خودگردان است. اما گران‌ترین مدرکی که دانشگاه تهران برای دانشجویان خود در پردیس خودگردان صادر می‌کند، مربوط به رشته‌های علوم انسانی و علوم رفتاری است. بر این اساس، مبلغ کل شهریه در مقطع دکتری تخصصی پردیس خودگردان ۱۵۱میلیون تومان است و شهریه هر ترم به‌طورکلی ۱۸میلیون و ۹۰۰هزار تومان آب می‌خورد.بر اساس اعلام دانشگاه تهران، این شهریه بدون احتساب هزینه خوابگاه، غذا، بیمه و سایر موارد همچنین به‌صورت علی‌الحساب است. البته شهریه تحصیلی در هشت قسط مساوی در ابتدای هر نیم سال از دانشجویان دریافت می‌شود. اگر هم دانشجویی فکر انصراف از تحصیل در این دوره داشت، باید دور پس گرفتن شهریه را خط بکشد چراکه دانشگاه شهریه را عودت نمی‌دهد.
 دانشگاه شهید بهشتی
بر اساس مصوبه هیأت امنای دانشگاه شهید بهشتی، شهریه ثابت پردیس خودگردان، انتقال خارج به داخل و مهمان تک‌درس در سایر گروه‌ها به‌جز علوم انسانی، ۱۳میلیون تومان و برای امتحان جامع نیز مبلغ چهار میلیون و ۸۰۰ هزار تومان تصویب‌شده است.در مقطع کارشناسی ارشد که شامل نوبت دوم، مجازی و پردیس خودگردان می‌شود، شهریه‌های ثابت از ۲میلیون و ۵۰۰ هزار تومان در نوبت دوم و افزایش سنوات از ترم ششم آغاز می‌شود و به مبلغ هفت میلیون و ۴۰۰ هزار تومان در پردیس خودگردان، انتقال خارج به داخل و مهمان تک‌درس می‌رسد.
 شهریه دانشگاه علم و صنعت
بر اساس مصوبه هیأت امنای دانشگاه علم و صنعت، شهریه ثابت هر نیم سال برای مقطع دکتری در پردیس خودگردان مبلغ ۱۲میلیون تومان، مقطع کارشناسی ارشد پنج میلیون و ۷۶۰ هزار تومان اعلام شده است. علاوه بر دانشگاه‌های دولتی، حدود ۳۰۰دانشگاه غیردولتی نیز اقدام به پذیرش دانشجو در مقاطع مختلف تحصیلی می‌کنند.بااینکه دانشگاه‌های غیردولتی در سال‌های اخیر با معضل کاهش استقبال دانشجویان مواجه شده‌اند و صندلی‌های خالی این دانشگاه‌ها رو به افزایش است، اما کمال متاجی، دبیرکل اتحادیه دانشگاه‌ها و موسسه‌های آموزش عالی غیرانتفاعی و غیردولتی کشور درباره درصد افزایش شهریه‌ها در مهرماه ۱۴۰۱ اعلام کرد: پس از بررسی‌های فراوان در خصوص شرایط اقتصادی خانواده‌ها، اراده و خِرَد جمعی بر این شد که افزایش شهریه دانشگاه‌های غیردولتی در اختیار هیأت امنای مراکز آموزش عالی غیردولتی قرار بگیرد. وی دراین‌باره درصدی اعلام نکرد و گفت: مبلغ شهریه دانشگاه‌های غیردولتی از پردیس‌های خودگردان دانشگاه‌های دولتی کمتر است. درحالی‌که ردیف بودجه دانشگاه‌های دولتی پاسخگوی نیازهای اصلی آنان نیست، وزیر علوم راهکار را در افزایش پذیرش دانشجوی پردیس خودگردان و هزینه پرداز می‌داند.