غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


صدای رئیس قوه قضاییه هم بلند شد

اعتراض به انتصابات ناشایست

همدلی| اعتراض به انتصابات دولت از مجلس شورای اسلامی فراتر رفت و حالا به قوه قضاییه رسیده است. دیروز رئیس قوه قضاییه رسماً از انتصاب افراد ناشایسته در سمت‌های مختلف انتقاد کرد. محسنی اژه‌ای این موضوع را مورد اعتراض مردم دانست. او هرچند اسمی از کابینه و دولت نبرد اما بر همگان روشن است که منظور انتصاباتی است که در حوزه قوه مجریه رخ‌داده است. انتصابات دولت رئیسی خیلی وقت است که مورد اعتراض نمایندگان مجلس شورای اسلامی قرار دارد. در کنار این چهره‌های اصولگرای مختلفی هم به رئیسی معترض شده‌اند که چرا تغییری در این انتصابات انجام نمی‌دهد.
حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای، دیروز (دوشنبه ۱۴ شهریور) طی سخنانی در جلسه شورای عالی قوه قضاییه، با اشاره به مطالبات مردمی واصل‌شده در جریان سفر استانی هیات عالی قضایی به یزد، این مطالبات را دو دسته دانست؛ دسته نخست، آن مطالبات که مستقیم مربوط به قوه قضاییه است؛ قاضی‌القضات بر اهتمام مسئولان قضایی مربوطه برای پاسخ‌دهی به این مطالبات و رفع مسائل قضایی مردم تأکید کرد؛ اما دسته دوم مطالبات مردمی، آن دسته از مسائل هستند که مستقیم به قوه قضاییه مربوط نمی‌شود اما مقامات قضایی و مشخصاً رئیس دستگاه قضایی می‌تواند در جلسات مختلف ازجمله جلسه با سران قوا نسبت به رفع و برطرف کردن آن‌ها اهتمام داشته باشد؛ حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای بر توجه خود برای رفع این مسائل مردمی نیز تأکید کرد.
رئیس قوه قضاییه در ادامه با اشاره به اهمیت اصل شایسته‌سالاری و رفع تبعیض، اظهار کرد: «مردم از تبعیض گلایه دارند و توقع رفع تبعیض دارند؛ مردم از به‌کارگیری نیروهای غیر شایسته برای برخی پست‌ها گله‌مند هستند و اعتقاد دارند فلان مسئول توانمندی و تجربه لازم را ندارد و مسئولیت‌هایی به این افراد فاقد تجربه و توانمندی سپرده می‌شود و نتیجه‌اش گرفتاری یا عقب‌ماندگی یا حتی خرابکاری می‌گردد؛ لذا ما در حوزه دستگاهی و ستاد خودمان باید نسبت به به‌کارگیری عناصر شایسته اهتمام داشته باشیم؛ کمیسیون نقل‌وانتقال قضات نیز این مهم را موردتوجه قرار دهد؛ همگان حرف از شایسته‌سالاری می‌زنند، اما در عمل ممکن است شایسته‌سالاری محقق نشود.»
قاضی‌القضات همچنین بر اهمیت بهره‌گیری هر چه بیشتر از ظرفیت‌های مردمی برای رسیدگی به اختلافات و دعاوی حقوقی و کیفری میان اعضای صنوف و اقشار مختلف نیز تأکید کرد و در همین راستا به رئیس «مرکز توسعه حل اختلاف» تکلیف کرد سازوکارهای توسعه و بسط بهره‌گیری از ظرفیت‌های مردمی برای حل اختلافات به‌صورت غیر قضایی را با عنایت به پیشنهاد‌های واصله در این زمینه از سوی اعضای صنوف و اقشار مختلف موردتوجه قرار دهد.
حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای در همین راستا به دیدار اخیر خود با «حجت‌الاسلام حاج‌علی‌اکبری» رئیس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه کشور اشاره کرد و ظرفیت بیش از ۹۰۰ ائمه جمعه در سراسر کشور برای کمک به دستگاه قضایی جهت «تبیین مسائل قضایی»، «افزایش آگاهی‌های حقوقی مردم»، «پیشگیری از وقوع جرم و تخلف» و همچنین «توسعه حل اختلافات» را ظرفیتی ارزشمند خواند و همه مسئولان قضایی در مرکز و تمامی استان‌ها را مکلف کرد نسبت به بهره‌گیری هر چه بیشتر از این ظرفیت اهتمام داشته باشند.
رئیس دستگاه قضایی در ادامه بر ضرورت تحرک بیشتر حراست‌ها و بازرسی‌های درون‌سازمانی و هیات‌های رسیدگی به تخلفات اداری در دستگاه‌های مختلف، اشاره کرد و با تأکید بر اینکه بسیاری از مسائل، جرم تلقی نمی‌شوند بلکه در زمره تخلفات اداری می‌گنجند، گفت: «انتظار و توقع آن است که حراست‌ها در سازمان‌ها بیشتر فعال شوند؛ یکی از وظایف حراست‌ها، پیشگیری از برخی تخلفات اداری و پیگیری و گزارش موضوع تخلف است؛ وزیر دادگستری موضوع تحرک بیشتر حراست‌ها و بازرسی‌های درون‌سازمانی و هیات‌های رسیدگی به تخلفات اداری در دستگاه‌های مختلف را پیگیری کند و دستگاه نظارتی قوه قضاییه نیز این مهم را مورد عنایت قرار دهد و توجه کند که حراست‌ها در دستگاه‌های مختلف آیا به وظایف خود عمل می‌کنند یا خیر؛ در این زمینه قانون و مصوبه مجمع تشخیص مصلحت نظام موجود است. چنانچه حراست‌ها و بازرسی‌های درون‌سازمانی و هیات‌های رسیدگی به تخلفات اداری به وظایف و مسئولیت‌های خود به‌درستی عمل نکنند، بسیاری از گرفتاری‌ها ایجاد می‌شود که به سمت قوه قضاییه و مردم سرازیر می‌گردد.»
انتقاد صریح رئیس قوه قضاییه از انتصابات و عدم شایسته‌سالاری در حالی مطرح می‌شود که نمایندگان مجلس شورای اسلامی ماه‌هاست نسبت به عدم‌کفایت وزرای کابینه سید ابراهیم رئیسی معترض هستند؛ اما با وجود سخنرانی‌ها و اعتراض‌های متعدد نمایندگان، تاکنون مجلس موفق نشده است هیچ‌کدام از وزرا را استیضاح کند. برخی از نمایندگان می‌گویند فشار رئیس‌جمهوری بر رئیس مجلس باعث شده که استیضاح وزرا از دستور کار خارج شود. بااین‌حال اصولگرایآن‌هم نسبت به کابینه معترض هستند.
اسدالله بادامچیان، دبیرکل حزب موتلفه اسلامی، چندی پیش در مصاحبه‌ای با ایسنا گفته بود: «البته دولت در مسئله معیشت مردم، کار زیربنایی و جراحی کرده است، ولی هنوز مردم آرامش خاطر درباره هزینه و درآمد خود ندارند. در زمینه اقتصادی اتفاقات فراوانی در زمینه ارز یا فروش نفت افتاده است. باید به این نکته توجه کرد که اگر اقتصاد بخواهد سالم شود اول باید زیربنا سالم شود و دولت در این زمینه عملکرد خوبی داشته است، ولی نمایان شدن آثار آن زمانبر است. بااین‌حال اگر افرادی مسلط در زمینه معیشت و اقتصادی به کار گرفته می‌شدند، این گرانی‌های روزافزون وجود نداشت.
 اگر افرادی مسلط در زمینه معیشت و اقتصادی به کار گرفته می‌شدند، این گرانی‌های روزافزون وجود نداشت. در مجموع در ارزیابی خود از عملکرد وزرا باید اشاره کنم که وزیر صمت موفق نبود. وزیر خارجه در حوزه ارتباط با کشورهای منطقه و همسایه، حل اختلافات و برجام موفق بوده است. وزیر بهداشت در مهار کرونا و همچنین تعطیل نکردن کشور، وزیر نیرو در مدیریت مصرف برق و جلوگیری از خاموشی‌ها با وجود گرمای شدید و خشک‌سالی موفق بودند. وزیر گردشگری خوب عمل می‌کند. وزیر نفت موفق است. برخی وزرا موفق بوده‌اند، برخی عادی عمل کرده‌اند و برخی موفق نبوده‌اند؛ بنابراین من معتقدم که رئیس‌جمهور باید ارزیابی‌های لازم درباره کابینه را انجام دهد و وزرایی که موفق نبوده‌اند، باید جای خود را به دیگران بدهند.»
هدایت الله خادمی نماینده ادوار مجلس و از چهره‌های اصولگرا نیز در مصاحبه‌ای گفته: «آقای رئیسی باید خیلی فوری به فکر خداحافظی با این اعضای کابینه باشد و به‌جای آن‌ها تعدادی افراد متخصص، شایسته، کاردان و وطن‌پرست وارد کابینه کند تا اگر برجام احیا شد، دولت سیزدهم بتواند از این فرصت استفاده کند. اگر کابینه با همین ترکیب به کار ادامه دهد، مطمئناً بعد احیای برجام فقط مقداری نفت بیشتر می‌فروشیم و یکسری هم کالا و مواد اولیه هم وارد می‌کنیم، در واقع هیچ اتفاق خاص دیگری نمی‌افتد. ما باید از فضای پسااحیای برجام برای واردات تکنولوژی‌های روز استفاده و مواد خاممان را به فراورده‌های با ارزش تبدیل کنیم. با انتقال از خامفروشی به فرآورده فروشی قطعاً تولید در داخل کشور رونق خواهد گرفت و بسیاری از مشکلات اقتصادی کشور برطرف خواهد شد.»
همچنین عباس امیری فر فعال سیاسی در گفت‌وگویی با نامه نیوز دراین‌باره اظهار کرده: «معمولاً در طول این مدت می‌توان ارزیابی خوبی از خروجی کار وزارتخانه‌ها به‌ویژه وزارتخانه‌های اقتصادی داشت، بنابراین امروز ضرورت تغییر تعدادی وزرا و سپردن مسئولیت به افراد کارآمدتر واقعیتی غیرقابل‌انکار است. البته اظهارنظر سخنگوی دولت می‌تواند موضعی مرتبط با هفته دولت باشد چون نمی‌خواست ذهن‌ها در این ایام به سمت تغییرات کابینه سوق پیدا کند. بالاخره مسئولان اجرایی به‌ویژه وزرا می‌خواهند گزارشی از عملکرد ساله خودشان ارائه بدهند و بهتر است این گزارش دهی آن‌ها در وضعیت تزلزل انجام نشود. 
آقای ضرغامی وزیر گردشگری عملکرد روشن و خوبی از خود به‌جای نگذاشت. همچنین تیم اقتصادی دولت هماهنگ نیست و ضرورت دارد که در رأس وزارت اقتصاد و بانک مرکزی تغییراتی اتفاق بیفتد. شایعاتی نیز درباره تغییر آقای رستم قاسمی و رفتن او از وزارت راه و شهرسازی مطرح است. موضوع برکناری وزیر صمت نیز از مدت‌ها پیش مطرح بود، البته طرحی وجود دارد که وزارت بازرگانی احیا شود و آقای فاطمی امین به آن وزارتخانه برود.»