غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


کشت برنج در فضا توسط فضانوردان چین

فضانوردان چینی در ایستگاه فضایی تیانگونگ چین موفق به کشت و پرورش برنج شدند. توانایی پرورش غذا در مدار برای سفرهای فضایی طولانی‌مدت یک امر ضروری محسوب می‌شود که اکنون بسیاری از کشورهای جهان در حال برنامه‌ریزی در این زمینه هستند. «ژنگ هوی کیونگ»، محقق علوم گیاهی مولکولی آکادمی علوم چین به روزنامه دولتی چاینا دیلی توضیح می‌دهد: «اگر بخواهیم روی مریخ فرود بیاییم و به کاوش در سیاره سرخ بپردازیم، آوردن غذا از زمین برای سفر طولانی و مأموریت فضانوردان در فضا کافی نیست. ما باید یک منبع غذایی پایدار برای اکتشافات فضایی طولانی‌مدت خود پیدا کنیم.»فضانوردان موفق شدند تا بذرهای برنج را در آزمایشگاه فضایی ونتیان رشد دهند که در اوایل تابستان امسال به مدار پرتاب و به ایستگاه فضایی چین متصل شد. ماژول تحقیقاتی میزبان هشت محموله آزمایشی مختلف است که یکی از آن‌ها شامل نهال‌های بذری برنج می‌شود که به گفته ژنگ، «رشد بسیار خوبی دارند». او توضیح می‌دهد:«از زمان شروع آزمایش برنج در 29ژوئیه، نهال‌های بذری برنج شاخه بلند به‌اندازه حدود 30سانتی‌متر رسیده‌اند و نهال‌های بذری نوع برنج کوتوله با نام Xiao Wei، حدود 5سانتی‌متر رشد کرده‌اند.» فضانوردان به نظارت بر گیاهان ادامه خواهند داد و در صورت موفقیت‌آمیز بودن آزمایش، بذرهای تازه تولیدشده را جمع‌آوری کرده و برای مطالعات بیشتر به زمین خواهند آورد. ژنگ ادامه می‌دهد: «ما می‌خواهیم به بررسی این موضوع بپردازیم که نیروی گرانش نزدیک به صفر چگونه می‌تواند بر زمان شکوفه دار شدن گیاه در سطح مولکولی تأثیرگذار باشد و اینکه آیا می‌توان از چنین محیطی برای کنترل فرآیند مربوطه استفاده کرد یا خیر؟» درحالی‌که تاکنون آزمایش‌های دیگری با برنج در فضا انجام‌شده، آزمایش فضانوردان چینی در تیانگونگ، اولین مورد در نوع خود محسوب می‌شود که هدف آن تولید چرخه زندگی کامل گیاه است که با یک بذر شروع می‌شود و با گیاه بالغ که دانه‌های جدیدی تولید می‌کند، به پایان می‌رسد.