غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


دولت رئیسی همچنان در فاز وعده دادن

همدلی| هنوز بخش‌های مهم وعده‌های سیدابراهیم رئیسی در حوزه اقتصادی محقق نشده است. رئیسی در ایام انتخابات ریاست جمهوری مدعی بود که می‌تواند معیشت مردم را بدون در نظر گرفتن تحریم‌های بین‌المللی به مرتبه مناسبی برساند اما امروز بنا به اذعان نمایندگان مجلس شورای اسلامی نه‌تنها معیشت مردم بهتر نشده است بلکه روزبه‌روز مردم تحت‌فشار بیشتری ازنظر اقتصادی قرار می‌گیرند؛ اما دولت همچنان در فاز وعده دادن است.
ایسنا نوشت: مخبر گفت: در محضر مقام معظم رهبری عرض کردیم نعمت‌هایی که خداوند به این کشور داده و اقداماتی که در بیش از ۴۰ سال قبل در حوزه زیرساخت‌ها انجام‌شده هرکدام می‌تواند کل کشور را با هم اداره کند که ایشان تایید کردند.
محمد مخبر روز یکشنبه در رویداد ملی جهاد مقدس (اجلاسیه جهادگران کشور) که همزمان با ۱۳شهریور سالروز حضور جهادی مقام معظم رهبری در زلزله ۱۳۴۷ فردوس، در مصلای امام خمینی (ره) این شهر برگزار شد، اظهار کرد: «ابتدا که دولت را تحویل گرفتیم با مشکلات زیادی مواجه بودیم، وضعیت فروش نفت ما مناسب نبود طوری که نفتی که می‌فروختیم وجه آن را در اختیار نداشتیم، کالاهای اساسی ما همه به خط قرمز بود. کشورهای اطراف ما مدعی بودند که دیپلماسی را می‌فهمند و کشورهای منطقه علیه ما بودند اما با این راهنمایی که مقام معظم رهبری به رئیس‌جمهور کردند، نفت‌مان را فروختیم، پولمان را جابه‌جا کردیم و نیز کالاهای اساسی را آوردیم. تدبیر رهبر معظم انقلاب را باید اینجا دید، کشور ما در جنگ تحمیلی بود و سران کشورها برای میانجی می‌آمدند اما امروز کشورها از ما می‌خواهند برای حل مسائل بین‌المللی میانجی کنیم.»
وی گفت: «با همین راهبرد امروز نفت‌مان را فروختیم، پولمان را جابه‌جا کردیم و روزانه ۷۵۰نفر در اثر کرونا در کشور کشته می‌شدند که نه واکسن و نه اجازه ساخت آن را می‌دادند و تجهیزات را هم تحریم کردند. وقتی دولت سیزدهم سر کار آمد طی دو ماه، ۱۵۰میلیون واکسن وارد شد و تا امروز حدود ۶۰میلیون واکسن هم داخل کشور ساخته شده است.»
در همین حال مخبر مدعی شده است که: «امروز برای همه معضلات کشور برنامه مدون داریم ازجمله برای نوسانات اقتصادی که ۷۰سال است کشور از آن زجر می‌کشد.»
بااین‌حال فعالان سیاسی کشور نظر دیگری دارند. علی صوفی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب در گفت‌وگو با نامه نیوز درباره چرایی تداوم سردرگمی دولت سیزدهم در حوزه‌های مختلف گفته: «آقای رئیسی یک صفحه برنامه برای اداره کشور ارائه نکرد و امروز هم می‌گوید «من وعده‌ای نداده‌ام»، خوب معلوم است وقتی برنامه‌ای نداده، طبیعتا وعده‌ای هم نداده است اما او نمی‌تواند منکر این شود که شعارهای زیادی را در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ مطرح کرد.»
بااین‌حال مخبر تحلیل‌های خاص خود را ارائه داده و گفته: «بیش از ۵۰ تا ۶۰سال است که ما از تورم، ناترازی بودجه و ناترازی در بانک‌ها زجر می‌کشیم اما داریم کاری می‌کنیم به نقطه خوبی برسیم و ساختار بودجه را اصلاح و تنظیم می‌کنیم لذا برای رشد اقتصادی، تولید و اشتغال کارهای بزرگی را شروع کردیم و ظرفیت‌های کشور نیز فوق‌العاده است. در محضر مقام معظم رهبری عرض کردیم نعمت‌هایی که خداوند به این کشور داده و اقداماتی که در بیش از ۴۰سال قبل در حوزه زیرساخت‌ها انجام‌شده هرکدام می‌تواند کل کشور را با هم اداره کند که ایشان تایید کردند. امکاناتی که در کشور وجود دارد قابل تصور نیست، سرمایه‌گذاری‌های زیادی داریم و سال‌ها تراز استهلاک از سرمایه‌گذاری جلو افتاده که بسیار بحث بدی است. در چند وقت گذشته بیش از ۶۰ میلیارد دلار از محل داخلی و خارجی داریم سرمایه‌گذاری می‌کنیم که به سرعت به ۱۰۰میلیارد دلار خواهد رسید.»
وی با بیان اینکه برای مقابله با فقر برنامه جدی داریم گفت: «اولین کاری که کردیم هدفمندی یارانه‌ها بود و همه دوستان جهادی که جمع شده‌اند یک وجه مشترک دارند و آن دلسوزی و جان دادن به خدمت برای رفع محرومیت است که شعار این دولت نیز هست. افرادی که یک نسبت از این یارانه سهم داشتند اما هیچ استفاده‌ای نمی‌کردند از طرفی یک فرد هم پس مانده ناهار و شام وی به اندازه نیاز یک ماه فرد دیگری بوده و این کجای عدالت است.»