غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


پاسخ وزارت نیرو به گزارش «همدلی» درباره آب شرب همدان

وزارت نیرو به گزارش همدلی با عنوان (آرسنیک؛ قوز بالای قوز تشنگی همدان) که در آن به موضوع آلودگی آب سد تالوار به آرسنیک پرداخته شده بود پاسخ داد و نوشت: 
وجود عواملی همچون آرسنیک در آب‌های سطحی یا زیرزمینی در بسیاری از مناطق کره زمین ناشی از ویژگی زمین‌شناسی، بسیار معمول است و اصولاً به‌کارگیری انواع فرآیند‌های تصفیه، متناسب با ویژگی‌های منابع آب برای حذف عوامل آلاینده که غالباً هزینه‌های بسیار زیادی هم دارد به همین دلیل صورت می‌گیرد.
مسئله اصلی که باید موردتوجه قرار گیرد این است که آب شرب و بهداشتی هرگز بدون فرایند تصفیه به دست مشترکان نمی‌رسد و مهم به‌کارگیری روش‌های حذف این گروه از عوامل آلاینده در تصفیه‌خانه‌های آب است که خوشبختانه فناوری حذف این نوع از آلاینده در کشور ما وجود دارد و آبی که در اختیار مردم قرار می‌گیرد فاقد هرگونه آلایندگی و دارای تأییدیه‌های لازم از آزمایشگاه‌های آب و فاضلاب و همچنین وزارت بهداشت است.
نکته اساسی در موضوع ارزیابی کیفیت آب برای مصارف شرب، کیفیت آب خروجی از سامانه‌های تصفیه آب است. در کشور ما در استانداردهای 1053 و 1011 که به ترتیب به ویژگی‌های فیزیکی و شیمیایی و ویژگی‌های میکروبی آب شرب می‌پردازد، برای انواع عوامل تأثیرگذار بر سلامت و همچنین مقبولیت آب حد مجاز تدوین‌شده است و رعایت آن‌ها اجباری است.
جالب است بدانید برای اطمینان از سلامت آب شرب باید از محتوای (غلظت) بیش از 140 عامل در آب مطمئن شد که به همین منظور در حال حاضر بیش از 900 آزمایشگاه آب و فاضلاب به‌صورت مستمر به انجام آزمایش‌های لازم برای اطمینان از سلامت آب شرب می‌پردازند. 
البته به این تعداد آزمایشگاه آب و فاضلاب باید آزمایشگاه‌های زیرمجموعه وزارت بهداشت هم اضافه شود.
کنترل کیفیت آب شرب در شهرها و روستاها در کشور از دو روش انجام می‌شود:
 الف- شرکت‌های آب و فاضلاب از طریق مراکز پایش و نظارت بر کیفیت آب و فاضلاب به‌صورت مستمر انواع آزمون‌های آب را متناسب با ویژگی‌های منابع آب مورداستفاده در خروجی سامانه‌های تصفیه، خروجی مخازن ذخیره و شبکه‌های توزیع انجام می‌دهند تا از انطباق کیفیت آب با آنچه در استانداردهای ملی عنوان‌شده مطمئن شوند.
ب- واحدهای بهداشت محیط و دانشگاه‌های علوم پزشکی وابسته به وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی به‌عنوان ناظر مستقل خارجی نسبت به انجام آزمون‌های کیفیت آب برای اطمینان از انطباق آن‌ها با استانداردهای یادشده در تمام شهرها و روستاها اقدام می‌کنند و در صورت مشاهده هر نوع عدم انطباق موارد را اعلام می‌کنند.
طرح این موضوع بهانه‏ای شد تا ارزش آبی که به‌عنوان آب شرب به دست مصرف‌کننده می‌رسد بیش‌ازپیش موردتوجه قرار بگیرد و یادآوری این نکته که هزینه‌های هنگفت و تلاش‌های بسیار زیادی برای تأمین آب قابل شرب انجام می‌شود که بخشی از آن موضوع کنترل کیفیت است؛ لذا باید در نحوه مصرف آن دقت بیشتری کنیم و حداکثر صرفه‌جویی را به کار بگیریم.
در پایان یادآور می‌شود که در شهرها و روستاهای تحت پوشش شرکت‌های آب و فاضلاب در بخش سلامت میکروبی آب سالانه بیش از 20میلیون آزمون کلر سنجی و 500هزار آزمون میکروبی فقط در شبکه توزیع آب انجام می‌شود و این جدا از انجام آزمون‌های فیزیکی و شیمیایی، بیولوژی، ریزآلاینده های معدنی و آلی است که هم در شبکه توزیع و هم در مخازن ذخیره و ورودی و خروجی تصفیه‌خانه‌های آب به‌صورت مستمر در حال انجام است.